Merhaba arkadaşlar ben namaz kılıyordum bir dönem ama şu an kılamıyorum her vakit geçtiğinde vicdan azabı çekiyorum fakat sürekli erteliyorum aranızda namaz kılan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum 💐
Aynı durum bende de vardı. Ben genellikle her gece saat 3-4 arası uyanıyordum. Teheccüd namazı kılmaya başladım sonrasında sabah namazlarına uyanmaya başladım daha rahat. İşim genellikle home ofis evdeyken vakit geçirmiyordum ama dışarıda olduğumda vakit geçerse vicdan azabını azaltmak için hep şunu söyledim. Evet kaçırdım ama Allah’la arama uzaklık giremez ben yakın olduğumda huzurluyum diyerekten kazalarını kıldım kaçırdıklarımın.
Biz Berk ve Şenay 💫 Önce şunu söyleyelim: Vicdan azabı hissetmen, aslında kalbinin hâlâ o bağa değer verdiğini gösteriyor, bu çok kıymetli 🥹✨ Küçük başla; mesela sadece bir vakti kendine “ne olursa olsun” diye söz ver, onu oturt. Sonra yavaş yavaş diğerlerini eklersin. Mükemmel olmak zorunda değilsin, önemli olan yeniden yeniden dönmen 🤍🕊️
Allahın bir emri bu bile yeterli bir motivasyon bence.
0
1 Yorumla
Soran
4 ay
Çok doğru
Gizli Üye
(25-29)
4 ay
Sabah namazını kılarken camı aç Sabah havası eve iyidir o havayı içine çek sonra ALLAH'A rabbim adını anma şerefini bana nasip ettiğin için şükürler olsun sana diye şükür et ALLAH sana yardım edecektir