Büyü, muska ve nazar gerçekten kaderi değiştirir mi, iyi hoca var mı 🤔?

Valla bizde çok oluyor böyle işler, babannem bile babama yaptırmış ki göya babam evlendiği kadını istesin falan yani babama çocukken ergenlik yıllarında yaptırmış 16-17 yaşlarında, babam çok söylerdi anam bana nuska yaptırdı diye, babamın ilk evliliği bu, sonra benim annemle evlenmiş, bide benim büyük amcamın karısı var günahını almayım ama arkadaşlar bu kadın bir sürü büyü yaptırmış olabilir, hani fesat derler ya, ben kendisini tanırım, ben bile çocukken onunla ağız kavgası yapmıştım, bu kadın anneme, amcamın büyük gelinine, babama (abime, bize) büyü yaptırmış olabilir, babam öldü, ama amcamın gelini ağır hasta kadın kafayı yedi o hastane bu hastane geziyor annem az önce onlara gitti bakmaya ağlayıp duruyor, tel açıyor annemler bir hocayata götürmüşler yere tesbih atmış bakmış etmiş, annem diyor ki ama yine yine aynı hasta, ben olan olaylardan ve konuşalanlardan ötürü bunları yazdım, benim abimde çok hastaydı babam durmadan hacıya hocaya götürürdü abimi, ben bazen hocaları dinliyorum da mustafa karataş hoca var ya oda diyor ki bir büyü nuska bir nokta kadar etkilermiş insanı, hiç öyle olduğunu sanmıyorum babama büyü yapıldığında babam kendini yerden yere atıyormuş kendi anlatırdı, yani bu işler çok dönüyor etrafta dünya hayatında, burada bir arkadaşlada tanıştım kendisine sözüm ona büyü yapılmış, artık ne kadar emin bilmiyorum, siz bozdurdunuz mu dedi bana, sizin bakış açınız nedir, sizin bildiğiniz iyi hoca var mı?

Büyü, muska ve nazar gerçekten kaderi değiştirir mi, iyi hoca var mı 🤔?