Mardin hocalar hakkında?

Mardin ve midyattaki gerçek hocalar için yazıyorum. Sakın burdan kimseye inanmayın sosyal medya üzerinden çok param gitti. Mardine geldim son çare olarak. Midyat kuyumcuların olduğu yerin biraz üstünde gebro (şamaşo diğer adı) var. Muska yapmadan önce kesin olacak demiyor başta söylüyor yani. Türkçe bilmiyor ben ordaki birinden çevirmesini istedim. Ayırmak, kötü anlamada işlem isteyene de yapmıyor. Az miktarda para aldı. Sonra eski mardinde şemira isimli bir kadın var yaşlı o da dua vs yazıyor. Bir kaç bir şey söylüyor. Köylerde dua vs yazan kişiler varmış ama bazı sebeplerden gidemedim. Başka bir süryani adam vardı midyatta taksicinin biri götürdü. İsmi yabancı şu an hatırlayamadım. Taksiciler biliyor oraya gitmeden önce neredeyse tüm taksicileri aradım bazıları yardımcı oldu bazıları olmadı. Artık denk gelirse şansınıza. Kimseye de para göndermeyin bu dediklerim yaşlı sosyal medyası vs olmayan kişiler anca yanına gidince yapıyor. Okudukları dualar işe yarar mı bilmyiorum çünkü dün oldu bunlar. İşe yararsa da hangisi yarar bilemiyorum artık :) olursa güncellerim
Mardin hocalar hakkında?