benim çok sevdiğim biri var ama ( kesinlikle ayrımcılık yapmıyorum) kürt. benim için hiç ama hiç sorun değil ama melek gibi bir insan. ama annem kürtlere çok karşı bana arkadaş oluyorsan ol fazla ileri gitme dedi eğer kürt biriyle evlenmek istersen sana hakkımı helal etmem dedi ben napıcam melek gibi bir insan :/
Cevabın nedir?
Sana hakkımı helal etmem şeklinde söylenen sözler bir sorumluluk gerektirir mi? Mumsema “Sana sütümü helal etmem, hakkımı helal etmem” şeklinde söylenen sözler bağlayıcı mıdır, bir sorumluluk gerektirir mi?
Bir anne veya babanın, isyankâr bir çocuğuna karşı “sana sütümü/hakkımı helal etmem” ve benzeri sözleri, ileriye dönük bir korkutmadan ibarettir. Ebeveynlerin sırf kendi istek ve arzularının yerine getirilmesi için çocukları üzerinde haksız yere manevi baskı kurmaları ve onların şahsiyetlerine saygı göstermemeleri doğru değildir. Esasen bu tür sözler hiçbir hüküm de ifade etmez. Öte yandan çocukların, anne ve babaya karşı dinî görevlerinden biri de, meşru işlerde onlara karşı isyan etmemek ve daima saygı göstermektir.
Anne-babalar tarafından, “sana sütümü/hakkımı helal etmem” gibi korkutmalar söz konusu olmasa bile, çocukların anne-babalarına karşı saygı göstermesi dinî bir gerekliliktir. Bu konudaki bağlayıcılık: “ (Rabbin), anaya-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf! “ bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle” (İsrâ, 17/23) ayetiyle ve benzeri ayet ve hadislerle sabittir.
Bu benim görüşümdür. Kimse kendisi için iyi olacak şeyleri bilemediği gibi kişinin aileside kimin hayırlı kimin hayırsız olacağını bilemez.. Beraberlik sorumluluk gerektirir ve bu oyunsa eğer bu oyunun adaletli olacağını kimse soylemedi.. Bir kız babası olarak yazıyorum kimse çocuğunun kötü bir birliktelik geçirmesini istemez fakat bu reşit olan bir çocuğun bireysel hak ve özgürlüğüne zincir vurmak anlamına gelmez. Kestirip atmak yerine tanıma seçilebilir. Aile olmak önce yanlıştan korumak sonrasında yanlışa düşüldüğünde ben demiştimden ziyade arkasında durabilmektir. Olsun senin varlığın bize en büyük hediye diyebilmektir. Biz ebeveyn olarak önce karşımızdakinin isteğine bakmalıyız. ortada haram yokki konu evlilik düşüncesiyle hareket etmekse. Saygılar.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 8,4b cevap paylaştı. Bencilce ya da haksizca bir konu sebebiyle , hak meselesini ortaya surmek, ana baba hakkindan ziyade zalimlige girer.. bu şantajdır.. ve bu saatten sonra , senin hayatina burnunu sokmaktir.. hayat senin , esini secmekte serbestsin.. arti.. sunu unutma , Allah in gozunde irklarin bir farki yoktur.. sevdigin adam isterse kurt degil zenci olsun.. Allah birdir ve muhammed resuludur dedigi an, yasaklanmis akrabalar haric, istedigin insanla evlenebilirsin , annen de gunahkar olur , tabi bunun. en dogrusunu Allah bilir.. Annenin boyle bir seye hakki yok..
17 Yorumla
Soran+1 yılçok haklısın ama annenin rızası olmadan yapılan şeyden ne kadar hayır gelir onu bilemicem :/
- +1 yıl
Annen , senin sahibin degil.. arti sana helal olan bir sey sana yasaklanamaz.. annelik ozeldir ama, anne adil oldugu surece.. kimse annesinin istedigiyle evlenmek zorunda degil.. allah , kullarini kismetlerini secmek konusunda " serbest " birakmistir.. aklin basinda ve yetiskinsin.. buna sen karar verebilirsin su durumda.. anneler her seyi digru bilmez ve hayatimizin sahibi degillerdir..
Soran+1 yılçok haklısın ama ilerde mutsuz olursam annem demişti demek istemiyorum
- +1 yıl
Soyle izah edeyim.. annen, o insani olcer tartar insan olarak.. cocugun ailesinin ve yasayisinin , iste kulturel yapi farklarinin vs bikincinde olarak der ki, kizim mutsuz olursun , o zaman bu dedigine katilirim.. ama yok sorun sadece su neshur " kürt " dusmanligiysa , onyargi olarak ve irk dusmanligi olarak, annen gafillerden olur.. ve yanilir.. ayrim noktasi bu.. annenin tamam dedigi insanla mutlu olacagin garantisi de yok.. boyle bir sey icin insan ve sevgi harcanmamali.. umarim anlatabilmisimdir.. sunu unutma , kiyametten sonra hesap gununde , anne evlattan, evlat anneden kacacaktir.. anneler hep hakli degildir.. bu yuzden , sorun direkt, bu adam kürt !! meselesi ise , hakli olan annen degildir.. ben turkum , kürt arkadaslarim da var.. hic bir kürt arkadas yanlis anlamasin , ben bile kizim olsa ancak bir turkle evlenmesini isterim mutlaka , ama , kiz ben istiyorum dedikten sonra , bir noktadan sonra zincir vuracak halim yok.. sonra kiz mutsuz olursa beni dinleyip...
Soran+1 yılhaklısın bende çok kararsızım zaten çocuğa da söylemedim söylesem çok üzülür bilmiyorum bakıcam çaresine yorumun için çok sağol zahmet edip yazmışsın
- +1 yıl
... ben bunun hesabini nasil veririm Allah a.. yazdiklarimi lutfen dogru okuyup degerlendir.. anneni silip atmadan ya, da, cignemeden ikna et bir sekilde.. er gec tamam diyecektir.. tabi eger, kulturler ve yasayis sekilleri sizin kulturunuze uygunsa.. yokbu guneydogu dizilerindrki gibiyse, asiret hayati vs , o zaman annen hakli cikar, uyum saglayamayacagin icin.. karar senin.
Soran+1 yılçok haklısın en doğrusunu söylemişsin çok sağol
+1 yılBekle cocuga durumu anlat. ve tepkisine bak. o zaman anlarsin melek mi seytan mi. Ben de ayrimci bir insanim arkadas olurum kurtlerle ama hayatimi birlestirecek bir adim atmam ya da sevgili olmak istemem. Kurt bir sevgilim vardi. Senin dedigin gibiydi melek gibi. Bir dedigimi iki etmezdi seviyordum. kurt olmasi hic sorun degildi artik benim icin. Sonra benim ailemde istemedi. Anne sozunu dinlemek gerek. Bir sure sonra ayrildim. Pesimi birakmadi. Once kapimda yatmalar sonra tehditler. Bir sure sonra tekrar cikmaya basladik. Ve yalanlarini farkettim. Meger benim gozum asktan kor olmusta o seytani melek gormusum. Yasim 21 demisti 26tymis onu ogrendim. Soy adini dahi yalan soylemis bana. Daha bir cok yalan. ve psikolojik olarak tum yalanlarini bana yukluyordu. Sen boyle yaptigin icin boyle yapmak zorunda kaldim yoksa seni kaybederdim falan filan. Neyse ayrildim ben bundan. Tabi yine pesimden kosmalar hakaretler basladi. Eb sonunda seni seviyorum dedikten bir yarim saat sonra yatakta cirilciplak bir kizla fotograflarini yolladi. Yani anne sozu dinle. Kesinlikle dinle onlar hisseder.
24 Yorumla
Soran+1 yılçok üzüldüm senin adına ve çok teşekkür ederim mutaka bıdaha gözden geçiricem arkadaşlığımı zahmet edip yazmışsın çok sağol :/
- +1 yıl
Rica ederim canim. Insan bazen goremeye biliyor. Tabiki senin sevgilinde boyle bir insan olacak diye bir sey yok ama anneler hissediyor. Benim annem gormeden kurt oldugunu bilmeden hissetti. Irkla dinle alakasi yok kisilik meselesi. 2 yildir taniyomussun zaten bir gozden gecir eksisini artisini. Baktın ki dogru insan ve ondan baskasini dusunemiyorsun annene rica et tanimaya calissin onu. Tanidiktan sonrada istemezse eger ayrilacaginida soyle
Soran+1 yılçok teşekkür ederim o kadar yardımcı oldun ki sağol en azından bir tecrube fıkır edınmıs oldum
- +1 yıl
Uyduruk konusma
+1 yılDua et Allah'ım hayırlı olanı bana nasip et diye o zaman hiçbirşeye uzulmezsin tevekkül etmiş olursun
01 Yorumla
Soran+1 yılher zaman dua edıyorm guzel bı yol bulurum ınsallah :/
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
21Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Hakliysa olmali ama bisekilde annenin tanismasi lazim onunla. Hic gormedigi biriyse kurt degilde arnavut de mesela tanistirirken. Tabi arnavur deme hic inandirici olmaz. Misir kokenli turk de mesrla. Annen sevecektir. Sonra aciklarsin memnun kaldiginda
04 Yorumla
Soran+1 yılannem biliyor maalesef :/ ve arkadaşlık yap ama evlenme diyor sevse de izin vermez galiba :/
Soran+1 yılhahah o kadar beklemem :)
Aile & Toplum konusunda 460 cevap paylaştı. Anne görüşü önemlidir. Hakkını helal etmezse ilerde arkadaşınla mutlu olsan bile annenle görüşemezsin ve seninle konuşmaz. Karşıdaki kişinin kimliği ırkı felan önemsiz şeyler. Ama bu işlerde anne ve babanın rızasını almak önemlidir.
13 Yorumla
Soran+1 yılçok çok haklsın :/
Soran+1 yılçok haklısın zaten onun rızası olmazsa sonu da iyi olmaz :/
+1 yılbutun kurtlerı asagılayamam ama tuhaf sorunları var aşıret yasaları var bn sahsen vermem kızımı.. ama ist da yaşayıp modernleşmiş kurt aıleye verırdm sorun olmazdı. annen ya görmüş gecırmş ya da genelleme yapıor bu da işin kolayıdır zaten.
24 Yorumla
Soran+1 yılgaliba ama melek gibi biri ondan ayrılmakta istemem annemi üzmekte :/
- +1 yıl
dogrudur 2 den de vazgecme..
Soran+1 yılçok tesekkurler yorumun ıcın :/
- +1 yıl
önemsz.
Aile & Toplum konusunda 502 cevap paylaştı. O melek gibi olabilir ama onun sülalesi onun gibi değildir. Yarın çocuğunu dağa kaldırmak için orgutlerlerse neye uğradığını şaşırırsın. Annenide duşun yani senin yüzünden onlarla muhatap olmak istemiyor belliki.
11 Yorumla
Soran+1 yıldağa kaldırmak ne ya :/ o yüzden değil annem istediği için bitiririm arkadaşlığımı
Annenin görüşüne göre; Asıl kürtlüğü annen yapıyor.
42 Yorumla
Soran+1 yılne yapayım peki annemi mi dinleyim, arakadaşlığımı mı bitireyim
- +1 yıl
Adam king
Anne hakkımı helal etmem desede emzirdiği süt buna engel oluyor ama babanınki direk geçiyor diye bir şey duymuştum. Annene kararlı olduğunu göster neticede bu senin hayatın bir ömür sen geçireceksin.
05 Yorumla
Soran+1 yılama anne rızası da önemli değil mi :/
Soran+1 yılpeki çok teşekkür ederim yorumun için
Soran+1 yılçok haklısın en doğrusu bu galiba çok sağol :)
+1 yılAnnenin kürtlere karşı bakış açısını merak ettim dahada acarmısın konuyu bu tür sorulara yorum yapmam ama merak ettim?
03 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum işte sevmiyor neden diyorum kızım başka birini bul evlen ben sana karışmam diyor ve sinirleniyor
- +1 yıl
Hangi yöreye ait nereli yani?
Soran+1 yılAnkara
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim kız kardeşim de konuşuyor Kürd'ün biri ile hadi Kürt olsa eyvallah da a. koduğumun lavuğu bir de pekaka sempatizanı. Bizim kızda akıl yok ki !!
44 Yorumla
Soran+1 yılne demek istedin şimdi :/
- +1 yıl
Sen kendi hikâyeni neden anlattın?
Cevap sahibi+1 yılBizim evde de böyle bir sorun var hayırlı bir evlilik olmaz bu. Resmen kanlımız ile nikah kıymak gibi bir şey bu. Evime gelemez bir pekaka sempatizanı.
Soran+1 yılanladım sağol görüşün için :/
Annen haklı kendi iyidir eşi dostu pkklıdır hiç bulaşma derim ben.
11 Yorumla
Soran+1 yılhiç öyle olduğunu sanmıyorum annesi de melek gibi kendi de melek gibi 2 yıldır tanıyorum
- Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı.
+1 yılAnnene melek gibi olduğunu göster. arkadaş olarak yemeğe davet et mesela tanıştır :)
14 Yorumla
Soran+1 yılsevse de izin vermez diye düşünüyorum arkadaşlığını yap ama ileri gitme diyor :/
- +1 yıl
düşünceler değişebilir-değiştirilebilir.
Soran+1 yılumarım öyle olur.. teşekkürler yorumun için
- +1 yıl
ne demek
+1 yılKürdüm ama ne Anneni nede aileni karşına alma öyle ayrılmanı istiyorsa ayrıl.
411 Yorumla
Soran+1 yılmelek gibi bir insan ayrılmakta istemem anneminde bedduasını almak istemem
- +1 yıl
biraz bekle daha sonra uygun bir zamanda yine konuş hatta babanda olsun yanınızda yok derse arkadaşlığını bitir
Soran+1 yılbabam başka yerde ayrı yaşıyo ama dediğini yapıcam galiba sonra tekrar konuşucam
- +1 yıl
Insan seviyor ise ayrilmayi dusunmez, ben 100% Turkum, ve muslumanlik acisinda bakiyorum, dinde ayrimcilik yoktur, ama sizin gibi cahiller muslumanligi karartiyosunuz.. Eger sen bu cocuktan sirf kurt diye ayrilivaksan bastan beri haketmedin, arada sevgi var ise hersey olabilir, sevgi basit kisilere gore degildir
Soran+1 yılo zaman sen neden %100 türküm diye belirttin?
- +1 yıl
@cicikiz_21 haklısın elbette fakat işin içinde aile var kim olsa böyle kararsız kalır
- +1 yıl
Kizim bana laf yetistirme, daha demin kurt sevgilinde bahsediyordun, melekti filan. Kizin biri eski kurt sevgilisini kotuluyor kalkip. En iyi gorusu seciyon, sen boylemi kurtlere layik gelin olucan
Soran+1 yılorda kürtleri kötülediği için değil anısını zahöet edip benimle paylaştığı için en iyi görüş seçtim sende burada eğer gerçekten kürtleri savunsaydın &100 türküm diye belirtmezdin
Soran+1 yılsadece şov yapıyosun
- +1 yıl
Neyin savunmasi? Dogru olan seyi diyom 100% Turkum, benimle laf atisicana annene anlata imana gelip ayrimcilik yapmasin,, kiz sana neymis; yarim saat once seviyorum, sonra baskasinan yatakta resim yollucak, mantiga sigarmi biber kafali, cocuk hem kapinin onunfe yatcak sonra neymis baska kiznan ciplak resim yollucak seni seviyorum dedikten yarim saat sonra, snolllll
Soran+1 yılsen burada neden milletin anısını karıştırıyosun anlayamadım? hem orda kız söylemiş herkesin ki öyle olmayabilir diye kimsenin görüşü de seni ilgilendirmez ben kürtleri sevmesem o çocuk arkadaşım olmazdı ama sende sadece burada xper almak için mi desem yoksa kendini mi ispat etmeye çalışıyosun bilemicem ama sadece şov yapıyosun...
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa ister kurt olsun ister baska birsey bu yandasligi irkciligi aska karistiriyolar ya boyle cahillik gorulmedi ya insan insan olsun ne bu on yargi
03 Yorumla
Soran+1 yılsence ne yapmalıyım onu söyle annemi mi dinleyim arkadaşlığımı mı bitireyim
Cevap sahibi+1 yılYa eger aile istemiyosa ne yazik ki o iliskidende Hayır gelmiyor ama cook fazla seviyosan birakma kalbini dinle.
Soran+1 yılpeki çok sağol yorumun için
+1 yılAnnenin beddua sı geçmez kafana takma annen sevginin önünde duramaZ kim dura bilmiş ki annen de dursun
04 Yorumla
Soran+1 yılanne bedduası kabul olurmuş be :/
- +1 yıl
Olmuyor babanın ki oluyor annenin kini süt karşılıyor
- +1 yıl
Baban mı emzirdi seni git hocaya büyük lere sor
Annenin düşüncesi çok yanlış gerçekten. Bak bende Kürdüm ama inan yolda ki çimene bile merhanet sevgi duyarım. Annenle tanıştır arkadaşını bence belki farklı düşünür.
05 Yorumla
Soran+1 yılbilemiyorum bende bu sevmeme nerden geliyor. tanıştırsam belki iyi olabilir dediğin gibi çünkü melek bir insan ama işe arkadaşlığını yap ileri gitme dedi
Soran+1 yılçok çok haklısın ilerde de mutlu olmazsam annem demişti demek istemem
Soran+1 yılsağol sanada :)
Vah vah desene cehenem i tadına bakacaksın kurtuluş yook😊
24 Yorumla
Soran+1 yıldeme ya :(
Soran+1 yılçok haklsıın sağol yorumun için
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Zamanında bende öyle bir şey yaşayacaktım ki annem aynısını söyledi ve direk vazgeçtim
04 Yorumla
Soran+1 yılpişman mısın peki
Soran+1 yılçok haklısın çok teşekkür ederim
+1 yılEvdeki huzur gerçekten çok önemli bence anneni dinlemelisin...
11 Yorumla
Soran+1 yılçok haklısın
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnne hakkı ödenmez de bu kadar da ağıza düşmemeli bence bu kelime
23 Yorumla
Soran+1 yılne demek istedin yani :/
Cevap sahibi+1 yılSevdanın peşine git ilerde elbet affedecektir seni
Soran+1 yılpeki teşekkürler yorumun için :/
ayrılmalısın. anne izin vermesse mutlu olmassın kızım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnen o sonucta zor ama sevdiğinden vazgecmelisin ne demisler 'Anne hakkı odenmez sevmeye omur yetmez BUTUN DUNYA benim olsa bir tek annem etmez
01 Yorumla
Soran+1 yılçok haklısın :( annem ya
Annenin hakkını hiç bir şekilde ödeyemezsin ama annende sırf kürt diye böyle bir şey demesi nasıl olur yani anlamadım.
04 Yorumla
Soran+1 yılbende bilmiyorum sevmiyor ama melek gibi biri gerçekten
Soran+1 yılçok haklısın teşekkkür ederim
Annemi dinlerdim vardır bir bildiği
13 Yorumla
Soran+1 yılçok haklısın ama o da melek gibi bir insan
- +1 yıl
Canım benim sevgilin melek gibi biri olabilir fakat iş evliliğe geldiğinde sonuçta ne derler bilirsin sadece siz değil ailelerde evleniyor bu yüzden başka problemler çıkabilir buda sizin ilişkinizi yıpratır ben kesinlikle ırkçılık yapmıyorum ama bu böyledir yani sadece iki kişilik düşünme ne o ailesinden geçer ne de sen birbirinizi üzersiniz zamanla
Soran+1 yılçok çok haklısın çok teşekkür ederim :/
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılo cok sevdıgın kısı senı dogurmadı
23 Yorumla
Soran+1 yılah deme böyle ya :(
- +1 yıl
mantıklı bu dedıgım ıyı dusun
Soran+1 yılçok haklısın
Aneni dinleme git evlen
06 Yorumla
Soran+1 yılannem nolucak :/
Soran+1 yılmutsuz olursam annem demıstı demek ıstemem
Soran+1 yılpeki çok sağol yorumun için
+1 yılTabiki ayrilcaksin
32 Yorumla
Soran+1 yılöyle olması gerekicek :/
- +1 yıl
En doğrusu
+1 yılPkk sempatizanı mı?
15 Yorumla
Soran+1 yılya yapma şunu
- +1 yıl
ya hayır canım pkk sempatizanı mı değil mi bu çok önemli bir durum. çünkü eğer pkk sempatizanıysa abin askere gittiği zaman dağda ölürse senin meleğin buna sevinecek ya da bir sürü insanın abisinin ya da oğlunun dağa öldürülmesine sevinmiştir zaten.
Soran+1 yılhayır öyle birisi değil :/
- +1 yıl
pkk sempatizanıysa koşarak uzaklaş diğer türlüyse sen bilirsin okadarını söyliyebilirim anca
Soran+1 yılpeki çok teşekkür ederim
+1 yılAyrıl bence.
25 Yorumla
Soran+1 yılmelek gibi biri
- +1 yıl
Anne hakkı ödenmez.
Soran+1 yılçok haklısın
- +1 yıl
ama anneyi ikna etme çabası iyi olur.
Soran+1 yıldeniycem ama sanmıyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılhelallik almalsıjn mecbur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılAnnen haklı.
17 Yorumla
Soran+1 yılama melek gibi birisi
- +1 yıl
İsterse dünyanın en iyi insanı olsun annen yine haklı çıkacaktır.
Soran+1 yılpekii çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Önemsiz. Annenin hakkını ödeyemezsin. O da çocuğu olarak seni sempatizanlardan ve teröristlerden korumak istiyor. Onu iyi dinle bence.
Soran+1 yılçok teşekkür ederim ama öyle bir insan değil ki
- +1 yıl
İşte ne diyorum bak sana. Bu temel koruma içgüdüsüdür. Rahat bırakamıyor seni işte. Benim çocuğum olsa ben de güvenemem bu devirde kimseye. Ailesi benim gibi temiz bir yerden çıkıp gelecek vaad eden bir aileyse çocuğumu onlara emanet ederim ama kimin nesi bilinmeyen sülalesinde terörist bulunduran birisine çocuk değil günahımı bile vermem. Dediğim gibi annen sonuna kadar haklı.
Soran+1 yılçok haklsıın çok tesekkur ederim gerçekten
+1 yılAnneni karşına alma
11 Yorumla
Soran+1 yılçok haklısın galiba öyle yapıcam :/
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?