5 ayBu gerçekten hassas ve derin bir konu. büyük ihtimalle şu an ciddi bir duygusal yük altındasın ve "neden haram?" sorusunun arkasında aslında bir çıkış yolu arayışın yatıyor.
Sana hem şefkatli hem de düşündürücü bir cevap vermek istiyorum,
Şu an hissettiklerin gerçekten çok ağır olabilir ama unutma ki fırtınalar her zaman diner. İslam inancına göre intiharın haram olmasının birkaç derin sebebi vardır, bunları sadece 'yasak' gibi değil, birer 'koruma' gibi düşünmek gerekir:
Emanet Bilinci: İnancımıza göre bu beden ve bu ruh bize ait değil, Allah'ın bize verdiği birer emanettir. İnsan kendi canına kıydığında, kendisine emanet edilene zarar vermiş olur.
Dünya Bir İmtihan Sahasıdır: Hayat sadece güllük gülistanlık bir yer değil. Zorluklar, insanın olgunlaşması ve sabrıyla derecesinin artması içindir. Ayette belirtildiği gibi: 'Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
Ümitsizliğin Yasak Oluşu: İslam’da Allah’ın rahmetinden ümit kesmek en büyük hatalardan biri sayılır. İntihar, bir nevi 'Allah benim durumumu düzeltemez' demektir. Oysa O, her şeye kadirdir.
Sonsuz Hayatın Değeri: Bu dünya geçicidir. Buradaki acıların bitmesi için ebedi hayatı riske atmak, büyük bir kayıp olarak görülür.
Kurtulmak istediğin şey aslında hayatın kendisi değil, hissettiğin acılar. Bu acıları dindirmenin yolu ölmek değil, destek almak ve bu süreci atlatmaktır.12 Yorumla- 4 ay
vay seni chatgpt seni
- 4 ay
ChatGPT kopyala yapıştır.
En İyi Cevaplar
Bir aya senide unuturlar hayatın boşa gider.. ama haram olması önüne geçecek ise söyleyeyim. O canı, ruhu sana emanet olarak veren Allah, Onun verdiği sınavdan vazgeçip pes etmeni, onun değerlerini yıkmanı istemez, herkesin imtihanı farklı kimi aileden, kimi aşktan, kimi paradan, kimi de başka şeylerden sıkıntı çeker, yani Allah'ın verdiği cana kıymak hem haram, hemde sınavdan kaçtığın için cehennemin de garantisi.. sıkma canını be, Ben senin için de dua ederim, Sıkıntıların, dertlerin sana hafif gelsin be kral..
41 Yorumla- 4 ay
Güzel konuşma imzamı atabilirim
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
4 aySana bir sey diyemiyorum ben de cokk istiyorum artik biktim yasamaktan zaten yasamiyorum da sadece haram olması degil bir yandan intihar etmek oyle kolay degil bir de bunun ahireti var haa zaten ölecez orası da var ama cok degisik duygu
Haram konusuna gelince yazmişlar zaten en kısa anlatimla hicbir sey insanogluna ait degildir tasıdıgın beden dahi sana ait degil bu beden sana emanet olarak verildi ondan dolayi haram günah sen o bedeni koruyacaksin zarar vermeyeceksin hicbir sekilde eger sana ait olsaydi bu beden ne hastalanirdin ne öldürdün ne yara alirdin ne zarar görürdün bu konuda ortalikta s. alakk bulamazsin kimse kendisine bir sey olsun istemez bunlar olmayinca bana bunlar şunlar olsun der mi demez tabiki de kaldi ki bu millet dunyaya tapiyor hic ölmeyecekmis gibi yasiyor paraya tapiyorlar ölunce de goturecekler ya yanlarinda
10 Yorumla
Haram meselesi olmasa bile etmek mantıklı değil. Ne başkaları bir ders alır ya da üzerine düşünür ne de bir değişime yol açar, kendini yok ettiğinle ve otomatik olarak kaybetmiş, pes etmiş durumuna düşmekle kalırsın sadece. Ayrıca, senin varlığına tahammül edemeyen varsa onların da ekmeğine yağ sürmüş, dileklerini kendileri zahmet etmeden otomatik olarak yerine getirmiş olursun. Var olmak ve mücadele etmek kendini kendine ispat etmek için bile olsa mantıklı olan. Başkalarını, ne düşündüklerini önemsemek ve onlara göre haraket etmek zorunda falan değilsin, canları cehenneme, ne halleri varsa görsünler..
06 Yorumla
Soran5 ayDurum çok başka.
- 5 ay
Yorumlara baktım gördüm, anlayamadım neyin ezikliği ya da söz geçirme ihtiyacı? Kime karşı, neye karşı? Ona buna söz geçirmeye çalışmak neden ki? Yaşa hayatını geç, ne birilerinin esirisin ne de başkalarına kumandan.
Soran5 ayLisede bi dayak yedim yalan yok haksızdım. Bütün erkekler ve hoca bir oldu haksızsın dediler üzerimde otorite kurdular. Gidip özür dilettirdiler. Daha sonra o çocukla konuştum yeniden arkadaş oldum. Biraz da o otorite kurdu. Bu otorite kurm olayı başkaları tarafından da yapıldı bana.
Soran5 ayNe oldu la niye cevap vermiyorsun
- 5 ay
Belki uyuyakalmışımdır? (Malum, saat 03:30 olmuş, neyse ki sıkışma kaynaklı uyandım) Her neyse.. Bunlar gelip geçici şeyler, ortamlar, konumlar değişir, çevre değişir biter gider. Hatta mümkünse değiştir kurtul, it ürür kervan yürür derler. Alayını öldürmeye kalksan yine bunlardan temizleyemezsin dünyayı. Bir şekilde kaç kurtul
- 5 ay
Bu arada, iyi geceler hocam, ben mecburen uyku moduna geçiyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫 İntihar düşüncesi bu kadar net yazıldığında, arkada ne kadar ağır bir yük olduğunu hissediyoruz… 💔 “Ölüp kurtulmak” dediğin şey aslında “artık dayanacak gücüm kalmadı” demenin başka yolu. Din tarafında “haram” denmesi, insan hayatının değerli olduğunu vurgulamak için; ama asıl mesele senin şu an ne kadar acı çektiğin 😔 Yalnız değilsin, profesyonel destek almaktan asla utanma lütfen 🙏🏻
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
- Diğer konusunda 440 cevap paylaştı.
4 aykardeşim inan biriysen, Sıkıntıların insan için inan için olduğunu bilmelisin, elbette ki sıkıntıların senin için çok büyük ve aşılması zor görünebilir ancak unutmaki "Allah sabredenlerle beraberdir." Tüm inançlarda İntihar etmek haramdır. Çünkü Allah'ın kudretini yok saymak ve karşı gelmektir. Sabredersen muradına ereceğini düşünüyorum.
Allah tez zamanda yar ve yardımcın olsun ve hakkında hayırlı ve kolay olanını karşına çıkarsın.
10 Yorumla - Diğer konusunda 530 cevap paylaştı.
4 ayçünkü her yapılan haramdan günahdan sonra tövbe edebiliyorsun ve tövbende samimiysen bir daha işlemeyeceksen tövbbeler kabul ediliyor.. çünkü ALLAH çok bağışlayıcıdır ve merhametlidir.. gelelim intihara bile bile bi cana kıydığın da bu kendi canın olduğu için tövbe edemezsin.. o yüzden haram
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayNisa 29-30
29:Ey iman edenler! Mallarınızı aranızda hırsızlık, rüşvet, faiz ve kumar gibi meşrû olmayan yollarla yemeyin. Karşılıklı rızâya dayanan bir ticaret yapmanız ise elbette meşrûdur. Kendi nefislerinizi de öldürmeyin. Doğrusu Allah size karşı çok merhametlidir.30: Kim haddi aşarak ve haksızlığa saparak yasaklanan bu fiilleri işlerse, şunu bilsin ki, biz onu pek yakında o müthiş cehennem ateşine sokacağız. Bu ise Allah için çok kolaydır.00 Yorumla
5 ayHaram olan diğer şeyleri şapur şupur yapıyorsunuz intihara gelince haram diye etmiyorum afedersiniz de yemiyor ondan etmiyorsunuz yemeyin bizi de
11 Yorumla
Soran5 ayNe haram işlemişim?
Son zamanlarda ben de etmeyi düşünüyorum. Hep belki bir çıkış yolu bulurum, bir şeyler düzelir diye umuyordum ama düzelmiyor...
Hala deniyorum ama hiç umudum yok. Olmuyor00 Yorumla
5 ayİntihar edecek insan haram helal bunları umursamaz
Cesaret ağır olduğu için yapamaz yapma zaten haramı bırak gerek yok
Edince ne oluyor cennete mi gidiyon00 Yorumla
4 ayHayatı veren Allah’tır onu izinsiz sona erdirmek O’nun hükmüne karşı gelmektir.
15 Yorumla
Soran4 aySeninle tanışma şansımız var mı çok seksisin
- 4 ay
Puhahahah, haramdan Allah'tan bahsedip girdikleri duruma bak, birisi sahte hesap açıp teşhircilik yapıyor diğeri seks peşinde. Şimdi derler her koyun kendi bacağından asılır diye ama o işler öyle değil. Müslüman isen dinin kurallarına uymak zorundasın. Ben Müslüman değilim ama daha iyi biliyorum.
- 4 ay
Müslümanım kanka Allah ile olan ilişkime karışmak sanamı düştü her gôtünü paylasan kız Allah'a inanmamak zorundamı rica ediyoum git cevabımdan ağır cahillik kokusu aldım.
- 4 ay
Senin yapmadığın çoğu şeyi ben yapiyorum burada gelip Allahtan bahsetcek son kişisin
Soran4 ayvahsikelebekgeldi senle tanışabilir miyiz
4 ayÇünkü allah belirliyor bizim ne zaman öleceğimizi biz kimiz ki allah’a karşı geliyoruz bu kadar basit
10 Yorumla
5 ayallahın verdiği canı kendin alıyorsun şirk koşmak gibi bir şey ama bencede keşke haram olmasa
24 Yorumla- 4 ay
Ya Böyle konuşursunuz ama insanın bı hayatta cehennemi yaşadığını anlamıyorsunuz.
- 4 ay
@günesiisevenkızzzz böyle konuşmayıp da napayım olanı söylüyorum sen ne anlatıyon be abla gözünü sevim be abi felsefe yapma yapmaaa
- 4 ay
Ahahahahs ama bi yandan da benim dediğim doğru
- 4 ay
@günesiisevenkızzzz hgfreh doğru tabii yanlış demiyorum
- Diğer konusunda 624 cevap paylaştı.
5 ayAllah'ın verdiği cana zarar vermek en büyük günahlardan biridir
10 Yorumla Diğer konusunda 607 cevap paylaştı. Allah'ın verdiği canı sadece Allah alir. Ne zaman öleceğinin zamanını sen belirleyemezsin. Allah belirler
00 YorumlaZamanında çok intihar etmeyi düşündüm ama beni vazgeçiren düşünce şu oldu ilerde beni bekleyen masadaki sandalyeler belki bir sürü başarılı girişimler
00 Yorumla- Diğer konusunda 575 cevap paylaştı.
5 ayMadem bu raddeye geldin o halde içinden geldiği gibi yaşa. Ölüm son çıkış, yolun sonundaysan seni bu hale sokan her ne ise ondan da kurtulabilirsin
00 Yorumla intihar "sınavınla uğraşamam bırakıyorum" demek bir yerde neden helal olsun
00 YorumlaDiğer konusunda 424 cevap paylaştı. Bana hesap vermeden intihar edip kaçacanmi jan shaptan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayDua et gülmemeye çalış gülmek engel olur bu tür şeylere kimseye birşeyini anlatma ailenle yaşama Spor falan yap
03 Yorumla
Soran5 ayAnlamadım gülmek neye engel olur
Cevap sahibi5 ayİnsanlar sözünü dinlemez gülersen
Cevap sahibi5 ayBasit olursun evde tekken bile gülme
Gizli Üye(36-45)4 ayCanımız bize Allah’ın emanetidir, onu iyi koruyalım, her an onu sahibine iade edecekmiş gibi hazırlıklı olalım.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayAllahin verdiği canı alamazsın bundan 10 yıl sonrasını bilmiyorsun herkesin imtihanı var ama kaçan değil sabırla bekleyen kazanio malesrf
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayÇünkü Allah senin yaşamanı istiyor. O yüzden haram
01 Yorumla
Soran5 ayBu ne biçim yaşamak be rezil bi hayatım var
Gizli Üye(18-24)5 ayİnsanların iyiliği için. Yaşaması için. mücadele etmesi için. sabretmesi için. şükretmesi için.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayDinler yalan önce bunu düşün sonra hayatin hakkında ne yapacagimi tekrar düşünursun
019 Yorumla- 5 ay
Ölünce gor demisler Allahin dini islam Hak.
Cevap sahibi5 ay@Berat06905 kanka otur tekrar düşün derim hayatini bir yalan uğruna yasama
Soran5 aySayın pembeli senin gibilerin yatacak yeri yok
- 5 ay
Vallahi bizi yaratan Allah bizden hesab soracak sen mükemmel sekilde yaratılmışsın kendine bak. Bunlar simülasyon mu bu hayat rüyamı?
- 5 ay
İntihar eden bile biliyor hakikati
Cevap sahibi5 ay@Berat06905 evet simülasyon gerçekler acıdır.
Cevap sahibi5 ayBirsürü aksi kanıt cıktı hala din demeniz komik evrim terosinden de mi bihabersiniz
Soran5 aySen gidince göreceksin ne desek boş
Cevap sahibi5 ayHiç kimse bir yere gitmeyecek yok olacaksın. Bu elindeki de tek hayatin.
Soran5 aySen öyle san. Allah ı görmek istiyorsan kendine bi tane büyücü bul sana cinleri göstersin o zaman anlarsın var mı yok mu.
Cevap sahibi5 ayHicbir şey gösteremez çünkü yok
Soran5 ayGösterir, dediğimi yap.
Cevap sahibi5 ayBüyücüye gittim zaten. Cevabını bildiğim bir soru sordum ve yanlış cevap verdi
Soran5 ayYanlış kişiymiş o. Gerçek bi medyum olağanüstü şeyler yapar. Eşyaları hareket bile ettirir.
Cevap sahibi5 ayHicbir şey yapmıyorlar bi özelliklerini yok cin diye bir sey de yok kabullen
Soran5 ayVar efendim var sen dediğimi yap
Cevap sahibi5 ay21. yüzyil insanısın sen kendine gel bunlara inanmayi birak
Soran5 ayDediğimi yap
- 5 ay
Sana göre yalan ona göre gerçek üstleme herkes neye inanırsa inanır cevap sahibi
Gizli Üye(36-45)4 ayBende valla cok haklisin yillar omce oldurudum kendimi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 aykolaya kaçmak hayatın hiçbir yerinde işe yaramazken öldükten sonra neden yarasın
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayAllahın özeniyor yarattığı bedene zarar vermek haram diye biliyorum
00 YorumlaÖlüm kurtuluş değil ki cehennemide var bunun
01 Yorumla
Soran4 ayYanmaya razıyım
4 ayo raddeye gelen biri haramı düşünür mü sence
40 Yorumla
4 ayNasılsın, iyi misin len
019 Yorumla
Soran4 ayİyi değilim len bana yar ol da iyileşiyim
- 4 ay
Sen bu kafayla yar yapsan günah falan dinlemezsin ama biliyosun di mi 😂😂
Soran4 ayYok daha neler. Yar olacak mısın?
- 4 ay
Olamam uyuycam bi şey yapma kendine sabah da yazcam tas kafa
Soran4 ayNeden olamazsın kaz kafa
- 4 ay
Benden yar olcak insan tipi var mı allaaahhh aşkına 🤣🤣🤣
Soran4 ayNeden olmayasın neyin var
- 4 ay
Neyim yok diyelim 😂😂
Soran4 ayAnlat. Katlanmaya razıyım
- 4 ay
Niye böyle oldun sen onu söyle
Soran4 ayboş ver ya yaramı deşme
- 4 ay
Yaranı iyileştir, damam mı
Soran4 aySoru sorma yar ol 🙂
- 4 ay
Olamam aaaaaa benim gönlüm dolu olm
Soran4 aySen iyileştir
- 4 ay
Kendin iyileşceksin uyanık
Soran4 ayÜçkağıtçı
- 4 ay
Dabbi ne sandın
Soran4 ayDürüst ol sende
4 ayverin prensesin ilgisini
01 Yorumla
Soran4 aySen ver
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
5 ayNeden böyle düşündünüz
06 Yorumla
Soran5 ayEzik biriyim çünkü kimseye sözüm geçmiyor gücüm yetmiyor
- 5 ay
Yalnız mı yaşıyorsunuz aile ile mi
Soran5 ayAilemle
- 5 ay
Yaşınız doğru mu 30-35 arası mı
Soran5 ayEvet doğru
- 5 ay
YouTube'da birçok motivasyon videosu var birkaç tane izleseniz düzelirsiniz kendinizi geliştirmeniz gerek size sizden başkası Yardım edemez
5 ayNeden intihar ediyorsun
03 Yorumla
Soran5 ayEzik biriyim çünkü kimseye sözüm geçmiyor gücüm yetmiyor
- 5 ay
SöZün geçmeyeni görmemezlikten geleceksin iplemedin mi kendi kendilerine triplenecekler
Soran5 ayÖyle olmuyo işte
Diğer konusunda 324 cevap paylaştı. Kurtulacağında muamma.
10 YorumlaDiğer konusunda 5b cevap paylaştı. Allah'ın verdiği canı sadece Allah aldığı için
10 Yorumla
5 ayÇünkü Allah verdi Allah alır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayAllah'ın işine karıştığın için çünkü. Senin için nice güzellikler sakliyordur bilemezsin
00 YorumlaÖlünce kurtulacağımız da meçhul
00 YorumlaOyun bu şekilde kurulmuş
00 Yorumla
4 ayherkes ö-lsün o zaman ne anlamı kaldı
00 YorumlaÇünkü Allah'ın verdiği canı alıyorsun
00 Yorumla
4 ayİmtihan dünyası, isyan etmektir intihar
00 Yorumla
4 ayMaalesef ölünce kurtulmuyor insan
00 Yorumla
5 ayAllahın yazdığı bir ömür ecel var o yüzden
00 Yorumla
5 ayBazen ben de fazlasıyla meyilli oluyorum.
00 YorumlaAllah’ın verdiği canı ondan başka kimse alamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayben de öyle düşünüyorum:/
01 Yorumla
Soran4 aySenin ne derdin var
Gizli Üye(30-35)4 ayÖtenazi olsa keşke bazı durumlarda
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayO zmaan herkes ederdi
00 YorumlaDeğilki
07 Yorumla
Soran5 ayNasıl değil
Soran5 ayHadiste ebedi cehennemliktir diyor
Soran5 ayMüsülümansam evet
5 ayBunu düşünüyorsan zaten yapamazsın
01 Yorumla
Soran5 ayYapmak çözüm değil ki
4 ayÖmür Allah'ın
00 YorumlaDiğer konusunda 360 cevap paylaştı. Kimse yaşamazdı
00 Yorumlaaynen özenti
00 YorumlaÖlüm son degil unut onu.
00 YorumlaNormal birseymi sence
00 Yorumla
5 ayTek engel bu yani?
00 Yorumla- Diğer konusunda 439 cevap paylaştı.
5 ayYok sevap hemen yap
06 Yorumla- 5 ay
Senin verdiğin akıl kendine yetsin
- 5 ay
Sana yeter mi 🤣
- 5 ay
Kediye köpeğe yetmez
- 5 ay
O zaman iki oyna
- 5 ay
Hayat eğlenceden ibaret değil
- 5 ay
Hayat salçadan bayat Ayn öyle 🤣
5 ayHe ya valla sorma
00 Yorumla
5 aybüyk günah
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayNe bilek Allaha sor
02 Yorumla
Soran5 ayMantıklı ama sorsam da cevap alamıyorum 😃
Cevap sahibi5 ayİntihar çözüm değil nedenin neyse sonsuza kadar öyle olacak da değil
4 ayKazaya giriyor
02 Yorumla
Soran4 ayNe kazası be
- 4 ay
Kaza kader
5 ayVallaha bende 😭😭
03 Yorumla
Soran5 ayBeraber ölelim
- 5 ay
Vallaha mı
Soran5 ayYok be şaka yaptım. İntihar haram. Senin ne sıkıntın var
- Devamını Gör (2)