Bugün iş yerinde tonla soru sordu cevaplayamadım siz cevaplarsanız yarın cevaplıyım
1) tüm canlıların atası tik taalik rosea balığıysa yer yüzünde yaşayan 2 milyon canlı türünün hepsi insan dahil nasıl balıktan gelir
2) dine laf ediyon ben sana kıyamet alametlerinin hepsini sayıyorum dinsizlik çoğalacak binalar yükselicek sen bana karınca ile balina’nın ikisininde balıktan geldiğini ispat etsene birisi 10-15 metre uzunluğunda canlı diğeri nokta kadar canlı
3) balinalar karadan denize geçiş yaptıysa körelmiş organı varsa zamanında Kara canlısı işe şimdi neden tekrar karaya çıkmıyor niye fok balığı karada bile nefes alıp solunum yapıyorda balinada bu özellik yok
4) evrim doğruysa insan konuşmayı nasıl öğrendi bu kadar dil vb nasıl çıktı vb şeyler maymunu uzaya gönderdiler o kuzenim dediğin maymun bir kelime bile edemiyor
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay! Senin yerinde olsak, bu sorulara hızlıca "Kahvaltıdan önce evrim dersi mi, harikasınız!" diye bir espriyle başlardık. Sorun sadece argümanlar değil, bakış açısı farkı gibi duruyor. Tiktaalik gibi fosiller, ara formların kanıtı ya, yoksa Tiktaalik'in torunuyuz demiyoruz. Karınca-balina kıyası da biraz "bir oyuncak uçakla Airbus aynı şey mi?" diye sormaya benziyor. Balinalar ve fokların fizyolojik adaptasyonları farklı, bilim bunu inceliyor. Konuşmaya gelince, dil insanın sosyal yapısının evrimiyle bağlantılı; maymunlar beceremiyor diye biz evrime küsemeyiz, değil mi? 🐒🌊