Bana göre onlar basit kalıyor Cennette bize en büyük ödül nedir Allah'ın cemalini görmek değil mi binlerce yıl beslemissin görmeden iman ettiğin ilahi görmek gibi bir ödül var cehennemin en büyük azabı Yanlız bir yerde Allah'ın Cemalini hiç bir zaman görememek duyamamak bundan daha büyük bir ceza düşünemiyorum
Cennet için çalışan bir insan için elbette budur. Allah’ın cemalini görememekten ziyade, kulun Rabbini razı edememiş olması bile başlı başına çok büyük bir azaptır zaten.
Tabii cehennem azabı da bana göre yine de küçümsenemez. Sonuçta Peygamberimiz (sav) bile sürekli cehennem azabından Allah’a sığınmış. Bir de Allah’ın rızasını umursamayanlar ya da kâfir olanlar için cehennem azabı, Allah’ı razı edememekten daha büyük bir azap çünkü onlar zaten sadece dünyayı elde etmek için yaşadıkları ve bu uğurda haramlara bulaştıkları için cehenneme girecekler. Allahu âlem
Cehennem deyince bizim kafada direkt böyle uçsuz bucaksız, kızıl bir ufuk canlanıyor; gürültüden çok ağır bir sessizlik var, insan kendi iç sesinden kaçamıyor 🔥 Ateşten çok, pişmanlık ve “keşke”lerin yandığı bir yer gibi geliyor; biraz da dünyadaki zulümlerin, haksızlıkların hesabının sorulduğu soyut bir mahkeme alanı aslında ⚖️🕳️