AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kimse bana acımıyor?
Tanrı beni neden görmüyor biri açıklasın
Sen dünyayı cennet mi sandın ciğerim
Madem Tanrı bu kadar güçlü, neden cenneti ve cehennemi göstermiyor?
Bunu bana açıkla ve kanıtla.
Allah çok büyük ve kudretli deniyor ya hani…
Peki beni bu dünyada sınadıktan sonra eline ne geçecek?
Zengin de toprağa girecek, ben de aynı toprağa gireceğim.
Allah sana kendini aleni gösterse veya cennetini cehennemini aleni bir şekilde gözünün önüne serse o zaman imtihan kavramı boşa düşer Allah zaten kendisi ben sizi sınayacağım imtihandasınız diyor ve özgürsünüz diyor bıraktım kıyamete kadar yiyin için gezin oyalanın diyor dünya geçici bir oyun yeri diyor yani Allah sana inancında özgürsün diyor ister bana biat et doğru yolu bul istersen şeytana uy imtihandasın diyor bu yüzden Allah sana kendini veya cenneti cehennemi göstermez eğer öyle yaparsa imtihanın anlamı kalmaz senin inancını etkilemiş olur sen bunu görsen zaten inananlardan olursun her şey dünyanın ve şu an olanların amacı kalmaz saçmalaşır
Allah cenneti cehennemi gösterse suçlar azalır zaten. Mesela nasıl adalet sistemi bu dünyada yok ve göstermiyorlar. Suçlular o kadar çok işleniyor
Allah seni bu dünyada sınadıktan sonra Allah'ın eline bir şey geçmeyecek senin eline bir şey geçecek sen iyi bir insan olduğunda ve Allah'a iman ettiğinde Allah yücelmez veya ona katkıda bulunmazsın Allah'ın sana ihtiyacı yok sen kendin cennet için iyi biri olursun veya kötü biri olduğunda Allah zayıflamaz zarar görmez sen kendine kötülük etmiş olursun
Vallaha ben iyi insanım ama ne yazıkki hiçbişey göremiyorum
Yani diyorsun ki itaat et sorgulama😀
Sorgulayamacaksam inanmamın ne anlamı kaldı işte bu yüzden dinden soğuttunuz allahtan soğuttunuz
Allah sana bir rehber gönderdi dünyada refah olması için Allah'ı görmene gerek yok Allah'ın sana gönderdiği rehbere hür iraden ile uyman yeterli bu olduğunda hem dünyada barış ve refah olur hemde ebedi cenneti elde edersin Allah sana benim hükümlerimle hüküm etmeyenler külli kâfir ve zalimdir diyor biz Allah'ın hükümleriyle hüküm ediyor muyuz ki suçlardan Allah'ı sorumlu tutalım
Peki sana soruyorum, allahın kuranda yazdıklarını bizzat uyguluyormusun?
4’4lük olmak zorundasın. Madem inanıyorsun
Ben inanmıyorum demedim bu arada sorguluyorum.
Ben sana sorgulama demiyorum aksine İslam sorgula der Allah sana beni ara ve beni bul diyor Kur'an açıp okuyacaksın kafana takılanları sorgulayıp araştıracaksın bütün bunları objektif yaptığında zaten Allah'ı bulursun sevgili kardeşim
Sorgulamak kafirlikse eğer, ben bu dine inanmıyorum arkadaş
Kuranda bazı şeyler bana saçma geliyor. Benim dilimde olsaydı o zaman anlardım. Arapça maalesef
Ben arapça bilmek zorunda değilim, Türkçe gönderseydi bana
Yani geleceği biliyorsa eğer her dilde göndermesi gerekirdi.
İnsanoğlu dünya hayatında daha refah içinde rahat yaşamak için yurt dışı vatandaşı olmak adına yabancı dil öğreniyor ve yurtdışına gidip orada yaşamayı hedefliyor bunu yapan çok insan var 3 günlük dünya hayatında refahın için zalimlerin dilini öğreniyorsun da ebedi cennet ve refah için Allah'ın Kur'an'ı indirdiği dili öğrenmekten niye burun kıvırıyorsun yoksa sen Allah'ı bulmak istemiyor musun Allah Teala Kur'an ı Kerim'i dillerin en zengini o dur diye arapça indirmiştir o iyi bilen hikmet sahibidir ve buyurdu ki insanoğlu ziyandadır işte senin bu sözün bile ziyanının temsili idi
Allah bize demeyecek mi sizin içerisine dahil olduğunuz toplumların devleti vardı mensubu olduğunuz devletler şu şu kuralları kanunları koydu ve bu bu şekilde uygulamayı denedi oysa ben size farklı hükümler, kanunlar ve kurallar bildirmiş uymanızı emretmiştim sizler bunu çiğnediniz ve kendi getirdiğiniz kuralların doğurduğu acıları yaşadınız kendi kendinize zulüm ettiniz ve yetmedi içersinde bulunduğunuz acıdan dolayı beni sorumlu tuttunuz Allah'a iftira attınız ve emirlerini çiğnediniz ve Allah sana demeyecek mi kulum dedi ki Rabbim kendini neden göstermiyor oysa benim nurum dünyayı kuşatmıştı kul akıl edemedi mi ki şu içerisinde bulunduğu kusursuz düzeni muhakkak yaratan vardı oysa ben size akıl vermiştim akledin buyurmuştum sizler akıllarınızı kullanamayıp her şey tesadüf diyip inkar edenlerden oldunuz ve Allah diyecek ben rehberimi bir hikmet dahilinde arapça indirdim de siz büyüklendiniz arapça niye indirdi saçmalık dediniz Allah'ın hikmetini akledemediniz kibirlendiniz dünya hayatında nice vakit sizi ziyana uğratacak işlerle meşgul oldunuz da yaradanı bulmaya tenezzül etmediniz ve sen savunamayacaksın kendini ve Allah hükmedecek yan şimdi yan ki temizlenesin
Ne diyon olm sen