Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Gizli Üye(25-29)5 ayNefes alip verirken oksijen soluyor karbondioksit veriyorsun. Bunu gorebiliyormusun? Ama bedenen ihtiyacin olan bir şey nasil ki bunlae kusursuz tasarlanmis ise dünya ve tüm kaninatta o şekil de kusursuz tasarlanmiş. Sen ister inan ister inanma ama sonumuz yine obur dunya olacak. Zebaniler g... tumuze girdigin de o zaman sorgulamayi birakiriz herhalde
00 YorumlaDiğer konusunda 850 cevap paylaştı. Kanıt sayılır mı bilmiyorum youtube ölüm ötesi yaz orada kalbi bir süre durup doktorlar tarafından döndürülenlerin hikayeleri var izlemeni tavsiye ederim
00 Yorumla
5 ayİmkansız tesedüflere inanmamak bir kanıttır bu yetiyor bana
030 Yorumla
Soran5 ayne yani evren dünya her şey mükemmel mi diyorsun
- 5 ay
Dünyada kalan ömrüme ve kapladığım alana bakınca benim aklıma sığmıyor, yani kaybedeceğim çok bişey yok, ya gerçekse diye düşünüp kalan ömrümde bunun hayaliyle yaşamak daha motive ediyor ve çok mantıklı bir fikir
Soran5 ayhmm belkide sen düzenli görmek istiyorsundur?
- 5 ay
Dünyada bu kadar kısa sürede insanın gelişimine bakınca mükemmellik diye bişey var olabilir, işaretler bu yönde, daha ölümsüzlüğü bulmanın imkansız olduğu bu zamanda, ölümsüzlüğü vaad eden bir inanınışa kulak asmamak görmemek olmaz ya varsa diyorum
Soran5 ayişaretleride belkide düzen diye yorumluyorsundur? bu çok tipik insanın atalarından gelen bi survival modu etrafımızdakileri anlamlandırmaya calısmasaydık güvende hissedemezdik avıc toplayıcı atalarımızdan kalan bi hatıra
- 5 ay
Yani sen ölünce sadece çöp olacağına inanan bir inanıştan mı geliyorsun, bu inanışın adı ne hiç duymadım
Soran5 aybeyinde nöronlar var ve bu nöronlar elektriksel ve kimyasal sinyallerle sürekli haberleşiyor ve buda bilinci ortaya çıkartıyor yani sen hissini. ölünce bu nöronlarında hepsi ölüyor dolayısıyla bilincin yok olması sen hissinin de yok olması anlamına gelceği için biyolojik organizma ölüyor diyoruz. şimdilik elimizdeki en iyi açıklama bu ama yok canım ruh var dersen işte ozaman seninkisi inanç oluyor
Soran5 aygelecek zamanlarda bilinç ile ilgili daha fazla bilgi kaynağına erişirsek belkide ölüm ile alakalı düşüncelerimz değişebilir ama şu an en somut açıklama bu olduğu için bunu kabul ediyoruz
- 5 ay
Ben almayım çok karanlık bir senaryo senin dediğin, böyle bir inanışa kim inanır akıl işi değil, yani niye varız sorusuna yok olacağız elelebet cevabı çok karamsar çok açıklanamaz bir cevap, sevdiğim insanlardan sevdiğim değerlerden bu kadar kolay ayrılmak düşünmesi bile benim tüm motivasyonumu alıyor, korkunç gerçekten
Soran5 aybilim senin ne düşündüğünü umursamazki ben iman ediyorum maddi alemden başka bi boyut var demen kanıtsız bir iman oluyor. ben kanıt olmadan iman ediyorum onların ruhları var olacak beraber yaşyacağız falan diyorsan senin tercihin
- 5 ay
Bir ilizyon içinde yaşıyoruz bu artık biliniyor, kanıt dediğin şeyde şöyle ben kanıt olarak kabul ediyorsam bunun tersi kanıtlanmadığı sürece bunun yanlış olduğunu kanıtlayamazsın, ki işaretlere ve verilere bakınca benim kanıtlarım doğru yönde seninkiler tersi yönde ilerliyor, yoktan var olmak diye bişey olmuş, insan da bir madde bakınca elementlerden oluşmuş, bu kadar element ağırlığı hesaplamaz nasıl var oldu, hep varmıydı sence ezelimiydi
Soran5 aykanıt ne demek? Kanıt bir iddiayı kişisel inançtan veya iddia olmaktan çıkarıp başkalarının da kontrol edebileceği yanlışlanabilir ve gözleme veya deneye dayalı hale getiren şeydir. birşeye bilimsel olarak kanıt var demek istiyorsak söylediklerimizi akademikl makalelerden referans alırız bu iddialar yanlışlanabilir gözlemlenebilir veya farklı koşullar altında aynı sonucu verebilmelidir. zaten kimse herşeyi mutlak bildiğini idida etmez elimizdeki en iyi açıklama bu der sorun şu ki senin söyldiğin iddialar bu bilmisel methoda uymuyor yani kanıtsız
Soran5 ayhep varmıydı veya ezelimiyidi sorusuna gelecelk olursak bilim dünyası herhangi bir somut açıklama yapmışl değilş bu konbuyla alakalı yaşamın bile nasıl oluştuğunu tam bilmiyoruz
- 5 ay
Bu açıklama tahmini ne zaman yapılır, bilmediğin bişeye inanmak istemeni anlıyorum, din bunların hepsini açıklıyor bu da imanlı biriyle aradaki aydınlanma farkını milyarlarca yıl oluyor, çok büyük zaman kaybı
- 5 ay
Yaratıcı bir şeyin olmasını isterken senin bilimsel çalışmalarar yaparak anlayamayabileceğin bir ilim üstü varlıksa bunu nasıl bileceğiz, dünyada ilmin yalanlayamadığu her seferinde biraz daha bir din ilmi gelmiyor mu
- 5 ay
Her seferinde biraz daha doğruladığı, ilmi ele alırsak bence ilimin ışığı gayet her şeyi gösteriyor
- 5 ay
İlim başta yoktan hiç bir şey var edilemez der bu temeli eline alınca sonuç ortada, varlığın sebebini bilimsel keşiflerde aramak burada nişeyi yoktan var etmek gibi bişey
Soran5 aybilmiyoruz demek epsitemolojik olarak tutarlıdır din sana hazır cevap verir ama bu doğru mu değil mi onu bile test etmemize müsade etmez bir masal da herşeyi açıklayabilir ve daha öncedende çokça bhasettiğim gibi god of the gaps konsuna geliyorsun. bilim açıklayamadı o halde tanrı var. bunu 1500 sene öncekilerde söylüyordu tanr ı yoksa niyet şimşekler çakıyor niye dpremler oluyor al sana cezalanıdırmanın kanıtı tanrının kanıtı diye sunuyorlardı insanlar o zaman her şey doğa kanunları ile açıklanabilir diyenlere karşı evet. ateizm yeni değil ismi farklıydı ve çok tanrılı dönemlerde dahi vardı ve o insanlarda bizim bilmediğimiz konularda demekki allah var arügümanına sığınıyorlardı ama senin dediğinin tam tersi oldu açıklanamayan olaylar açıklanmaya başlayınca tanrı kavramı dıoğanın dışına çıkmaya başladı örneğin bing bang hiçbir bilgimiz yok var ama çok az diyelim. artık kimse allah yoksa bu dpremler ne bu yıldızlar ne gökyüzü niye pürüssüz diye sormuyor. Bilimin henüz açıklayamaması herhangi bir metafizik iddiayı doğru yapmaz. “Açıklama” ile “kanıt” aynı şey değildir. Bilim bilmiyoruz diyebilir bu dürüstlüktür. Bilinmeyen yere kesin cevap koymak bilgi değil, inançtır.
- 5 ay
Sen diyorsun ki çalışalım araştıralım medeniyetimizi de teknojimizide korursak biz bunu anlayacağız, bir kaç milyon yılda çözeriz, ateizm taraftarı çözünce ne diyecekler diyelim ki haklılar kainat bilimsel açıklanabilir ispatlarla açıklandı, dünya üzerinde yaşamış ve o an yaşamayanlar için önemsiz olacak, o dönem ve sonrasında yaşayacakkar için herşeyin ölümlü ve sadece dünya yaşamın var olduğunu öğrenen çok mutsuz ve değerleri olmayan bir dünya olacak, şu an senin dediğin ispatlanmış olsa dünya kendini doğal olarak yok eder otomatik, bu kuralı kaldıramaz, dinin olmadığı dönemlerde dinden uzaklaşıldığı dönemlerde dünya hiç medeniyetini tamamlayamamış, şu an dünyada ki sistem ateist taraftarıda kendi içinde koruyan bir sistem
- 5 ay
şu an kazanılan tüm değerler dinin kazandırdıkları
Soran5 ayhayır her yeni bir şey öğrendiğimizde hep bir soru işareti ile karşılaşacağız ve herzaman insanlar o soru işaretlerine anlam yüklemek isteyecekler çünkü belirsizliği herkes kaldıramaz dediğin gibi. ama belirsizlik ve rahatsızlık uğruna gerçeği aramaya calısan açıklama arayan insanlrada her daim olacaktır. çünkü her insanın beyin yapısı genetiksel olarak farklı calısır. gerçek şu ki neredeyse insan olarak evren hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. sen günümüz çağında insanların dini düzgün yaşadığını düşünüyor musun? kendini en dindar aftedenler bile günümüz ahlak anlayışıyla ve değer kalıplarıyla kendi dinlerini kendi dünya görüşlerine göre yorumladığının farkında mısın? Toplumlar hiçbirzaman stabil kalmaz sürekli değişir sizin şuanki çok tanrılı dinlere inanan insanları hor gördüğünüz gibi gelecekteki doğan çocuklarda şuanki tek tanrılı dinlere inananları hor görecek bu böyle ilerledi herzaman çünkü toplumların kollektif çıkarları hep değişken oldu. merak etme yeni dinler orataya çıkar tanrı denmez başka şeyler denir ama insanoğlu belirsizlik kapısına dayandığında kendini aldatmaktan asla vazgeçmeyecektir
- 5 ay
Kağıda anlamlı bir cümle yaz ve düşün bu kendiliğinden oluşabilirmi, kitap değil sadece bir cümle, bu olasılığın kendi kendini var etmesiyle kainatın kendini var etme olasılığı arasında ki olasılık bilimle ölçülemez, bilime inanan biri zaten ateist olamaz deizmi anlarım belki ama ateistlik de senin düşündüğün dinden daha da tehlikeli ve saçma
Soran5 aybilime inanılmaz zaten. bu bile yanlış bir tanımlama ama bilim derki elimizdeki en iyisi bu. düzen ve anlam görme isteğini anlıyorum fkat bunun atalarımız tarafındanb bize daayatılan evrimsel hayatta kalma kodu olduğunu kabl etmelsin. doğa yaaşam tehlikelerle dolu ve insanın tek yaşayabileceği kadar düzenli değil sen düzen görmek istiyorsun diye düzen olmaz ayrıyeten bana şu an tanımlayabileceğim bir süreç üzerinden örneklendirm e yapıyorsun. bir deüşünceyi yazıya dökmem beynimin motor faaliyetlerine bağlıdır ve ben sana bunun yapılmış deneylerini sunabilirim hemen şimdi istersen peki sen bana tanrının varlığı ile alakalı hipotez getirebilir misin
- 5 ay
Bir ilahi yaratıcıya inanmayanla, az da olsa bir ilahi yaratıcıya inanan arasında matematiksel olarak fark var inanmayan birinin kaybedecek bir değeri yok kabul edilebilir temelde, sadece ailden cevreden aldığı terbiye olabilir referansı, süreklilik asırlar boyu sürmez ve yozlaşma kaçınılmaz, ama din geliştirerek toplumu ideal seviyeye ulaştırabilir
Soran5 aykaybedecek değeri var hayatı çünkü ateistler blirliki tek hayat yaşyacaklar bu yüzden elindeki tek hayata sıkı sıkıya sarılan insanlarında varlığı kesindir. Sen ahlaksızları ben dindarım diyip büyük günahlar işleyip allah beni affeder nasıl olsa deyip tövbe kapısına sığınanlara söyle. Ahlak dediğin şey din temelli değildir. 300 bin yıllık insanlık tarihinin neslini sürdürebilme kodlarıdır. arılar nesllini devam ettirebilmek için üreme yapmayan kraliçe arıyı öldürür çünkü evrim mekanizması böyle işler. bu davranış sayesinde arılar nesillerini sonraki nesle aktarabilmiştir. bu sana acımasızca gelir ama doğa senin iyi veya kötü olup olmadığınla ilgilenmez çünkü bu yargı sadece insan türüne özeldir. ahlak ise bu evrimsel davranışın insan türündeki tezahürüdür. Dinler bu kadar otoriterleştirilmeden insanlık yüzyıllar boyunca yaşadı ve yozlaşmadan temel ahlak davranışlarını korudular insanlık tarihi 2000 yıldan ibaret değil
- 5 ay
Ateistler çok aykırı düşünen insanlar bana göre, sorunları dinle değil, genel olarak herkesten ayrı düşünüyorlar gibi, dese ya niye olmasın olabilir buda bir ihtimal demiyorlar ben böyle doğru olduğunu biliyorum diyorlar, burada da bir hata var, buda bilimi ilah sayıp ilah olabilme ihtimali olan bir dini yalanlamak mantıkla değil bir haralı davranışa daha yakın
- 5 ay
Madde seni sadece maddeye götürür cansız ruhsuz bir gerçeğe, düşünen hayal eden bir insan daha değerli bir hedef aramalı gerçek ve kusursuz olmalı insana yakışan olması gereken düşünce şekli böyle olmalı, rastgele de oluşmuş olsak bile insan her yönüyle böyle bir kodla kodlanmış
Soran5 ayolabilir diyemiyorlar çünkü elimizde bu iddiayı doğrulayabilecek veriler yok. dolayısıyla kanıt yok yetersiz ve iddiayı kabul etmiyorum tavrı takınıyorlar bildiklerimiz şimdilik bunlar yarın değişebilir diyorlar. kimse bilimi ilah etmiyor birşeyler öğrenmek istiyorsak bunu bilimle yapıyoruz. bundan başka kapı çalacağımız hiçbir şey yok bilgiyi edinmek için. insanı çok özel görüyorsun biz dünya gezegeninin oluşturduğu basit organizmalardan başka bir şey değiliz
- 5 ay
Merak ediyorum 3 saat ömrü olsa insanın ve iki seçenek sunulsa böyle bir din var ve vaad ettikleri bunlar, ikinci seçenekte de bu 3 saat boyunca sana en güzel yemekler vaad edilse hangisini seçersin ya da hangisi seçilmeli, ya da seçilmemeli
- 5 ay
İstersen 30dki ya da 30sn diye düşün zamanın bir önemi yok
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
5 ayBu inançtır kanıtı olmaz meşhur söz ben haklı isem sonu cennet haklı değilsem kaybım olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayYok ama madem öyle diyorlar, yani biz hepimiz yaratılmışız. Birazcık da olsa inanmak gerekiyor diye düşünüyorum
03 Yorumla
Soran5 ayorası iman meselesi diyenlere saygım sonsuz
Cevap sahibi5 aySen inanıyor musun peki dine?
Soran5 ayyok ben tamamen naturalist ve materyalistim
- Diğer konusunda 24,6b cevap paylaştı.
5 aygözünle mi görmek istiyorsun? haşa gel kardeş cennetin kapısından bi bak ona göre ibadet edersin mi diceklerdi?
013 Yorumla
Soran5 aye ne yapayım ölçülebilip yanlışlanamıyorsa iddiayı niye cidiye alayım
- 5 ay
sence cehennemi gördükten sonra müslüman olmayıp namaz kılmayan kaç kişi kalır? bunlar zamanında peygamberler tarafından görülüp bildirildi mucizeleri ile.
Soran5 aykanıt ne? kutsal kitap ve hadisler
Soran5 aypeygamberler gönderildiyse o kadar 100 bin tane hepsi başarısız mı olmuş senin inandığın din ile insanlık tarihi boyunca inanılan dinlerin birbirleriyle alakası yok o kadar aptal kalmılş insanlık ilk insnlar tarıma ve yerleşik hayata geçtiğinden beri farklı şeylre inanmış bütün peygamberler başarısız mı olmuş yani muczieelrini göstermelerine rağmen son 1400 yıl mı insanlar gerçeği blmuş
- 5 ay
israiloğullarına da mucizeler gösterildiğinde büyücü diye inanmamışlardı. dine inanmıyorsun görürsen inanırım. cehennemi görsen başını secededen kaldırmazsın. o zaman hiç yaratılmazdık. inanmıyorsan böyle sorulara gerek yok sana kanıt var desek bir şey değişmez
Soran5 ay300 bin yıldır insanlık tarihinde aydınlannma dönemi son 1400 yılda mı yaşanmış arkadaşım? aklın alıor mu senin bunu
- 5 ay
insalık tarihinin kanıtı ne? 300 bin yıl diyorsun?
Soran5 ayBugün elimizde modern insan anatomisine çok yakın fosiller var ve bunlar net şekilde tarihlendirildi. Yüz yapısı modern insana çok yakın byin hacmi modern aralığa yakın ama kafatası biraz daha ilkel hemen isimini söyliyiym internetten bakarsın Jebel Irhoud Kabwe Florisbad da (daha birsürü var ama şimdilik aklıma bunlar geliyor) var bu isimleri teker teker araştırmanı öneririrm eğer araştırmaların nasıl yapıldığını merak ediyorsan ve yaşlarından nsaıl bu kadar eminler sorusunun cevabını bulmak istiyorsan Paleoantropolojiyi ve Jeokronolojiyi dallarının ne demek olduğunu araştırarak başlayabilirsin
- 5 ay
adam fosillere 500 yıllık deseydi ona inancaktın insanlık ademden beri var zaten. sen dinde kanıt yok diyorsan inanmazsın olur biter. ben ahirete inanınca ne kaybetcem?
Soran5 ayo ilk insanın adem omlası kanıtsız bir iddia işte problem orada bnunun doğruluğhu ölçebilir misin
- 5 ay
sana göre kanıtsız bana göre değil. sana sordum ahirete inanınca benim hayatımda ne değişcek diye?
Soran5 aysana göre bana görelik bir mesele değil çünkü anlatamıyorum sana neryse sorna gelecek olursak bu olaya pragmatist bakıp bakmaman birşeyi değiştirmiyor ortada bilimsel dayanakların olduğu veriler var onları kabul edip etmemen senin problemin. ortada bir gerçek varsa onu değiştiremeszin istediğin kadar kendini rahatlamak için aksine inan
- 5 ay
sendede akıl yok göster bana o zaman. hala cevap veremiyorsun laf ebeliği yapıyorsun. ahirete inanmamım bana hiçbir zararı yok ama ahiret gercekse olan sana olucak.
5 ayKanıt yok ama inancım var. İnancım da şöyle bir yaratıcı var ama din konusunda kafam karışık
019 Yorumla
Soran5 ayiman meselesi diyorsan bir şey diyemem
- 5 ay
Sen ne düşünüyorsun
Soran5 ayben materyalistim
- 5 ay
Bu konuda konusabilir miyizzz
Soran5 aytabi
- 5 ay
Mantıkci bir insan olduğun belli mucizeleri Efsane olarak görüyorsun belli ki. Tanrı senin için bir sey ifade ediyor mu
Soran5 aytıpkı periler gibi cinler gibi devler gibi bi masal kahramanı geliyor aklıma tanrı denilince
- 5 ay
Yaa kaç yaşındasin
Soran5 ay25
- 5 ay
Ailen dindar mi
Soran5 ayhayır ama dinsizde değiller
- 5 ay
Ne zamandır materyalistsin lisedeki felsefe dersinden sonra mii
Soran5 ay16 yaşından beri
- 5 ay
Kuranı okudun mu hiç
Soran5 ay4 defa hatim ettim
- 5 ay
İnstan var mi
Soran5 ayyok
- 5 ay
O zaman Burdan ekleyebilir misin
Soran5 ayburadan ayazabilirsin
Gizli Üye(30-35)5 aySen olmadigini kanitla
06 Yorumla
Soran5 ayben olmadığını nasıl kanıtlayım iddiayı sunan sensin
Cevap sahibi5 ayTamam sen inanmiyon inanmiyosan kanitla bilek.
Soran5 ayyahu kanıtlaması gereken sensin diyorum ben birşeyin olmadığını nasıl kanıtlayım arkanda bi ejderha var olmadığını ispatlasana
Cevap sahibi5 ayYok diyon. Neye gore yok diyon soyle
Soran5 aykanıt yok çünkü
Cevap sahibi5 ayHmmm baK bu cok mantikli hic aklima gelmemisti 🤪🤪🤪
Gizli Üye(25-29)5 ayİman kanıtla olmaz
00 YorumlaDiğer konusunda 427 cevap paylaştı. Var senin maymundan geldiğimize kanitin var mı
010 Yorumla
Soran5 aymaymundan değil ama tüm canlıların ortak primatlardan geldiğini kanıtlayabilirim
Soran5 aygoogle scholar ı aç ve ara formlarla iglili yapılmış bilim camiası tarafından kabul görmüş arekolojik makalelere bak
Soran5 ayama tabi ingilizce yazman lazım
Soran5 aykanıt nedir sana göre?
Soran5 aykanıt dediğimizde aklımıza akademik camiada tanınırlığı ve ortoriestesi olan ve belirli alanlarda bilgi birikimlerini ispat etmiş bilim insanlarının sundukları iddiaları gözlemleyebildiği ve deneyle yanlış olup olmadığına bakılabildiği bir sürecin içerisinden geçip günümüz bilimsel methodlarını esas alarak ortaya delil koyulan iddialar kanıt kabul edilir. 3-5 sene wsonra elbet bunlar yanlışlanabilir fakat önemli olan şey şu anda elimizdeki bu tür iddiaları yanlışalayabilecek herhangi bir bilimsel teori ortaya atılmaması
Soran5 ayara formlarda bilimsel methodlarla delillendirilmiştir benim bunları söylemem doğru olmaz gidip arkeolojinin bulduğu fosillerin üzerindedn hangi araştırmaların yapıldığını anlamak için aakdemik makalelere bakman lazıom
- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
5 ayEvet var.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 aysen ateistmisin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 aygidince anlarız
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Ahiret ve ruh gibi meseleler aslında yüzyıllardır insanlığın üzerinde kafa yorduğu konular. Filozoflardan bilim insanlarına, sanatçılardan sıradan insanlara kadar herkes kendi bakış açısıyla bu soruları anlamaya çalışmış 🌌. Ancak bu, tamamen inanç ve kişisel görüşle şekillenen bir alan. Bilimsel olarak kanıtlamak mümkün olmasa da, manevi deneyimler ve bireysel hisler bu konuda rehber olabilir 🕊️. Kendini hangi cevapta rahat hissediyorsan, o senin için doğrudur 🌟.