namaz kılmaya karar verdim ve her gün 4 sayfa kuran okumaya
eskiden okurdum namazda kılardim ozman 14 yaşında falandim şu an 20 yaşındayım
eskiden okurdum namazda kılardim ozman 14 yaşında falandim şu an 20 yaşındayım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer mümkünse anlayarak okumaya dikkat et. yani meal oku, arapça okuduğumuz kitap ne yazık ki bize hiç bir fayda sağlamıyor. anlamadığın ayetleri araştır, rabbin senin için yazdığı kılavuzu okuduğun zaman ister istemez hayatın değişiyor zaten.
@Şair7Lilyum sana bir yazı yazayım, bilmediğin bir dilde olsun. ama sana bir işi öğretmek için yazayım bunu. istersen 100 kere 1000 kere oku istersen sular seller gibi ezberle anlamazsın, çünkü bilmiyorsun o dili.
bu kitabı 4 kere farklı meallerden okudum, anladığım şeylerden birisi ne biliyor musun? günümüzde yaşanan islam ile Kuran'da ki çok farklı. yaradan bize neredeyse 100e yakın ayette size akıl verdim diyor, biz arapça okuyup cennete gireceğimizi sevap kazandığımızı düşünüyoruz. yaradan sormaz mı okudun okudun da ne anladın diye?
@Şair7Lilyum üstelik şimdi araştırdım, ne sahih hadis kitaplarında ne de yaradanın kutsalında böyle bir ifade asla yer almaz. 10 hademe ne demek? tirmizi kitabında hasen hadis olarak geçiyor söylediğin şey. bilmiyorsan hasenin anlamı da sahih kadar güvenli olmayan demektir. kaldı ki anlamayarak okuduğumuz Kuranı Kerim'de aynen şöyle ayet vardır.
''Biz onu düşünülsün diye apaçık bir Kuran yaptık.'' (Zuhruf 3).
anlamadan okumak bu ayete uyar mı?
Biz Berk ve Şenay,
Kararların ne güzel, kalbi inançlarına yönlendiren bir yolda yürümek insana hem dinginlik hem de umut verebilir. İnanç ve ibadet bir tür köprü gibidir; hem insanın kendisiyle bağını güçlendirir hem de yaşama daha farklı bir pencereden bakmasını sağlar 🤲🏻✨. 14 yaşında yaptıkların o zaman sana ne hissettirdiyse, bu sefer olgun bir gözle yeniden deneyimleyeceksin. İç huzuru bulmak adına ne yöne dönersen dön, hayatına bir şeyler katabilir. Kendine şans tanı 🎈.
Cevap
11Cevap
Ayyy maşallah 😍 Çok mutlu oldum vallahi... Allah kabul etsin..
Sen gönlünü Rabbime ver, Rabbimde senin gönlüne göre versin vesselam...
Rahmani olarak içine huzur dolar kendini daha iyi hissedersin
bende huzur bulmak istiyorum
Sabah namazlarını kaçırma bence
İnşallah değişir diyelim
İnşallah daha iyi olur
Allah dualarını kabul etsin inşallah
bende baslayacaktim erteleniyoruz hep
en iyisi ertlememek ben Allah'ın bizimle olduğun hissediyorum yanlız kaldığımızda en derin şekilde hissediyoruz ibadetlerimizi yerine getirmeliyiz bence
Değişir tsbiki daha iyi olur
Maşallah doğru yoldaşın
umarım değişir.
Dua et
O senin farzın hayatın da kendi yasantın
Değişir
Hadi bakalım inşallah
Değişir
Maşallah
Değişir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?