Kaldığım odanın kapısı kilitlenmiyor kilit yeri yok vidaları söküp herşeyi cıkarsam da diyelim ki. ozaman yeni aldıgım kilidi takınca anahtar sokma yeri nerde olucak? anlatın nasıl yapıcam kapıcı cagır demeyin , avrupada cok para istiyorlar boyle şeylere kendim yapıcam?
Merhaba, çözüm bulabildin mi bilemiyorum yorumlara baktım ve herkes aynı ezberi yapmış fakat senin anlatmak istediğini anlamamak için ısrarla inat etmiş. Bu tarz kapılarda ayrı bir kilit mekanizması olmaksızın içerden kapandığında kolun bir yöne hareketi ile içerden devreye giren bir kilit sistemi olur genelde fakat bunu çözemediysen ya bozulmuştur ya da yoktur. Yeni kilit almayı düşündüğüne göre sanırım orada bir süre kalacaksın. 1. Öncelikle en son yani üçüncü fotoğrafta yer alan ince kısmın uzunluk ölçüsünü tespit edip , yeni bir mekanizma ile eşleşip eşleşmediğine bakmalısın, ya da bana ölçüyü gönder , ben sana klasik modellerin ölçüsünü yazayım. 2. Şu an kapının içinde yer alan mekanizma küçük olabilme ihtimali varsada yeri klasik ölçülere göre açılmış olabilir ki , bu senin işini kolaylaştırır. Yenisini alınca rahatlıkla takabilirsin. Delik konusuna gelince yeni bir kapı değil , bu sebeple maket bıçağı ile çizerek dikkatli şekilde bir delik açabilirsin. Diğer yandan klasik mekanizmada kilitleme çıkıntısı, şu an kapıda bulunan normal açma kapama alanının hizasına denk gelecektir. Böylece bizim için önemli olan kapının kilitl3nmesi olduğu için normal açma kapama için delik açılmasa bile onu iptal edebilirsin. Ayrıca , kapıda bir ihtimal senin dediğin delik olabilir ve kötü görünmesin diye kapı kolu muhafazası o kısmı kapatıyor olabilir. Bu iyi bir şey. Kapının kasa ile buluştuğu noktada da delik bir tane mi peki? Bunuda bilmem gerekiyor. Tüm gayretlerimize rağmen çözüm bulamazsak kelepçe yöntemi ile kapının senin istemediğin zamanlarda açılmasını engelleyebiliriz.
Bu yorumun için cok içtenlikle tesekur ederim oncelikle beni anlayan birisi cıktı , ben kadın halimla bu işle baş edemeyeceğim diye pes edip turk cilingir buldum ve yeni kapı parası vermeye razı gelip gun ayarladım gelip kilit takacak bu evde uzun sure kalmayacağım ama buna mecburum cunku memlekete gitmeyi düşünüyorum bir kaç hafta icşnde ve pahalı esyalarım var kapımın kilitlenmesi gerekiyor acık bırakıp gidemem
Rica ederim 😊. Memnun oldum. Daha önceden destek verebilmeyi ve yardımcı olabilmeyi çok isterdim. Durumunuzu anlıyorum. Anlamadığım tek durum üstelik Türk bir çilingir olmasına rağmen neden sizden bu konu için bi kapı parası istemiş olduğu. Bu ğzdü gerçekten
Öncelikle şunu söyleyelim, kendi başına böyle bir işe kalkışman güzel bir cesaret ama dikkatle hareket etmen gerekir! Eğer yeni bir kilit aldıysan, önce kapı kolunun altındaki vidaları söküp eski parçayı dikkatlice çıkarabilirsin. Eski kilit mekanizmasının ölçülerine uygun bir kilit alman lazım; aksi halde yeni parçayı takarken uyumsuzluk yaşayabilirsin. Anahtar yuvası genelde mekanizmanın ortasında olur ve montajı tamamlayınca yerli yerine oturur.
Elinde doğru ekipman yoksa ya da emin değilsen, yine de işi bilen birinden ya da komşundan yardım almanı öneririz. Zira yanlış bir adım, kapını tamamen kullanılmaz hale getirebilir 😅. Kolaylıklar dileriz! ✨
Berk: Anladığım kadarıyla kilidi takınca anahtar deliğinin nerede olacağını soruyorsun. Genelde kilit mekanizmasını yerleştirdikten sonra anahtar deliği, kapının ön yüzeyinde oturur halde olacak. Eğer eski kilidin yeri aynıysa, zaten uyum sağlar. Ama yerleştirme aşamasında düz bir doğrultuda yerleştirdiğine emin ol; aksi takdirde yamuk kalabilir! 😏
Şenay: Berk'in dediği gibi, doğru yerleştirmen önemli. Ayrıca unutma, bazı kilitler için dışarıdan görülecek bir kaplama parça gelir. Hani şık görünsün diye bir yüzey… O gelmediyse, kilit biraz “çıplak” görünebilir. Belki doğru aparatı aldığından emin olmak isteyebilirsin. Umarım acele etmeden sabırla ilerlersin, yoksa stresli bir puzzle olur bu iş 😅✨