Bi taraftan hz muhammedin soyundan olup bi taraftan hz davudun soyundan olacağı biliniyor tam olarak hangi ülkeden çıkacak acep varsa
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Peygamber Efendimizin (asm) soyundan gelecek
Hz Mehdi ve Hz İsa aynı zaman döneminde gelecek
Annesi nergis davud soylu bir rum imparatorunun soyundan gelecekmiş baba tarafından ehlibeytten evet
Mehdi kuranda geçmiyorsa hz mehdiye nereye istinaden inanıyonuz ki merak ettim?
@Cermen747373 Hz İsa nin ikinci gelişine dair ayet var
"Hani Allah, İsa'ya demişti ki: 'Ey İsa, doğrusu seni ben vefat ettireceğim ve seni kendime yükselteceğim, seni inkar edenlerden temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğim. Sonra dönüşünüz yalnızca banadır, hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyde aranızda ben hükmedeceğim.'" (Al-i İmran, 3/55)
burada ikinci bir geliş tam olarak nerede aga ben mi göremiyorum acaba?
@Cermen747373 Andolsun, Kitap Ehlinden, ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur. Kıyamet günü, o da onların aleyhine şahit olacaktır." Burada ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur ifadesi kıyamet öncesi geldiğinde tüm dünya onu tanımış olacak anlamınads geliyor
@Cermen747373 Zuhruf /61
"Gerçekten o, (İsâ'nın yere inişi) kıyâmetin yaklaştığını gösteren bir bilgidir. Sakın kıyâmet hakkında şüpheye düşmeyip, bana uyun, bu doğru yoldur."
burada daha net. Allah CC diyorki kıyamete yakın zamanda Hz İsa dünyaya gelecek ve buda kıyametin yaklaştığını göstergesi
Hz İsa ve Hz mehdi deccalı öldürecek, hak ile batıl arasında son bir savaş olacak ve kıyamet koapacak
Mehdi aslında tüm insanlığın kurtarıcısı peygamber değil Allahın dostu bir şahsiyet Allahın nurunu tüm dünyaya yayacak olan kişi , çok zeki akıllı ilim sahibi onun zamanında paranın önemi olmayacak herkes zengin olacak ev ve altın sahibi olmak kolay olacak kölelikler bitecek bunu hadisi şeriflerdede çok görürüz
zuhuf suresi İyi bilin ki Kur'an, kıyâmet hakkında kesin bilgiler veren bir kitap ve onun yakın olduğunu gösteren bir alâmettir. Öyleyse sakın kıyâmetin kopacağından şüphe etmeyin ve bana uyun. Dosdoğru yol işte budur. 62: Şeytan sizi doğru yoldan çevirmesin. İsayla bu ayetin ne ilgisi var aga ilâveten hani allah, isa'ya demişti ki: "ey isa, doğrusu seni ben vefat ettireceğim ve seni kendime yükselteceğim, seni inkar edenlerden temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğim. sonra dönüşünüz yalnızca banadır, hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyde aranızda ben hükmedeceğim. (al-i imran suresi, 55)" sizce bu ayette sen öldükten sonra insanlara geri dödüreleceksin mi diyor? hayır, burada öyle bir şey yok. sadece hz. isa vefat ettikten sonra allah'ın yanına yükseltileceğinden bahsediliyor. geri dönüp insanlara peygamberlik yapacak denmiyor.
"andolsun, kitap ehlinden, ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur. kıyamet günü, o da onların aleyhine şahit olacaktır. (nisa suresi, 159)" burada açık bir şekilde kitap ehlinden herkesin isa'ya inanacağı söyleniyor, geri döneceği değil.
İslama bağlı müslüman bir şahıs yahudilerden hristiyanlardan dahi ona inanan olacak elon muskta diyor ya ileride para önemsiz olacak diye hz mehdi o kadar akıllı olacak ki belkide dünyayı o kadar geliştirecek ki fakirlikte bitecek , bir hadiste mehdi birine avuç dolusu altın verdiğinde insan ihtiyacım yok diye karşılık verecek
Aga ben kurandan sordum sana mehdi diyosun mehdiye dâir tek bir tane ayet yok siz neye istinaden inanıyonuz diye onun için dedim zaten ayetlerden belli olacağı gibi isanın geri dönmesi ile ilgilide yok
@Cermen747373 knk hadisi şeriflerde çok var mehdi evet kuranda açıkca yazmıyor
İşte onu soruyorum aga kuranda neden yok hadislere bakıldığında mehdi müthiş bir şey böylesi ehemmiyetli bir konu kuranda neden yok? ve kuranda'da muhammed ben kuran dışında bir şey konuşmam der mesela mehdiyi sallamış mı nereden öğrenmiş allah onla ayetler aracılığı ile iletişim kuruyorsa mehdiyi neyle haber vermiş?
@Cermen747373 aga mehdi konusu çok eski bi konu aslında islamdan önce bile vardı hz yakup ta ahir zamanda salih bir yönetici gelecek tüm dünyaya huzur verecek demiş , davud as zamanındada çokca ahir zamanda soyundan gelecek bir kraldan bahsediliyor , Hz Muhammed savda bahsetmiş. kuranı kerim bir hayat kitabı belkide Allahın bildiği vardır kuranı kerime koymamıştır, bilemeyizde Allah bilir en doğrusunu
Mesela tevratta incilde mehdi var mı?
@Cermen747373 var tabi olmazmı en çok tevratta sürekli geçiyor moşiyah diyor onlar hatta bu bazı hasta ruhlular özellikle evanjelistler dünyayı zora sokalım savaşları arttılarımda mesih bir an önce gelsin istiyolar bunun için uğraşan manyaklar var bu yanlış bişey tabi
Mesih isa değil mi?
@Cermen747373 yahudiler moşiyah yani mehdiyi bekliyor ama onlara göre hz muhammed sav soyundan değilde tamamen yahudi soyundan olacak ( bize göre yanlış tabi hz muhammedin soyundan olacak ) hristiyanlar ise evet mesihi yani isayı bidaha bekliyor
Aga gerçekten mehdi ihtiyacı yokmu islam aleminin gözünü seveyim şu islam ülkelerine bak fakirlikten kırılıyor insanlar aç mutsuz yorgun bitkin üzgün savaşlar bir yandan zaten Mehdiyi Allah bu yüzden gönderecekmiş islam alemini güçlendirip mutlu zengin ilim dolu hale getirecek benim hadisi şeriflerden anladığım bu
Ama işin tuhafı moşiyah Moşiyah (Mesih) kavramı ve beklentisi, doğrudan Tevrat'ta (Tanah'ın ilk beş kitabı olan Tora'da) net ve açık bir şekilde yer almaz mehdide aynı minvâlde kuranda yer almıyor nedense ekserisi hep mütevatir bunlar ilginç
@Cermen747373 çünkü boşa değil yoksa tüm alimler din adamları hepsi uyduracak değil ya ama kitaplarda yer almaması ilginç doğru
Kuranda mehdi geçiyor mu?
Hayır ama isanın yeniden gelmesi geçiyor
Hangi ayet?
Nisa suresi 159 Andolsun, Kitap Ehlinden, ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur. Kıyamet günü, o da onların aleyhine şahit olacaktır."
hani allah, isa'ya demişti ki: "ey isa, doğrusu seni ben vefat ettireceğim ve seni kendime yükselteceğim, seni inkar edenlerden temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğim. sonra dönüşünüz yalnızca banadır, hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyde aranızda ben hükmedeceğim. (al-i imran suresi, 55)" sizce bu ayette sen öldükten sonra insanlara geri dödüreleceksin mi diyor? hayır, burada öyle bir şey yok. sadece hz. isa vefat ettikten sonra allah'ın yanına yükseltileceğinden bahsediliyor. geri dönüp insanlara peygamberlik yapacak denmiyor.
"andolsun, kitap ehlinden, ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur. kıyamet günü, o da onların aleyhine şahit olacaktır. (nisa suresi, 159)" burada açık bir şekilde kitap ehlinden herkesin isa'ya inanacağı söyleniyor, geri döneceği değil.
Olsan ne fayda olmasan ne zarar?
Ne açıdan
Yani diyorum ki peygamber torunu olsan sana ne faydası var, değilsen sana ne zararı vat
Sanane napıcan
Sanane