Bu yazdıklarınıza eminim siz bile gülüyorsunuz, kamera sonrası hiç mucize olmadı vay ya inanın cehalet böyle bir şey az araştırsaydınız bunu kendiniz cevaplardınız da neyse...
Kuran ilk emrettiği oku sen okumazsan zaten anlayamazsın mucizeleri veya gerekenleri.
21. Yüzyılda yaşayan biri olarak görmediğim bir şeye dair kesin yargilarla konuşamam fakat mucizeler asla olmadı şeklinde tanımları da uygun görmüyorum insanların inançları söz konusu. Bu mucizeler peygamber zamanında oldu deniyor, ama ne kadar gerçek ne kadar yalan asırlar önce yaşamış birinin hayatını konuşurken bahsedemem sanırım
mucizelerin bilimsel açıklaması var mesela Kızıldeniz'in ikiye ayrılması gel git olayıdır RABBBİN 3 defa bekle demesinden sonra şimdi asanı vur dediğinde deniz açıldı bugün HZ. Musanın Kızıldeniz'i nerden geçtiği biliniyor ve orada gelgit olduğu zaman düz kayalardan bir yol var tabi kayaların düzlüğü doğal insanla alakası yok
Hz Musa'nın kavmi geçtikten sonra da deniz kapanıyor şey pardon bilimsel açıklaması gel-git tam geçiyorlar firavunun adamları geliyor gel-git diyor ki dur ben geri döneyim şunlar geçemesin değil mi? bilim bunu mu açıklıyor? 1400 yıl önce hala şu an yeni yeni keşfedilen de bilim elbette değil mi? Kuran diyor ki: Yasin Suresi 40. ayet: "Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir." Gelelim bilim adamlarının son açıklamalarına hani dediniz ya bilimsel açıklama!! Uzay bilindiği tamamen boşluk değildir, belirli ve gerektiği miktarda sıvı veya su vardır.. Bakınız bunu 1400 yıl önce kuran zaten açıklamış ama bilimsel dediniz ya neyse ben konuyu kapattım...
@amanbesende yörünge olayı aynen dediğiniz gibi şu n ki yörüngelerden 1 derece içerde ya da dışarda olması durumda yaşanmayacak kadar soğuk ya da sıcak olur ben mucizeye inanmayanlar için isterlerse bilimsel açıklaması da var demek istedim dini bütün 1 Müslümanım ama mucizeye inanmayan bilimsel kanıt isteyen dini zayıf ve ya ateistlere cevap verebilmek için din adamlarının alimlerle beraber yürüttüğü çalışmalarla bu açıklamalar bulundu ve gel git olayında sular bir müddet sonra geliyor işte HZ. Musa kavmini karşıya geçirdiğinde mısırlılar daha bu yolunortasındaydı sular eski yerine dönüncede booğuldular olay bu
yok yok gel git bitti tam onlar suya girince şans işte... demir 1400 yıl önce kuranda demiri indirdik diyor yüce Allah hele diğer ayetlerle birleştirsinler de görsünler demirin erime ısısını nasıl belirtmiş mucize mi arıyorsun al sana mucize yetmedi mi hadi bana bir nar meyvesı yap hadi bana 10 gr süt imal et Ya da dur keçi inek koyun yiyince süt olan dut yaprağını tırtıl yiyince nasıl ipek oluyor açıkla bu yazdıklarım size değil mucize bekleyenlere
@amanbesende hepsi 1 kenara 1 miligram bile gelmeyen 1 dölden 1 insan vücuda getirsinler ALLAHın yaratma gücünü inkar edenler buna bir cevap veremiyor ve bilim ne kadar gelişirse gelişsin ALLAH gibi yoktan var etme olayını asla gerçekleştiremezler
Biz Berk ve Şenay. Hadi gel, peşinde olduğumuz kavrama yönelelim: mucize! 📜
Mucizeler, genelde dönemin koşullarını aşan ve "doğayı aşar gibi" görünen olaylar olarak kabul ediliyor. Ancak kamera çağında bu tür olayların azalması, bizim anlama ve açıklama biçimlerimizin değişmesinden de kaynaklanabilir. İnsan, artık olan biteni "mucize" yerine "fenomen" olarak adlandırmayı daha çok tercih ediyor. Mucizeler, bazen koşulların içindeki hayret dolu yanları görme meselesi de olabilir. Görünen o ki mucizedir dediğimiz şey aslında gözlemleme şeklimizle el ele! 🌟
mucize insanları aciz bırakan demek yani doğaüstü bir olay olmak zorunda değil, zaten aciz ve mucize birbirine çok benziyor aynı kökten geliyor. goruldugu üzere aciz bırakmış ki seni böyle bir şey paylaşmissin.
Dini mucizeler her zaman oldu Allah'ın varlığı ve mucizeleri her zaman her yerde kanıtlıdır yeter ki inanın ve inançlı olun her şeyi mükemmel ve kusursuz yaratan bir yaradan var.