Bu kadar din varken neden Hristiyanlıkta asli günah ve Tanrı adaletsizliği kabul ediliyor?

Ya yanlış anlamayın ama merak ediyorum asil günahın miras olması adaletsiz yani doğan bir çocuk nasıl Adem yüzünden suçlu olsun? Diyelim bir insan bir banka çaldı. O halde tüm dünya hrısız mı? o banka soyan adamın suçundan tüm dünya suçlu mu? o halde polisler tüm dünyayı tutuklasın mahkemede hakimler tüm dünyaya ceza versin? yani merak ediyorum samimi merak yanlış anlamayın dünyada binlerde inanç varken sizi hrityan inancına çeken ne? bir sürü inanç varken kalbinizi kıran ve sizi manipüle eden bir dine neden innaıyorsunuz? Yani insanlar kusursuz olmaz hep "ben suçluyum ona laylık değilim ama o kendini feda etti minetar olmalıyım" düşüncesi bana sağlıksız geliyor. Çünkü o yasak elmayı sen yemedin Adem yedi. Tanrı her şeyi bilir. Ademin elma yieceğini insanların kusursuz olmadığını bilerek yarattı istese herkesi mükemel yaratırdı. Topraktan olmak ile kişilik farklı. Adem elmayı yemeyi tercih etti adem yerine başkası olsa belki elmayı yemez. Kişilik ve seçeneklerde etkiler. O halde hristiyan teolojisinde tanrı sizi en baştan küsüyor kapıyı kapatıypr masum olmana rağmen ademe kızgın olduğu gibi sana da kızgın olmaya devam ediyor sonra isa olup acı eçekip senin gümahın için acı çektim diyor iyide abicim ortada günah yok ya tamam sen fedarkarlık yaptın ama ortada günah yok adem elmayı yedi adem suçlu ama ben yemedim yani o halde sen benim iöin değil adem için acı çekmiş olursun ve bu adaletsizliğini kabul etmiyorsun isa olup göz yaşı döküyorsun ağlarken ağlamanın acısını çekerek biliyorsun ama kullarının kalbini kırıp onları ağlatıyorsun? o halde hristiyan inancındaki insanlar nasıl bu konuda kırılmıyor? buradaki adaletsizliğ neden görmüyor? o kadar dini inanç varken neden hristiyanık bir sürü din var dünyada yani neden merak ettim lütfen kızmayınhritsityan olanlara saygım var ama merak ya insan merak ediyor ne yapayım abi ya da abla merak ettim işte lüğtfen kızmayın cevap verin

Bu kadar din varken neden Hristiyanlıkta asli günah ve Tanrı adaletsizliği kabul ediliyor?