Çağrı Mert’i izleyip körü körüne evrimi savunduğum günler olmaz olsun
Cevabın nedir?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
7 ayArkadaş siz ne içiyonuzda bu kafayı yakalıyonuz ulan evrimin varlığı koranadan bile aşikare oldu daha evrimin çürütülecek şeyi mi kaldı beynine soktuklarım hâlâ neyin peşindesiniz siz şu 300 bin yıllık insanlık tarihinin sadece günümüzden 1400 yıl önce uydurulmuş dinine körü körüne bağlanacağız diye gözlemsel deneylerle bile kanıtlanmış şeyi inkar etmek nasıl bi kafa ya ne içiyon oğlum sen ne ne?
030 Yorumla
Soran7 aySeni hak dine davet ediyorum bu kadar mucizeyi görüp kafanı kuma gömersen geçmiş olsun
Semawat kelimesi evrenin yaşı ile tam orantılıdır? ↗- 7 ay
Hak din ise bana kanıtla mesela 40- 50 bin yıl önce hangi dönemde allah inancı var hadi o kadarda uzağa gitme 5-10 bin yıl önce bana tek tanrılı din bul madem islam hak edin?
Soran7 ayVar zerdüştlük zerdüştlüğü bırak Türk Altay mitolojisini oku Tanrı Ülgen törüngey ve eje denen ilk 2 insanı cennet bahçesinde elma yedikleri için cennetten kovup dünyaya gönderiyor adem havva kısasının aynısı 6 günde yaratılışta var tabi bu kuranda gökler kelimesi geçen semawat’ta 13.787 harf olması evrenin 13.787 milyar yıl yaşında olması ile tam uyumlu kuranda gökler ve yeri 6 günde yarattık der bilim evren 13.7 13.8 milyar yıl yaşında der düz hesapta dünya 4.54 4.55 milyar yıl yaşında güneş sistemi 4.60 milyar yıl yaşında evrenin yaşı dünyanın ortalama 3 katı Allah 4 günde evreni 9.1 9.2 milyar yılda evreni 4.55 4.6 milyar yılda 2 günde dünyayı ve güneş gezegenlerini yarattı…
- 7 ay
Zerdüştlük türk altay mitolojisi vs bunlar aynı dönemlerin mitolojileri zaten birbirinden esinlenmiş olmaları gayet olağan ben sana daha eski dönemleri soruyorum sen bana 2-3 bin yıllık masalların etkileşimlerini anlatıyorsun 😂 radloff etkisi saf türk mitolojisi mi yoksa kültürel kirlenme mi bahsettiğin törüngey ve eje anlatısı 19 yüzyılda wilhelm radloff tarafından altay türklerinden derlenmiştir o dönemde bu bölgedeki türkler yüzyıllardır rus misyonerlerle nesturi hristiyanlarla ve müslümanlarla temas halindeydi çürütme mitologlar bu benzerliğin kadim bir türk inancı olmaktan ziyade çevre dinlerin hristiyanlık ve islam türk şamanizmine sızması senkretizm olduğunu söyler yani hikaye aslında tevrat kökenlidir zamanla türk isimleriyle yerelleşmiştir ortak ata değil ortak hırsızlık sümer kaynakları eğer bu hikayeler tek bir tanrı tarafından gönderilseydi kronolojik olarak en eskisi en doğrusu olurdu ancak biliyoruz ki 6 günde yaratılış yasak meyve çamurdan insan ve cennetten kovulma temaları yahudilerden çok önce sümerlerde enki ve ninhursag miti vardı ateist bakış dinler birbirinden kopyala yapıştır yapar yahudiler babil sürgünündeyken sümer babil mitlerini alıp kendi kitaplarına tevrat uyarladılar türkler de sonradan bu kültürlerle etkileşince hikaye onlara geçti bu bir zincirdir ilahi bir vahy değil bilimsel çelişki biyolojik gerçeklik ister adem havva de ister törüngey eje biyolojik olarak iki insandan türemek ensest ve genetik darboğaz nedeniyle mümkün değildir çürütme modern genetik mito kondriyal havva ve y kromozomu ademi insanlığın on binlerce kişilik bir popülasyondan evrildiğini kanıtlar bu iki isimli hikayeler antik insanların biz nereden geldik sorusuna verdikleri çocuksu ve bilim öncesi cevaplardır coğrafi adaptasyon elma meselesi mitolojilerde yasak meyve genellikle o bölgede yetişen en değerli meyveye dönüşür ortadoğuda bu bazen buğday veya incirdir avrupa etkisinde elmadır
- 7 ay
eğer bu mutlak bir gerçek olsaydı dünyanın her yerinde azteklerde aborjinlerde meyvenin türü ve hikayenin detayları değişmezdi hikayelerin yerel meyvelere ve isimlere göre değişmesi onların insan yapımı edebi kurgular olduğunu gösterir 6 gün meselesi ve zaman algısı evrenin 138 milyar yıl dünyanın 45 milyar yıl yaşında olduğunu biliyoruz çürütme 6 gün kavramı sümerlerin 6lı sayı sistemine ve haftalık çalışma düzenine dayanan bir kültürel takıntıdır mitolojilerin bunu kullanması evrenin gerçek oluşum sürecini bilmediklerini sadece kendi takvimlerine uydurduklarını gösterir sonuç olarak törüngey ve ejenin hikayesi türklerin ne kadar yaratıcı birer hikaye anlatıcısı olduğunu ve yabancı kültürleri nasıl kendilerine adapte ettiklerini gösterir evrenin gizemini değil türk mitolojisinin yaratılış ak ana ve luvant gibi daha eski ve şamanik katmanlarını incelemek ister misin bunlar semavi dinlerden çok daha farklı ve özgün unsurlar içerir
- 7 ay
sayısal mucize iddialarına gelirsek kurandaki semawat kelimesinin harf sayısı ile evrenin yaşı arasında kurulan bağ tamamen bir doğrulama yanlılığı örneğidir bilim dünyasında evrenin yaşı için kullanılan 13.787 milyar yıl rakamı kesin ve değişmez bir sabit değildir bu rakam hassas ölçümlerle sürekli güncellenir planck uydusundan gelen verilere göre 13.8 milyar yıl civarı kabul edilirken başka ölçümlerde bu rakam değişebilir eğer bilim yarın bu rakamı 13.9 olarak güncellerse bugün kurulan bu matematiksel bağ tamamen çökecektir ayrıca hangi kıraat sistemine göre harf sayıldığı ya da hangi kelime gruplarının seçildiği de tamamen öznel bir tercihtir yani sonuca ulaşmak için verileri önceden belirlediğin bir kalıba uyduruyorsunn yaratılış günlerindeki paylaştırma da benzer bir mantık hatası içerir bilimsel verilerde dünya ve güneş sisteminin oluşumu evrenin toplam yaşının yaklaşık son üçte birine denk gelir ancak mitolojik metinlerdeki gün kavramı zamansal bir oran değil sembolik bir anlatımdır dünyayı 2 evrenin geri kalanını 4 günde yaratmak gibi bir ayrım fizik yasalarıyla örtüşmez çünkü dünya evrenden ayrı bir parça değil onun içindeki sıradan bir toz zerresidir ve oluşumu evrenin genel genişleme ve yıldız oluşum süreçlerinden bağımsız değildir
özetle verileri ve sayıları bir şekilde birbirine benzetmek bilimsel bir kanıt değil sadece insan zihninin her yerde desen arama eğilimidir rasyonel bir bakış açısıyla bakıldığında bu tür eşleşmelerin hiçbirinin nesnel ve test edilebilir bir geçerliliği yoktur sadece inancı pekiştirmek için yapılan zorlama yorumlardır - 7 ay
Benim sana asıl sorum mesela göbekli tepe ve çatalhöyükte adem ve havva hikayesi o dönemde'de var mıydı yoktu bu kadar basit dinlerin çürümesi zaten göbekli tepe ve çatalhöyük İbrahimî dinlerin 2-3 bin yıllık uydurduğu tanrıya tapanlara bir tokat daha olan keşif zorlama bu kadar ;)
Soran7 ayKardeşim boş yapıyorsun 124.000 peygamber geldi tüm mitolojilerde dinlerde aynı anlatı olması tek kaynaktan geldiğini ispatlar sizin bu tezde çürüyor her zaman
- 7 ay
Lan nerde işte söylesene göbekli tepede nerde çatalhöyükte nerede bunlar o dönemlerin en kalabalık yerleşimleri ben senden 2-3 bin yıllık masalları değil en az 5-10 bin yıllık kaynakları istiyorum bak 300 bin yıllık bir insanlık tarihi var dimi Homo erectus Homo habilis Homo heidelbergensis Homo floresiensis Homo naledi neanderthal vs bunlara deyinmeden 300 bin yıllık Homo sapiensin dinleri tarihindeki kaynakları istiyorum daha yazı bile çok tanrılı dinlere inanan sümerlerden çıkarken gelip bana Zerdüştlüğü yahudiliği hristiyanlığı Müslümanlığı anlatma gerçeklere arkeolojik kayıtlarla gel bu adamlar ateist mi olsun istedi allahta 5-10 bin yılındaki insanların dinlerden haberleri yok
- 7 ay
Zerdüştlükte bir iki tane benzerlik buldun diye tez mi çürüyor o zaman bende senin tezini çürüteyim farkları yazıp al 1. Tanrı İnancı (Tevhid ve Dualizm)
İslamiyet'te Allah tektir, mutlak güç sahibidir ve her şeyin (hayrın ve şerrin) yaratıcısıdır. Zerdüştlükte ise dualizm (ikicilik) hakimdir; "İyilik Tanrısı" Ahura Mazda ile "Kötülük Ruhu" Ehrimen (Angra Mainyu) arasında sürekli bir savaş vardır.
2. Kutsal Metinler
İslamiyet'in kutsal kitabı, Allah'ın kelamı olduğuna inanılan Kur'an-ı Kerim'dir. Zerdüştlüğün kutsal metinler bütününe ise Avesta adı verilir.
3. Ateşin Konumu ve Anlamı
Zerdüştlükte ateş, Ahura Mazda'nın nurunu ve saflığı temsil eder; bu yüzden ibadetlerde ateşe dönülür (ateşperestlik yakıştırması buradan gelir ancak onlar ateşe değil, onun temsil ettiği Tanrı'ya yönelirler). İslam'da ise ateş bir kutsallık simgesi değildir; ibadetlerde (namazda) kıble olan Kabe'ye yönelinir.
4. Ölülerin Defnedilmesi
İslamiyet'te cenaze yıkandıktan sonra kefenlenerek toprağa gömülür. Klasik Zerdüştlük geleneğinde ise toprak, su ve ateş kutsal sayıldığı için cesetle kirletilmemelidir. Bu nedenle ölüler Sessizlik Kuleleri (Dakhma) denilen yerlere bırakılarak yırtıcı kuşlar tarafından tüketilmesi sağlanırdı.
5. Şeytan Kavramı
İslam'da Şeytan (İblis), Allah tarafından yaratılmış ve O'na isyan etmiş bir varlıktır, Allah'a denk bir gücü yoktur. Zerdüştlükte ise Ehrimen, Ahura Mazda'nın yaratmadığı, onunla neredeyse eşit güçte olan bağımsız bir kötülük prensibidir.
6. Melekler ve Yardımcı Ruhlar
İslam'da dört büyük melek ve sayılamayacak kadar çok melek vardır. Zerdüştlükte ise Ahura Mazda'nın özelliklerini temsil eden altı büyük kutsal varlık (Ameşa Spentalar) bulunur.
7. Peygamberlik Anlayışı
İslam'da Hz. Muhammed (s. a. v.) son peygamberdir ve Hz. Adem'den bu yana gelen zincirin parçasıdır. Zerdüştlükte merkezi figür ve peygamber Zerdüşt'tür (Zarathustra). - 7 ay
9. İbadet Şekli (Kıble Farkı)
Zerdüştler ibadet ederken bir ışık kaynağına (Güneş veya kutsal ateş) yönelirler. Müslümanlar için ise dünya üzerindeki tek yönlendirme noktası Mekke'deki Kabe'dir.
11. Evlenme ve Aile Yapısı
İslamiyet'te evlilik bir sözleşmedir ve Müslüman bir erkeğin Ehl-i Kitap (Yahudi veya Hristiyan) kadınlarla evlenmesine izin verilir. Zerdüştlükte ise (özellikle Hindistan'daki Parsi topluluğunda) inancı korumak adına dışarıdan evliliğe (ekzogami) çok sıcak bakılmaz. Geleneksel olarak dinin sadece anne ve babadan geçmesi gerektiğine dair katı bir tutum sergileyen gruplar vardır.
13. Kurban Kültürü
İslam'da Kurban Bayramı'nda Allah adına hayvan kurban edilmesi temel bir ibadettir. Zerdüştlükte ise modern dönemde kanlı kurban neredeyse tamamen terk edilmiştir. Zerdüşt'ün öğretilerinde hayvanlara eziyet edilmemesi ve doğanın korunması çok merkezi bir yer tutar; bu yüzden ibadetlerde genellikle meyve, süt ve çiçek gibi kansız sunular tercih edilir.
İslam'da Ramazan ayında tutulan oruç, nefis terbiyesi için temel bir farzdır. Zerdüştlükte ise modern uygulamalarda bazı özel günler olsa da, genel olarak aç kalmak veya bedene eziyet etmek hoş karşılanmaz. Onlara göre açlık bedeni zayıflatır, bu da kötülükle (Ehrimen) savaşacak gücü azaltır. Zerdüştlükte asıl oruç; "yalan söylememek" ve "kötü düşünmemek" gibi ahlaki eylemlerle yapılır.
18. Misyonerlik ve Dine Giriş
İslamiyet evrensel bir dindir ve herkes Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olabilir; aktif bir tebliğ (yayma) anlayışı vardır. Zerdüştlük (özellikle Hindistan Parsileri) günümüzde kapalı bir din topluluğudur. Pek çok Zerdüşt topluluğu dışarıdan din değiştirmeyi (ihtida) kabul etmez; birinin Zerdüşt olması için Zerdüşt ana-babadan doğması gerektiğine inanılır. Bu farklılıklarda dini çürütüyor zirâ kendi dininde bir otorite kuramamış tanrı vâki tanrı dinlerini daha koruyamıyor bu da insan yapımı olduğunun kanıtı
Soran7 ay- 7 ay
Yahu seni ilzam edip duruyorum tek kelime cevap dahî veremiyorsun eminim okumuyorsundurda hâlâ saçma sapan link atıp duruyorsun kendin anlat kardeşim kendin anlat
Soran7 ayMucizeleri gösteriyorum hala 2.000 3.000 yıllık dinler tarihi diye zırvalıyon ne diyim
- 7 ay
Yahu nerde mucize dayı teferruatı Ya cevabını verdim salağa yatma şimdi
Soran7 ayBiraz aklın olsa güneş kelimesinin ilk geçtiği ayet ile son geçtiği ayet arasında 5778 ayet var güneşin yüzey sıcaklığı 5778 kelvin bu nasıl denk geldi diy düşünürdün biraz aklın olsa demirden bahseden ilk ayetten tam 1538 ayet sonra demirin eritilip Süleyman peygambere verilmesinden bahsedilir demirin erime sıcaklığı 1538 derece olması tesadüf mü derdin biraz aklın olsa Hadid suresi 57 sure demirin izotoplarından biri 57 yetmedi Dna ve Rna’yı gösterdim bu adam DNA’yı o çağda nerde bilsin kuranda sadece 2 ayette tohum bitirmekten bahsediliyor 78-15 ve 80-27 bu ayetler koordinata verdiğinde dünyadaki insanların %99 dahi bilmediği Norveç’te bulunan svalbard küresel tohum deposuna geliyor sen gözünü kapatıp bunlar mucize olamaz diyebilirsin anca bunu sadece geleceği bilen Tanrı yapabilir çünkü insan üstü güç yav ben ne anlatıyorum inkar edersen inkar et kardeşim bsnane körü körüne inkar ediyorsunuz zaten en sın olarak 19 sistemi Kuran’ın Allahtan geldiğinin en net delilidir ona girmedim zaten
https://youtu.be/J7DYzA_9GXk?si=FcRXJXWWQ9SXNHGW
Soran6 ayUydurma dediğin kitap açılır açılmaz ilk cümlesi besmele 19 ile uyumu 1%893.000.000
Kuran benzeri kitap yazarım diyenler dünyada toplam 130 milyon kitap var kuran ilk cümlesiyle bu sayıyı 7 kat geçiyor Kuran’ın ilk cümlesinin bir benzerini bile yapamayacak insanlar din yalan hahshsjs diye gülüyor Allah boşuna meydan okumamış bir benzerini getirin diye gözümün önünde 58 basamaklı sayının 19’a kalansız bölündüğünü görünce sen şu an hesap makinesini açsan sabaha kadar uğraşsan benzerini yapamazsın onun için bişi demeye gerek yok..- 6 ay
Kardeşim siz cidden kuranda beyin geçmiyor diye mi kullanmıyorsunuz güneşin yüzey sıcaklığı için verdiğin 5778 k rakamı tek bir sabit değer değildir bilimsel literatürde etkin sıcaklık effective temperature genellikle 5772 k ile 5780 k arasında değişir seçicilik eğer fark 5772 çıksaydı bu sefer o sayıya uygun bir bilimsel makale referans gösterilecekti sayım metodu kurandaki ayet sayıları hangi numaralandırma sistemini küfe basra şam vb kullandığına göre değişebilir kelime veya ayet sayımlarında genellikle baştaki besmeleler dahil mi değil mi gibi yöntemlerle sayı hedeflenen sonuca uydurulur 2 demirin erime noktası ve ayetler demirin erime noktası tam olarak 1538 cdir ancak burada iki büyük mantıksal sorun var birim sorunu celsius 18 yüzyılda tanımlanmış bir ölçü birimidir evrensel bir doğa yasası değildir eğer tanrı bir mucize bırakacaksa neden suyun donma ve kaynama noktasına göre insan yapımı bir ölçeği celsius kullansın neden kelvin veya başka bir birim değil izotop meselesi hadid suresi 57 suredir evet ancak demirin doğada en kararlı ve en bol bulunan izotopu demir 56dır 56 fe 57 olan izotop 57 fe doğada sadece yüzde 2 oranında bulunur neden en yaygın olanı değil de nadir olanı seçiyoruz çünkü 56 sure vakıa suresidir ve demirle ilgisi yoktur 3 svalbard tohum deposu ve koordinatlar 78 15 ve 80 27 ayetlerini koordinat 78 15 80 27 olarak aldığında svalbarda ulaştığın iddiası coğrafi olarak hatalıdır
- 6 ay
gerçek koordinatlar svalbard küresel tohum deposu yaklaşık 78 kuzey ve 15 doğu koordinatlarındadır hata eğer 80 27yi boylam olarak alırsan 80 doğu svalbarddan binlerce kilometre uzağa rusyanın kuzeyindeki severnaya zemlya adalarına düşersin rakamları birbirine uydurmak için koordinat sisteminin sadece işine gelen kısmını seçiyorsun 4 19 sistemi ve seçici algı 19 sistemi reşat halife tarafından popülerleştirildi ancak bu sistemin çalışması için tevbe suresinin son iki ayetinin kurandan olmadığı iddia edilerek metinden çıkarılması gerekmiştir bir sistem kurmak için kitabın orijinal metniyle oynamak o sistemin kanıt değil bir uydurma olduğunu gösterir neden insan üstü değil insan beyni karmaşık ve büyük veri setleri kuran sözlükler ansiklopediler içinde örüntü bulmaya apophenia programlanmıştır yeterince büyük bir kitapta istediğin herhangi bir sayıyı doğum tarihin istanbulun fethi vb kelime sayımları veya aritmetik işlemlerle bir şekilde bulabilirsin eğer bu bir mucize olsaydı belirsiz yorumlara ve birim kaydırmalarına celsius gibi ihtiyaç duymaz herkes için tartışmasız ve net olurdu bilimsel ve rasyonel düşünce sonucu baştan kabul edip ona veri uydurmayı değil veriyi takip edip sonuca ulaşmayı gerektirir
- 6 ay
bu 19 meselesi aslında dışarıdan bakınca çok etkileyici görünen ama içine girince sadece seçilmiş verilerle kurulan bir illüzyondan ibaret bir durum matematiksel olarak yeterince büyük bir metni alıp üzerinde istediğin sayıyla oynamaya başlarsan mutlaka bir yerlerden o sayının katlarını bulursun buna istatistikte veri madenciliği ya da kiraz ayıklama deniyor yani işine gelen rakamları alıp işine gelmeyenleri görmezden geliyorsun mesela bu sistemin çalışması için tevbe suresinin son iki ayetini kurandan çıkaranlar var çünkü o ayetler işin içine girince hesap bozuluyor bir kitabın uydurma olup olmadığını sadece bölme işlemiyle anlayamazsın bugün bilgisayar başında bir kod yazarak senin o 58 basamaklı dediğin sayıdan çok daha karmaşığını saniyeler içinde binlerce farklı varyasyonla üretebiliriz bu o metni ilahi yapmaz sadece bir algoritma ürünü yapar insanların gülme sebebi de bu kadar devasa evrensel iddiaların basit bir hesap makinesi oyununa indirgenmesi ve kanıt diye sunulmasıdır gerçek bir mucize her türlü testten ve tarafsız gözlemden geçebilmeli sadece rakamları eğip bükerek elde edilen sonuçlar ancak o sonuca inanmak isteyenleri tatmin eder
Soran6 ayAsıl güneşin yüzey sıcaklığı 5778 kelvin’dir Wikipedia’da bile böyle yazar 5772 sonradan ortaya atıldı bak 10 sene önce üstünde tartışmışlar neyse bişi demiyorum Allah’a emanet kardeş
www.reddit.com/.../?tl=tr- 6 ay
hangi ayet kardeş hangi ayet bana rakamsal hilelerle değil ayetle gel zaten seni yeterince ilzam ettim madem bu kadar biliyordu bu tanrın direkt ayette yazsaymış daha beyinden dahî haberi olmayan düşünce organını kalp zanneden kuranda böyle şeyler çıkarmaya çalışıyorsunuz senin yorumlarını çürütmekten sıkıldım yine bi ton yazacağım yine inadında diretcen iman gerçeği bilmek istememektir senin yaptığında bu başka bir şey değil
Soran6 ayNeyi ilzam ettin gözünün önüne tonlarca bir insanın yapması imkansız olan mucizeler soktum hala diyor ilzam ettim
Soran6 ayKalp mevzusu al izle
Soran6 ayAynen 78-15’te tohumdan bahsetmesi tesadüf ve svalbard küresel tohum deposu tam bu enlem koordinatlarında gel sen tesadüfe ne hikmetse kuranda uzaya çıkmaktan bahseden tek ayet 55-33 ve uzaya çıkan ilk insan yuri Gagarin’in doğduğu ve sonradan adını alan Gagarin smonlesk oblast şehride 55-33 enlem koordinatlarında bak sen şu tesadüfe gökler kelimesinin geçtiği tüm syetlerde 13.787 harf var evrenin ortalama en net doğru verilen ortalama yaşı 13.787 milyar yıl ve bunların hepsini hz Muhammed kendi uydurdu öyle mi 😂
- 6 ay
Yine aynı şeyleri yazmış ya defaatle çürüttüm ya bu şeyini hâlâ niye aynı şeyi yazıp duruyosun olm mala yatma diyede seni defalarca ikâz ettim cevap bulamayınca aynı şeyleri yazmak sana bir şey kazandırmıyor ayrıca bunların hepsini muhammed mi uydurdu diyorsun bana bunları muhammed nerede ne zaman söylemiş eğer atmazsan sahtekar dümbüğün tekisin dirildiğini farazilerle olmaz bu iş muhammed biliyor dedin ispat edeceksin bak bu ayette veyahut şu hadiste söylüyor diye 2. olarak kalp mevzûsunda dönelim videoyuda izledim ve cevap veriyorum kalp düşünür şeklindeki ifade tam anlamıyla doğru değil ancak kalpte nöronlar olduğu gerçeğide yanlış değil kalpte gerçekten nöronlar bulunur evet ancak bunlar beynin düşünme süreçlerini kontrol etmekle ilgili değildir kalp enterik sinir sistemi (bağırsak beyni olarakta bilinir) ve vagus siniri aracılığıyla bazı sinirsel aktiviteler gösterir bu sinir hücreleri kalbin atış hızını ve diğer bazı fonksiyonlarını düzenler ancak bu sinirsel aktiviteler düşünme ile değil kalbin fonksiyonel aktiviteleriyle ilgilidir kalpteki bu sinirsel yapıların düşünme süreçleriyle bir ilgisi yoktur
Soran6 ayOlum çürüttüğün hiçbir şey yok sen 2.000 3.000 yılllık dinler tarihi dedin ben sana kuran üstünden evrenin 13.7 13.8 milyar yıl yaşında olduğunu gözünün önüne kanıtladım ikincisi tesadüf kardeşim Kuran Allah’ın kelamıdır mucizelerle doludur Hz Muhammed yazmamıştır Ateistler iyisiniz demi? ↗
Soran6 ayUzaya çıkmaktan bahseden tek ayet 55-33 uzaya çıkan ilk insan 55-33 enlem koordinatlarında doğuyor vay a…q tesadüfe gel ikincisi kalp aywtinde hiçbir çelişki yoktur kuranda 1 tane bile çelişki yoktır hepsinin cevabı verilmiştir…
- 6 ay
Lan canım 13 milyar 7 13 milyar 8 hangi ayette yazıyorda kanıtladım diyorsun hadi o saçma sapan matematiksel kendi hayal ürününle bile çelişiyorsun 13 milyar 7 mi 13 milyar 8 mi 7 mi 8 mi daha onu tutturamamış mk gelip kanıt diyor ya 😂😂😂😂😂
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
7 ayEvrim yalan değil bilimsel gerçek.
02 Yorumla
Soran7 ayBilimsel gerçek değil hiçbir bilimsel kanıtı yok materyalizime dayanak olan hurafe bir çürümüş teoridir
- 7 ay
Eyy Müslümâl evrim tek bir kanıt türüne değil çok çeşitli alanlardan gelen kanıtların birleşimiyle desteklenir
Fosiller: Geçmişteki yaşam formlarının kaydı, türlerin zaman içinde nasıl değiştiğini ve ortak ataları gösterir.
Genetik ve Moleküler Biyoloji: Tüm canlıların aynı genetik kodu (DNA/RNA) kullanması, ortak bir atadan geldiğimizi gösterir. DNA'daki benzerlikler ve farklılıklar, türler arasındaki akrabalık derecelerini çok kesin bir şekilde belirler. Örneğin, insan ve şempanze DNA'sının büyük oranda benzeşmesi.
Karşılaştırmalı Anatomi: Farklı türlerdeki benzer yapılar (homolog yapılar), ortak bir atadan miras alındığını gösterir (örneğin, bir insan kolu, bir kedi bacağı, bir balina yüzgeci ve bir yarasa kanadının kemik yapısındaki benzerlik).
Biyocoğrafya: Türlerin coğrafi dağılımı, evrimsel süreçler ve kıta hareketleriyle tutarlıdır.
Doğrudan Gözlem (Mikroevrim): Bakterilerde antibiyotik direncinin veya böceklerde pestisit direncini hızlı gelişimi gibi evrimsel değişimler laboratuvarda ve doğada doğrudan gözlemlenmiştir evrim yok diyen müslüman Evrim Teorisi bir felsefe değil bilimsel bir gerçektir
Bilimsel yöntem doğa olaylarını kanıtlanabilir test edilebilir ve gözlemlenebilir doğal süreçlerle açıklamayı gerektirir (metodolojik natüralizm) Evrim Teorisi bu metodolojiye sıkı sıkıya uyar
Evrim Teorisi'ni kabul etmek kişiyi bir felsefe olan materyalizmi kabul etmeye zorlamaz dünya genelinde evrimi kabul eden ve aynı zamanda dindar olan sayısız bilim insanı ve din adamı bulunmaktadır onlar için evrim yaşamın nasıl çeşitlendiğini açıklayan Tanrı'nın yarattığı bir mekanizma olabilirr özetle evrim spekülatif bir hurafe değil biyolojinin temel taşı ve on binlerce bilim insanının çalışmasıyla kanıtlanmış bir bilimsel gerçektir çürümüş bir teori değil. canlı bilimsel araştırmalarla sürekli zenginleştirilen ve sağlamlaşan bir alandır
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, böyle iddialı bir konuda konuşurken dikkatli olmak önemli. Evrim tartışmaları genelde suların ısındığı bir alan. Ama unutmamalısın ki bilimsel teoriler, savunulduğu kadar sorgulanmaya da açık. Çağrı Mert gibi farklı bakış açıları sunan insanları dinlemek düşüncelerini gözden geçirme şansı verebilir. Ama bu süreçte gerçekten bilimsellikten ve farklı kaynaklardan kopmamaya çalış. Ne dersin? 😊