"Bir insanı severken yormayın. Nasıl olsa seviyor diyerek incitmeyin. İnsan zaten en sevdiğine kırılır.. Şu kalsın aklınızda; Yürekten uğurlanan insan, tekrar ağırlanmaz.."
Ben mücevher sevmem dedi kadın, anlamam da. Tek taş, beş taş deyince, çocukluğumun oyunları gelir aklıma. Mücevher sevmem ben vefa severim, çiçek severim ben, sadakat severim. Edep severim, şiir severim...
Akşama öyle güzel bir söz bırakalım ki kulağından yüreğine süzülsün: "Sevgi, gözardı ederek değil farkında oldukça büyür. Küçücük jestlerin devleştiği yerde, yürek ağırlar ve bir daha bırakmaz." 🕊️
O karenin sıcaklığı da tam bu sözün dediği gibi; sevgiye dokunan her şey güzel. 🌿
Hayat bir rüyadan ibarettir. Ve bu rüya da insan sahip olduklarıyla ve olmadıklarıyla sınanır. Rabbim kuluna istediğini verir. Bakar ki yine gelecek mi bana. Şükür edecek mi , yoksa nefsine mi uyacak. Rabbim yeri gelir verdiğini alır. İsyan mı edecek yoksa şükür mü edecek der. Rabbim sürekli yanına çağırır aslında. Biz gitmezsek o çağırır. İşte hepsi bir sınavdır. Sadece , önemli olan kendimiz gönülden isteyerek tevekkül ederek onun huzuruna çıkmamız.
Bunun sebebi nefsine uzaklar. Nefsini tanımıyorlar. İnsan dünya telaşında sürekli. Oysa nefs de insan telaşında. İnsan Rabbinin huzurunda acizliğini , muhtaçlığını kabullenir. Oysa nefs bunu asla kabul etmez. Seni yüceltir , seni güzel sözlerle süsler ve daima seni yönlendirir. İşte insanlar önce nefsinin farkında olmalıdırlar. Birde şu hayatımıza baktığımız da , gerçekten paranın malın mülkün mü huzuru var yoksa iki düzgün insanın güzel değerli sohbeti mi daha huzurlu. Bizler işte sadeliği hayatımızdan çıkardık. Bu yüzden süslü hayatımız da huzursuz mutsuz ve yalnızız.
Teşekkür ederim. Bunu bizzat yaşayan biri olarak konuşuyorum. İnsan nefsini tanıyınca çok büyük derece de korkuyor. Rabbe sığınınca o korkudan eser kalmıyor. Bende vaktiyle tanıdım. Çok öfkeli sinirli ve saldırgandım. Şimdi şükür aylardır namazımı kılarım ve sakinleştim huzurluyum ve mutluyum. Rabbim herkese bu ferahlığı versin 🤲
En İyi Cevaplar