Rüzgarı seversin , değil mi? Saçlarının arasından geçerken , nede güzel görünüyor saçların. Ben ellerini tutamamışken, Onun , bunu yapabilmesi... beni üzmeli mi? Hüzünlenmeli miyim? Kokunu alıp götürdüğü için.. Seninde bir kalbin var değil mi? Hiç uçurtma uçurmadım lakin onda da rüzgarın etkisi var onu biliyorum.. Ya yıkıcılığına ne demeli? Tufanlar, fırtınalar, girdaplar hepsi bir şeyleri alıp götürüyor başka bir yere... Bi kederlerimi götürmüyor rüzgar ve düş kırıklıklarımı... Penceremde soğuktan korumaya çalıştığım bir bitki, O da benim gibi, Herşeye rağmen hayatta kalmaya çalışıyor... Sensizlik onu da vurmaz umarım bir köşede, Yaşar, yaşarız... Zor olacak amma belkide hayal kırıklıklarımın içinde bir umut filizlenir...
Severim canlılık gelir doğaya haylaz cocuk gibi kızların saçlarını karmakarışık eder meydan okur ayakta durmaya mecbur eder karşı koyuşlara dik durabilir misin dercesine. Hafifçe eserken görünmeden saran doğanın elleri olur. Kışın belli dönemde rüzgarımız vardır mesela haraç keser her evden biseyler alır götürür dün ayağıma giydiğim pijamamdan ne istedin mesela
Rahatsızdım ondan geç dönüş yaptım kusura bakmayın lütfen..
Doğrusu yazıda az sitem işittim lakin rüzgarı sevdiğinizide belirttiniz bu güzel bir şey... "Her evden bir sey alır "kısmını okurken az gülümsedim çünki benimde çoraplarımı almıştı : ) .
Rüzgarı saçlarımı savurmaya başladığı ilk anlardan beri çok severim. İlk defa saçımın bu kadar çok okşandığını hissettiğim için muhtemelen. Israrla sürekli saçımı örtmeye çalışan çevremdeki büyüklerin aksine rüzgar her teliyle dans edercesine okşardı saçlarımı..
Bütün doğa olaylarını severim ben. İnsana yaşadığını tüm çıplaklığı ile hissettiriyor çünkü. Rağmenleri, bedelleri, sebepleri yok doğanın. Oluyor ve bitiyor her şey öylece.
Rüzgar, yazın sıcağında estiğinde rahat bir nefestir; kışın soğuğunda esinceyse nefes keser ve iliklerine kadar üşütür insanı 😀
Yine her şeyde olduğu gibi bizim algımız ve duyularımız belirliyor rüzgarın da bizim için anlamını 🙃
Evet seyyar bir sera oluşturmuştum orada 5,6 fide ekmiştim.. arta kalan iki fideyi, soba yaktığım odada bir şişenin dibini (5lt) keserek ona uygun toprak koyarak ektim.. Serada olanlara don vurdu. burdakiler , şimdilik yaşıyor..
Eheh teşekkür ederim 🙏
Evet rüzgar sever şüphesiz...
(Ona yorum yapamam) Gerekli bilgilere benden daha sahipsin o seninle , allah arasında 🙏🙏🙏 kimseyede bir laf düşmez bu konuda..
Ben depremleri sevmiyorum ya da ormanların yanmasını.. onun dışında dediğin gibi doğa olaylarına bir sey diyemem...
Valla yazın esmeyince olmuyor yav : ) Kışın evet yaşadığını belirtiyor, hissettiriyor.
Barışı severim sesi güzeldir , paylaştığın için teşekkür ederim.🙏
Depremler yaşadığımız coğrafyanın jeolojik bir sonucu. O jeolojik süreçler zaten bugünkü haline getirdi bu toprakları.
Rüzgarın hızını, yönünü ve etkisini belirleyen de yine o jeoloji..
Deprem değil binlerce yıldır bu coğrafyada yaşayıp, büyük depremler görüp hâlâ daha içinde yaşayan insanları katledecegi kesin yaşam alanları yapan, bunlara onay ve destek veren, göz yuman insanlar kötüdür.
İnsan dünyanın dengesini de bozuyor ama bu durum bizzat insanın kendi sonunu hazırlıyor. Doğaya hükmettigini zanneden insan o doğanın kurbanı olacak eninde sonunda ve iyi ki ehehe
Gelelim rüzgara eheh ben rüzgardan çok onun uğultu sesini çok ama çok seviyorum, bizim köyde çok güzel duyuluyordu, kış bahçesi gibi sonradan kapatılan balkondan camdan izlerdim meyve ağaçlarının rüzgara karşı mücadelesini. Toprak birbirine girerdi (beton yok). İzlemesi çok güzeldi..
Gözleri kapa sesi dinle, yapraklarıda duyarsın eğer konsantre olursan 😇
Şöyle düşündümde sanırım yaşamayı hatırlatıyor bana. Sessiz hareketsiz kalan her şey rüzgar sayesinde yeniden “canlanıyor” 🧚♀️
Saçlarımı rüzgar savurduğunda bunu sadece rüzgar önden estiği zaman seviyorum aksi taktirde birbirine giriyor eğer açıksa saçlarım jdjdj
Eheheh evet yeşilin en güzel tonu... Aslında kış olduğu icin sadece güneş görebilen bir pencereye yerleştirmem yeterli oldu. Su ihtiyacıda olmuyor. Sadece nemli kalsa yeterli , lakin onu çayla besliyorum eheheh. Dışarı yerine oraya döküyorum bardak fondiplerini.
Sorma dün ''uuuuu'' diye bir ses geliyordu pencerede filtre yoktu şu havayı engelleyenlerden.. Bir çocuğun sesi gibi geliyordu biraz korkutucu ve birazda güzeldi..
Eminim güzel bir görüntü oluşturuyordur.( Betonun olmaması ayrı bir güzellik)
Yaşamayıda hatırlatması ayrı bir güzel... kısa süreli bile olsa onlara can veriyormuş gibi..
Tabi önden esmesi güzel aksi takdirde karıştırıyor.. ehherh
Rüzgar bizde en çok “taşımak” hissi uyandırıyor; kokuyu, sesi, anıları, hatta bazen insanları birbirine taşıyan görünmez bir postacı gibi geliyor 🌫️🍃 Senin yazdıklarında ise rüzgar, hem elinden alınan hem de içine biraz umut serpiştiren bir şey gibi duruyor.
O bitki var ya, aslında senin içindeki inatla yaşama isteğinin minik bir yansıması 🌱 Sen sensizliğe rağmen yaşamayı düşünüyorsun; rüzgar kederlerini alamıyorsa bile, belki de filizlenecek o umudun toprağını havalandırıyordur 💚