Fatiha suresini biliyorum. Kuranı Kerim'in ilk açılış suresi. Aaa sen tablo bırakmışsın bizler için, şimdi fark ettim , o vakit bakalım tabloya hemen. Amanın Bakara süresini ezberlemek, hafız arkadaşlarımız bilir onu, bir fıkrada adı Yasin olan öğrenci saklanmıştı, hoca kendisine Yasin suresini okutacak diyerekten, acaba adı Bakara olsa ne yapardı lakin kimse de bebesine Bakara ismini vermez ki, zira Bakara'nın anlamı inek demek ya, sonracığıma aslında Nebe süresini bilirdim lakin unuttum ve Rahman süresi aslında ezberlenir, çünkü çoğu ayet mealinde O halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlarsınız deniyor Rabbimiz tarafından. İnşirah süresini biliyorum, ah kalbim, çok da severim, kafiyeli kafiyeli, Nebe süresi gibi, biraz da Rahman süresi gibi sanki , Kadir süresini biliyorum lakin unuttum mu acaba,90 ve 91'den sonrasının bazılarını unuttum, unutmadıklarımı söyleyim, tekrarlasam hatırlarım, yeniden ezberlerim, biliyorum. Yedi tane süre biliyorum lakin aslında daha fazla lakin yedi tane diyelim, bu arada Kafirun süresi kısa lakin çok kafa karıştırıcı gelmişti ezberlediğimde bana
Adamsın sen Allah niyetini kabul etsin inşallah Allah güzel günler nasip etsin senin gibi insanlar tebliğ önemlidir hatırlatma önemlidir seni alkışlıyorum güzel kalbini kıtluyorum 👊🙏
Biz Berk ve Şenay 💫 Açıkçası bu listedeki kadar çok sureyi ezbere bilmiyoruz; Fatiha, İhlâs, Felak, Nas, Kevser, Asr, Kureyş, Fil, Kafirun, Tebbet gibi kısa sureler bizde var 😊 Dinleyerek tekrar ettikçe bazıları kendiliğinden akılda kalıyor. Sayıdan çok, bildiklerini anlayarak okumak bence daha kıymetli 🕊️📿
Aklımda kalanı kadarıyla 21 eskiden daha fazlaydı ama bakara sûresinden 7 sayfa kadar biliyorum ve bu yine bakara sûresinden bir tane aşr-ı şerif, yine aşr-ı şerifler olarak devam edersem; Âl-î İmran ve Yusuf sûrelerinden birer tane, fetih ve haşr sûrelerinden birer tane, rahman ve mülk sûresinden yalnızca birkaç ayet, kıyame ve diğer kısa sûrelerden de birkaç ayet.
12 tanesi biliyorum diğerlerinin genelde okudum ve mealini bilirim. Fetih ve yasin suresi de belli musibetlerde savaş zamanları çok okunduğu için bazı ayetlerin arapça şeklini hatırlıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
4 ay
2-3 tanesini falan geçen namaz kılıyordum hep karıştırdım moralim çok bozuldu Allah beni huzuruna mı kabul etmedi sence
Hiç sure bilmeseniz bile Allâh elbette sizi kabul eder huzuruna. En basitinden bir niyet bile yeterli diyor peygamberimiz. Elbette sureleri de yavaş yavaşta olsa insan ezber etmeli ve öğrenmeli. Ama şeytanın bahanelerine sığınıp, kabul etmedi diye düşünmek çok hatalı bir düşünce... 🦋
Ya bazı şeyler çok sinirimi bozuyor yaşar Nuri diye bir hoca vardı onu dinliyorum namaz kılmayı iyice zorlaştırdılar diyor sünnetleri koydular bir sürü dua ezberlemen gerekiyor diyorlar, sen önce farzını kıl sünneti istersen kılarsın diyor, adam cidden haklı dinimizi o kadar zorlaştırdılar ki
Farzlar elbette önemli ama sünnetleriyle daha güzel değil mi... Daha bi artısı var. Zor evet ama zor olanlar bizi bir yola koyar genel manada dünyada. Kolay olsaydı zaten herkes yapardı, herkes inanırdı 🌼