Dertleşmek yol göstermek?

Dertleşmeye ve yol gösterilmeye ihtiyacım var. Özet geçmeye çalışcam.
Cok yorgunum kendimi tanıyamıyorum Cok canım ezik zayıf biri oldum veya hep böyleydim de artık gerçeklerimi kabulleniyorum bilmiyorum.
17 yasmda konuştuğum birlikteliğim olan kişi alkole alıştırmıştı şiddete vardı 2 cocuk aldırdım ondan annem ve babamla gidip evlen dediler alkol içiyor die ayrıldım evlenmedim. Sonra annem Cok dışlardı beni hakaret ederdi hep kadınların yüz karası VS neyse 21 yasımda benden yaşça büyük biriyle birlikteliğim oldu 7 snee 6 sene boyunca beraber baslamış olduğumuz maddeyi kullandık başta çok seviodk birbimizi madde girince hersey bambaska oldu bnde ona karşı Cok takıntılık düşünce kıskançlık basladı. Ailem bu kişiyide öğrendi kötü sözler Cok sölediler. Hem onu kurtarabilme çabası üzüntüsü hem kendimi toplamaua çalısmak hem ailemi mutlu etmeye çalısmak derken pskolejim Cok bozulmaya basladı sevdiğim adama Cok zararlar verdim. Bağlarımız koptu ama halen Cok seviyorum vicdanım da rahat değil oda sevdiğini soluyor ama madde hayatımızı çok baska noktaya getirdi. Sesler duyuyorum çoğunlukla onun sesini buz içiorm. Aralıklı tabi smtimiz çok çok kötü sevdiğim kişiyle istemediğimiz bir noktaya gelmiş olmak insanlardan nefret edişim güvensizliğim hayata karşı umutsuzluklarm herşeyi umursamazlık boş vermişlik cokça kuruntularım yüzünden semtte adımda çıktı deli diye aslında değilim agresif herkesten uzak tek içen kimseyle muhatap olmayan biriyim ailem benden çok utanıyor. Biliorm hep kafaları yerde gidiolar dışarıda eskiden Cok elit neşeli havalı bakımlı biriydim 27 yasındaym çöktüm. Normal insanlar gibi olamıyorum düzenli çalısamıyorum insanlarla iletişim kuramıyor vakit geçiremiyorm samimiyet sıcaklık sevilmek herseyi beraber paylasmak istiyorum. Ama yok insanlar çok kötü utangaçlığım kuruntularım ve asosyelliğim de var ailemiz yıprandı maddi durumumuz da çok kötü Peki nasıl bu utançlarla üzüntülerle güvensizliklerle kulağımdaki seslerle nereye kadar böyle devam eder toprlnrmı
Dertleşmek yol göstermek?