Sol taraftaki yerden bi anda su boşaldı şiddetli şekilde ve hafiften koku da geldi.
6 aydır kombili evde yaşıyorum daha önce müstakil evde oturuyordum o yüzden anlamıyorum. ( eşim rahat bişey olmaz diyor )
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Sol taraftaki yerden bi anda su boşaldı şiddetli şekilde ve hafiften koku da geldi.
6 aydır kombili evde yaşıyorum daha önce müstakil evde oturuyordum o yüzden anlamıyorum. ( eşim rahat bişey olmaz diyor )
Bu bir arıza değil. Aksine kombinin düzgün çalıştığını gösteriyor. Devredeki su veya varsa, hava ısındıkça genleşir ve devrenin çatlamasına, patlamasına neden olabilir. Bunu önlemek için imalatçı kombiye, yüksek basıncı düşürmek için 2,5 barlık emniyet valfi koyar. Uzun süre çalışmayan veya yeni su çektirilmiş kombiler, çalıştığında eğer fazla basınç varsa, tehlikeyi önlemek için bu valf otomatik açılır ve kombi suyun bir kısmını aniden boşaltır ve yaylı bir sistem olduğundan tekrar kapanır. Yani sizin yapamadığınız ayarlı kendi yapmış olur.
Kombi içinde uzun süre kalmış kirli suyu temizlemek veya devrede hava varsa, boşaltmak için; radyatörün (odalardaki ısıtma petekleri) sağ üst köşesinde tornavida ile açılıp kapatılabilen ve hemen yanında küçük bir delik olan valfi açın. Bunu tek radyatör üstünden yapmak için ev içinde, devredeki havanın toplanmasını sağlayan ve diğerlerinden daha yüksekte olan (genellikle banyoda olur) radyatörü kullananın.
Radyatör üstündeki valfi tamamen açın. Küçük delikten su gelmeye başlayınca, kombinin su ekleme valfini tamamen açın. Devredeki kirli su temizlenene kadar suyu dışarı aktın. Yaklaşık 4-5 dakika sürer. İşlem bitince valfleri kapatın ve basıncı 1,5 bara ayarlayın. Kombi düzgün ve verimli çalışmaya başlayacak.
peteklere sıcak su verirken ısınmadan ve basınçla birlikte su atar bi de çok fazla su verdiğiniz için haznesine öylede su bıraka bilir kombi altına leğen gibi bişeyde koymanızı tavsiye ederim
Cevap
13Cevap
Eşin doğru diyor gadası
Kombi atık su üretir bazen ara ara olur hatta atık su hortumunu gidere bağlarlar direk. bu durum sürekli ise zaten kombide sorun var demektir çalışmaz
Korkma bir şey olmaz. Emniyet ventili çalışmış sadece
Atık su tahliye hortumu nerede tıkalı olduğu için basınçtan dolayı atmıştır
Emniyet ventilinden su atmış su basıncını kontrol edin 1,5 bar olması lazım
Evet 1.5
patlamasa bari
Kombimi yeni aldım böyle dertlerim kalmadı
Fazla. su katilmisdir peteklere
Kombiyi kapat ve yetkili servisi ara
Fazla su bastınız mı
Erken boşalmıştır 😅
basıyla cokmu oynadın
bozulmuştur