Yerinde bir tepki değil mi?

Bugün öğle saatlerinde annem babam ve bebeğimle bir AVM'ye gittik. Hafta sonu olduğu için çok kalabalıktı ve park yeri bulmakta zorlandık. Bebek rahat durmayınca babam hem biz inelim hem de belki yakında bir araba çıkar diye dörtlü yakıp durdu ve annemle ben arabadan inip bebek arabasını kurmaya başladık. O sırada şansımıza da hemen arkadaki bir araba çıkmaya başladı. Babama orayı işaret ettik ki zaten dörtlümüz yanıktı yani yer beklediğimiz belliydi. Bu sırada bir kadın taciz edercesine kornaya basarak dibimize kadar girdi bir an içinde. Ben başta geçmek istiyor fakat bizim araçtan ötürü geçemiyor sandım ve anlık tepki olarak anneme ne kadar sabırsız olduğuyla ilgili hiçbir hakaret veya küfür, aşağılama içermeyen bir cümle kurdum. Kendisinin yarım açıktı, tamamen indirip bağırarak benimle iletişim kurmaya başladı ve voşalan yere kendisinin gireceğini söyledi. Ben de ilk biz geldiğimiz ve orada bekliyor olduğumuz, şansımıza da yerin boşalması denk geldiği için asıl bizim hakkımız olduğunu söyledim (ki durumu anlattığım güvenlik de daha sonrasında bizim hakkımız olduğunu destekledi) ve kadına onun çok sonra gelerek zorbalıkla bizim hakkımıza düşen yeri gasp etmeye çalıştığını anlatmaya çalıştım. Kendisi çıkan araçtaki kişileri takip edip onlarla anlaştığını (Hayatımda ilk defa bu tarz bir işvirliği duydum bu arada, AVM'ye ait bir alan üzerinden nasıl böyle bir anlaşma yapılabiliyor anlamış değilim, kime denk gelirse o girer boşalan yere sonuçta. Oldu olacak park yeri satsın insanlar birbirine.) o yüzden kendi hakkı olduğu konusunda ısrar edince ben kendisine öyle bir durumun ne kadar saçma olacağını anlatmaya çalıştım. Bunun üzerine çok çirkin, üstten bakan bir üslupla bana ve anneme bağırmaya başladı ve ben de yanımda hem çocuğumun huzursuz olması hem de anneme bağırmasından dolayı sergilediği tavırlara istinaden kendisinin varoşluk yaptığını söyledim. Bunun üzerine bana terbiyesiz dedi ve aynı şekilde çirkin tavrını sürdürerek konuşmaya devam etti fakat hemen camı kapattığı için ne konuştuğunu tam anlayamadım ve o anlık sinirle zekasının geriliği hakkında son bir kelime edip güvenliklere durumu bildirmeye gittim. Ben gittikten sonra gelen delikanlılıkla (!) camı tekrar indirip küçük bebeğim yanında olan annemi bizi ailecek avukatına bildirdiği, durumdan haberdar ettiği şeklinde dava etme imasıyla tehdit edip en baştaki zorbalığı sürdürerek zorla bizim hakkımız olan yeri gasp etmiş. Ben güvenlikle konuştuğumda güvenlik de bana kesinlikle kadının haksız olduğunu, yer tutma yer kollama gibi bir durumun söz konusu olamayacağını, kimin şansına denk gelirse onun park edeceğini söyledi. Hatta kadını uyarıp yeri bize vermek için başka birilerini yönlendirdi fakat dediğim gibi kadın babama da nasıl bir zorbalık uyguladıysa adam orayı terk etmek zorunda kalmış, güvenliği bekleyememiş. Çevredeki insanlar ve sonrasında olayı tartıştığınızda ailem sanki ben yersiz bir tepki vermişim gibi davrandı fakat ben haklı olduğumu düşünüyorum, sizce? Ayrıca herkesin kalkıp en saçma ve asıl kendisinin haksız olduğu olayda üste çıkmak için adalet gibi önemli bir olguyu maşa yaparak karşı tarafı tehdit etmesi asıl suç sayılmaz mı?

Yerinde bir tepki değil mi?