Az önce bi tiktok yayınındaydım, Emircan adlı birinin yayinina denk geldim, çocuk yayında duş alıyordu. Başta şey falan dedim hadi ordan çocuğun altı giyiniktir falan sonra yayin ilerleyince öyle olmadigini fark ettim, altındada bir sey yoktu ama yayinda bir sey gozukmuyordu. Sonra yayina yazdim dedimki acaba herhangi bi kadin bu kadar rahat olup duşta yayin acar miydi acsaydi ne derdiniz diye cunku biliyorum ki bırak anadan üryan duş alirken yayin acmayi, bikiniyle ya da ic camasiriyla bile yayin acsa o kadina neler neler soylenir nasil baski yapilir nasil nefret kusulur. Bunu biliyorum.
Bana yalanci demeden once soyliyim yayindan ssler aldim, ve bi noktada cocugun bacaginin arasindaki killar gozuktu baska bi sey gozukseydi ihlal falan yerdi. Her neyse ciddi anlamda yayinda konustum bunlarla hepsi bu Emircan adli cocugun duşta yayin acmasini normal karsiladiklarini soylediler hatta kimse sorgulamadi bile. Ama kendime sordum bu defa, herhangi bir erkek boyle bir davranisi sergileyebiyorsa neden sergiliyor? Acaba bu davranisi normal kabul eden insanlar bir kadininda anadan uryan yayin acmasini normal karsilarlar mi?
Cevap cok basit. Erkekler cocukluktan beri ne terbiye ne ahlak dersi alirlar, örtunmeyi bile ogretmez anneleri babalari. Erkek icin eli ayagi neyse "avret" olarak kabul edilen 2 bölge var o yerlerde öyle aynen erkekler icin.
Kadinlara gelince kadin bedeni tüm dunyada bir tabu halinda, ayıptır, konuşamazsın, adlandiramazsin, sadece cinseldir, günahtir, şeytanidir, lanetlidir vs vs.
Bu yuzden o yayinda bi erkegin oyle yayin acmasini normal karsilayan insanlar bi kadin eger oyle yayin acarsa cadi avi baslatirlar. O kadinin adresi, ozel bilgileri, ailesi soy ayagicina kadar her seyi ortaya dokulur, gözaltına alınır şuanki Akp hukumeti tarafindan, belki hapse girer hatta belki katledilir belirli guruplar tarafindan. Sasirmayiz.
Erkeklerle kadinlara yapilan muamelenin arasinda daglar kadar fark var arkadaslar. Ahlak, edep, namus, terbiye sadece kadinlar icin gecerli olan uydurma seyler. Biz kadinlar olarak sisteme baskaldirmak ve ahlak, edep namus gibi kadınları ayıplamaktan baska bi ise yaramayan kavramlari ayaklar altina almaliyiz.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer