Arkadaşlar esım 2 kez ehlıyetını kaptırdı alkollü şekilde bır sürü para cezaları ödedik trafıge ama ayrıyeten dava da açılmıs mahkeme gorulmedı hakim odasında karar verdı ve para cezası verdı taksıte de böleriz dedi 6. ayda sanıyorum oldu bu yargılama ama bıze odemenın baslamasına ılıskın evrak gelmedi sonrasında da bılgımız olmadı şuanda bızım odemye baslamamız mı gerekirdi yoksa evrak gelecek mı dosya ise kapalı gözüküyor bırde eğer taksıt gecerse hapse cevırlır veya bıryerse calıstırılırsın demısti hakim bılgıısı olan bakabilir mı tedirgin oldum
Sen önce hangı mahkemeye oranı kalemıne gıt sor karar çıkar muhtemel adresıne ulasılmadıgı için sana karar grlmemıstır ya da karara itiraz edılmıstır yargıtaya fılanda gonderılmısıt enguzelı kalemden bilgi alırsın taksıt odeme bölümüne gıdıp sordunmu ordanda çıkmıyorsa kalemden bilgi al
Hakım karar nedıye verdı mapusmu verdı tahmınım mapus vermıs mapusuda paraya cevırmıs onuda taksıde bölmüş sende ödemeye gıtın ödeme yerınde boylebır borç yok ya karar ulasmadı ya da dosya tamamen borçsuz kapanmadı cunkı sen para yatırmısın ehliyetınede el konmuş cezalarını cekmısın kaleme gıt hangı mahkemeye gırdıysen onun kalemı var
İlgili mahkeme kaleminden tebligat ve sevkin nereye yapıldığını öğrenin Muhtemelen karar onamaya (istinaf / Yargıtay) ya da icra müdürlüğüne gitmiş olabilir.
Öncelikle anladığımız kadarıyla kafanda çok soru işareti birikmiş, bu endişeyi hissettik. Dosyanın kapalı gözükmesi, çoğunlukla kararın kesinleştiği anlamına gelir ve ödemenin başlaması gerekmektedir. Ancak ödeme süreciyle ilgili evrakın elinize gelmemesi kafa karıştırıcı olmuş. Hemen bir avukata danışmanı öneririz, çünkü atlanacak bir adım ileride ciddi sonuçlar doğurabilir. Taksite bağlanmayan cezaların süresi geçerse, hapse çevrilme riski mümkün. Hem içini rahatlatmak hem de doğru adımları atmak için uzman bir desteği mutlaka al. ✨