Fakir İnsanlar evlenmesin veya çocuk yapmasın sonuçta olan kadına ve çocuğa oluyor. Haksız mıyım?
Cevabın nedir?
+1 yılHaklısın diyenleri gördükçe tiksiniyorum. Eğer fakir olan evlenmeseydi şu an sen olmazdın güzel kardeşim. Seferberlik zamanında ataların multimilyoner miydi? 100 yol önce dedelerin fabrikatör müydü? Benim dedemin yiyecek lokması yoktu ama babam okudu öğretmen oldu, o da beni okuttu. Evlilik karşılıklı mutlu olmak değil mi? Seven gönüllerin bir araya gelmesi değil mi? Evlilik sadece kadını mutlu etmek mi? İstediğini almasını sağlamak mi? Yağla balla beslemek mi? O halde aşk yalan, sevmek yalan, ilişkiler yalan. Ve kadınlar erkekleri sadece maddi bir getiri aracı olarak görüyor. Ha erkeğin kadını cinsel obje olarka görmesi ha kadının erkeği para kaynağı olarka görmesi. İkisi de sapkın değil mi, sapıkça değil mi?
O zaman bütün Afrikalı kısırlaştıralım, ne üresinler ne de evlensinler. Nasibin nerden geleceği ne zaman geleceği belli mi ki bu cüreti gösteriyorsunuz? Bill Gates'in babası beş parasızdı ama kendi milyarder ve oğlu da bir milyarderin evladı.
Çok saçma bir düşünce. Acınası bir düşünce. Olmayasi bir düşünce. İnsana aykırı. Doğaya aykırı. Kanımca.012 Yorumla
Soran+1 yılAşk yalan ve karın doyurmuyor.
- +1 yıl
Karnın doyacak diye evleneceksen eğer boşuna girme milletin kanına. Sonra demeyin erkekler kullanıp bir kenara atıyor. Çuvaldızı biraz kendinize batırın.
Soran+1 yılHem erkek bizi kullansın ihtiyaçları için hemde birsey vermesin yok öyle bir dünya
- +1 yıl
Kullandırma kardeşim zorlayan mı var? İraden var aklın var. Bahane değil bu. Madem öyle git merkez bankasıyla evlen.
Soran+1 yılÖyle olcak
- +1 yıl
Boşanmaların büyük bölümü senin gibi düşünen ve olanların yüzünden oluyor zaten. Nuri alçolara gelesiniz yatacak yeriniz yok.
Soran+1 yılParaya deger veririm madem erkek beni ihtiyacı için kullanacaksa bende onun parasına göre hüküm veririm
- +1 yıl
Senin gibiler zaten sırf ihtiyaç için kullanılır. Peçeteden farkınız yok.
Soran+1 yılYav he he fakir.. sokaklardaki çocukların sorumluları senin gibi İnsanlar yüzünden!
- +1 yıl
Fakir değilim canım teorin tutmadi. Kendime ait evim var ve bir santiyenin iş sağlığı ve güvenliği şefliği yapıyorum. Neyse sana daha fazla parmak yormak istemiyorum. Çirkinlik bana göre değil.
Soran+1 yılElindeki aynanla mutluluklar asdfsa
- +1 yıl
Tamam.
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılRTE çıkmış 3 çocuk diyor... Gel sana 900 Tl Asgari ücret verelim bide 3 çocuk geçindir... Abi bu memleketi böyle kişiler yönetiyor ya dalga geçer gibi 3 çocuk diyor..
Görüyoruz Doğuda adam 5-10 çocuk yapıyor noluyor yarısı dağa çıkıyor.. Kalanda evde ekmek zor buluyor..
Bu kişilere yardım etsene Boş konuşup 3 çocuk diyecene...88 Yorumla
Soran+1 yılAynen!
- +1 yıl
Teşekkür ederim eig😊
- +1 yıl
@sxman he ya he gerçekler koyuyor galiba..
- +1 yıl
katılıyorum
- +1 yıl
@sxman Yaşından utan konuşmalara bak 15 yaşında çocuk gibi. Asgari ücret 950 TL olan bir ülkede 3 çocuk yapılır mı. Bu kadar kafası basmayan Boş konuşan birİ..
- +1 yıl
34 yaşında biri 15 yaşında çocuk gibi konuşuyor.. Bide engellemiş yazık bunu gibi kişiler oy kullanıyor..
Çocuk yapmasınlar evlenmesinler demem. Ama öyle bişey ki haberlerde çıkıyor, fakir aileler yemek bulamıyorlar vs. vs. bide bakıyosun en az 4-5 çocuk. Biz iki kardeşiz babam 5 çocuğada bakabilcek durumdaydı ama 2 olsun iyi şartlarda yetişsin diye düşündü. Bunlar neyine güvenip bu kadar çocuk yapıyor anlamış değilim.
30 Yorumla
+1 yılHem fakir hem tipsizim, teşekkürler hayat.
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
47Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılNekadar sacma dusunuyorsun bayan cok bilmiş gizli kullanici her kadin senin gibi para goz deyildir bence evt parasiz birsey olmuyor ama paraylanda saadet olmuyor sen mutlulugu paraylan satin alabilec3ginimi dusunuyorsun ben cok parasi olmayip mutlu olan insan gordum ayni sekilde parasi olupda mutsuz olanlarida gordum sen git parasi bol olan gavatlarla evlen senin mutluluga ihtiyacin yok cunku sen paraya tapmissin anladigim kadariyla cocuk rizkiyla dunyaya gelir o rizki allah verir baba deyil baba sadece rizkin pesinde kosar rahmetli sakip sabanci el arabasiyla corap satarak baslamis hayata ve oylede buyumus sen nerden biliyorsun fakir gordugun bir erkek ilerde zengin olmayacagini ve nerden biliyorsun zengin olan birinin yarin zuurt olmayacagini gerci sende onlari dusunecek beyin yok gibime geliyor olsaydi busekilde yazmazdin buraya bencil.
15 Yorumla
Soran+1 yılYav he he
Cevap sahibi+1 yılIsine gelmedimi salla oyle kolay oluyor
Cevap sahibi+1 yılEksi vermissin cokda skmde bu senin acizligini gosterir kizim baska bisey deyil
Cevap sahibi+1 yılHaklisin beyin ozurlu bunlar
- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılfakir insanlar evlenmesin diyeceğinize zenginler paylaşmasını öğrensin desene peygamberimiz bölgenin en fakirinn evinden daha iyi bir evde oturmayı kabul etmemiş
evin belki bir araban ve geçinecek durumundan fazlası dinimizde haram kılınmıştır bunları sana söyleyen olmadı heralde kimsede söylemez zaten hatipoğlu-cübbeli-karataş-beyaz bu sahte hocaları dinleyerek oluyo bu zihniyet fakirlere yardım edelim onlarda rahat yaşasın yerine onlar evlenmesin çocuk yapmasın diyosunuz işte ülkemizin geldiği nokta bu16 Yorumla
Soran+1 yılBen kazandıgımı neden vereyim çıkarım ne? Madem allah rızık veriyor Madem ben neden paylaşayım?
- +1 yıl
e yuh artık sen kur an daki "verin" ayetini duymadın mı allah sana rızkı boşuna vermiyo o sana ihtiyacından fazlasını vereceksin haramdır ihtiyacından fazlası o fakirlerin hakkını yemiş oluyosun sadece namaz kılmakla hacca gitmekle oruş tutup bikere zekat vermekle saadt getirmekle ne müslümanlık oluyo nede günahlar afoluyo eğer sen allah için gerekeni tamamiyle yapmıyosan senin yaptıkların sadece bir egzersizden ibarettir sana verilen rızk ta komşunun hakkı vardır yetimin hakkı vardır fakirin hakkı vardır hayvanların hakkı vardır toprağında hakkı vardır unutma
Soran+1 yılAllah rızık veriyorsa madem ben niye paylaşayım o allahın sanıyorum delirmis hem rızkı ben veriyorum diyor hemde paylaşın diyor ad fsa çelişkiler çelişkiler asfs
- +1 yıl
yemin ediyorum osmanlının yıkılma sebeplerindensin çocuğu olmayanların şükretme sebebisin :)))
Soran+1 yılYav he he
Ben orta halli halimle bırak tek çocuğu, evlenmeyi bile düşünmüyorum, maddi durumu iyi olmayan insanlar ne cesaretle çocuk yapabiliyorlar anlamak mümkün değil.
Birde sana karşı çıkmışlar, cahil cesareti diyorum ben para durumu iyi olmadan çocuk yapmaya...50 Yorumla
+1 yılKeşke zamanında ananla baban da senin gibi bir düşünceye kapılsalardı da sendr olmayaydın be kızım varlığın ülke varlığına insan benliğine zarardan başka bişey değil ki resmen hakkımızı yiyosun bizim oksijenmizi israf ediyorsun ne diyim ki sana ne desem anlamazsın ki
114 Yorumla
Soran+1 yılYav he he
- +1 yıl
Mk döl israfi seni baban dışarı boşalaymış keşke
Soran+1 yılYav he he adfgs
- +1 yıl
Çok tapıyon paraya kaç para geceliğin gel Çorlu'dayım
Soran+1 yılUza git fakir!
- +1 yıl
Mk kevasesi kalın bağırsağına kadar paratla doldururum senin akıllı ol phafraş köpeği seni :)
- +1 yıl
Para köpeği*
Soran+1 yılZenginin malı zugurdun cenesini yorar derler sen burada kufrederken kızları zenginler götürüyor sana kalan ise o zenginlerin artıkları aklınızı basınıza alında paraya değer verin çünkü o ilahtır bu dünya da
- +1 yıl
Sıkıntı yok yeteri kadar param da var keyfim de parama geleni patamla keydime geleni keyfimle siiker gönderirim
Soran+1 yılAtmak bedava
- +1 yıl
Kimseye bisey anlatma ve inandırma çabasında değil miim hele senin gibi paranın esiri olmuşlara hiç değilim sizin gibilere parasını verip sabaha kadar anlatılacak seceneklerim mevcut ne yazık ki dil dökmekle olmuyo
Soran+1 yılYav he he..
- +1 yıl
Kevase 2 oldu gecelik fiyatları söyleyin :) @speroO
+1 yılInsan ayrimi yapan bir zavallisin.
yuregin icindeki o pinardan sewen bir goz odaya onun sewgisinden sewdigini goren Yaradanda senden daha cok mutlu eder onlari. sen sevginin dunya gucuyle dogduguna inanmaya dewam et. oldugunde hatiRlarsin manewi gucu13 Yorumla
Soran+1 yılManevi güç yalan o güç mu karın dlyuruyor
- +1 yıl
sen hayat boyu mutsuz olmaya mahkumsun... git gide imanınızı kaybediyosunuz. öldüğünde anlatırlar sana manevi gücü
Soran+1 yılPeki görürüz
+1 yılSözde Müslümanım diye geçinen insanlar zekatlarini verse emin ol Türkiye de fakir aile kalmaz. Fakirler diye çocuk nimetinden nasiplenmek onların hakkı değil mi? Madem bu kadar dert ediyorsun destek çıkarsın fakir bir aileye ilerde ;-)
24 Yorumla
Soran+1 yılBen kazanıyorum ben niye doyurayım milleti! Madem. silahlı varsa o doyursun hani rızık ondaydı adfs
- +1 yıl
haklısın
- +1 yıl
Kişi kınadıginı yaşamadan ölmezmis. Bu laflarini asla unutma.
+1 yılfakir? sen fakir misin? fakirlerinde yuva kurmaya hakki yok mudur? zengin nedir fakir nedir senin icin? hem sen merak etme fakir dediklerin senden benden huzurlu bir sekilde yasiyor ayagini yorganina gore uzatmayi bildikten sonra.. haksizsin!
21 Yorumla
Soran+1 yılBu zorlukları yasıyorsam eger parasızlıktan baskalarının uckuru için bu dünyada eziyet çeken benim
Diğer konusunda 371 cevap paylaştı. üstüne alınma senin baban zengin ise ya birini soymuştur ya da dolandırıcıdır veya rüşvetle zengin olmuştur.
malesef herkez dünyaya zengin olarak gelmiyor fakir insanları bu şekilde aşagılamak edepsizdir.17 Yorumla- +1 yıl
Babasi o fakirlerden caldiklariyla zengin iste
Soran+1 yılBabam zengin değil devlet memuru ondan diyorum hayat standartlarınızı yukseltin ki cocuklarınızın içinde birsey kalmasın!
- +1 yıl
türkiyede universite mezunları fabrikalarda asgari ücretle çalışıyor senin baban o zaman bir şekilde hayatını kurtarmış ben üniversite mezunuyum 5 yıldr atama olmadı bu saatten sonrada olsada gitmem çünkü hayatımın düzenini kurmusum evim arabam kendi işim var.
birde söyle düşün asgari ücretle çalışan v insanlar var aylık en fazla 1000 tl alıyorlar bunun 500 tl kira 150 tl elekterik su hünde bir paket kaçak sigara içse en ucuzu 3 tl ayda 90 tl ayda eşine ve kendisine toplam 50 tl knt alsa hele birde cocuklu ise bir evin günlük en az masrafı 20 ayda 600 tl
toplamda 1390 tl ediyor yani her ay 390 tl eksiye giriyor sence suç asgari ücreti belirleyen hükümettemi yoksa mecburen asgari ücretle çalışak zorunda kalan insandamı.
ama benim bildigim devlet memurunun en az aldıgı maaş 3000 tl
Soran+1 yılO da yetersiz
- +1 yıl
yani belki sen aylık ev kirası 750 veriyorsun o 500 belki sen marka elbise giyersin atıyorum komple 750 tl ye aldın ama o komple 150 tl ye belki sen bmv ye binersin o sahin e yani demek istyedigim herkez ayagını yorganına göre uzatıyor sen kendince lüks hayat yaşıyorum dersin o da kendince liks hayat yaşıyorum der.
+1 yılOldu canım başka? Gebersinler oldu olacak? Aslında çözüm ne biliyo musun? Bir devrim yapıp toplumsal zenginlik oranını arttıracaklar, eskiden zengin olanların ağzı kokacak sadece. Siz de o küçümsediğiniz fakirlerin kölesi olursunuz!
01 Yorumla
Soran+1 yılYav he he
Diğer konusunda 323 cevap paylaştı. haksızsın tabiki çocuk yapma konusu tabiki dediğin doğru ama evlenmeme konusu nedir ya insanlar sadece ceplerini düşünmeseydi kimse aç kalmazdı bunun sorumlusu fakir insanlar değil zengin insanlar fakirlerin ilerlemesine karşı şimdide gariplere mutlu olmayı mı çok görüyorsunuz lanet olsun sizin gibi zihniyete ben durumu olmayan ama çok çocuklu aile çok gördüm kimse açlıktan ölmüyordu ta ki sizin gibi zihniyete sahip olan kişiler ağızlarındaki lokmalara da göz dikene kadar ;)
00 Yorumlaİnsanlığın binlerce yıldır çözemediği zengin-fakir ayrımı artmayan fakirler yüzünden çözüme de kavuşur sanırım, etkili yöntem mantıklı!. Sonraki adım ne olacak fakir olduğu için kurşuna dizmek mi?
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılDünyanın en mutlu şeyiymiş çocuk sahibi olmak. Bir insan fakir diye nasıl vazgeçer böyle bir mutluluktan? En azından bir tane yapsın diyelim. Asgari ücretle yaşayıp 9-10 tane yapanlara Allah akıl fikir versin.
22 Yorumla
Soran+1 yıl1 tanede olsa sokakta para kazandırttıyorlar
- +1 yıl
Öyle olacaksa yapmasınlar zaten. Devletin yerinde olsan kısırlaştırrım böylelerini.
+1 yılniye fakir insan deyilmi onunda cinsel isteği olmuyormu
para verip gideceğine yuvasında olsun allah rıskları nı her türlü verir
ama çok çocuk ta yapmasınlar 1 veya 2 tane yeter04 Yorumla
Soran+1 yılTutturmuslar bir allah allah diye diye afrikadakileri herhalde o yaratmamıs baksana ölüp ölüp duruyorlar
- +1 yıl
orası sömürge ler diyarı kapitalis güçlerin egemenliğinde tok mu kalacaklarını sanıyordun arkadaş
yeraltı zenginlikleri toprakların işlenmesi hepsi kapitalist ülkelerin varlığından dolayı
senin ülkende sözde bir cumhuriyet olmasına rağmen bir çok kuruluşu kapitalisler yönetiyor
içtiğin sigaradan yediğin ekmeğe kadar düşün artık neden ölüyorlar fakirlik ten deyil
hor görülüp köle gibi çalıştırıldıklarından
ha tanrının varlığını inkar ediyorsunda ona bişey diyemem senin iraden senin nefsin
sonuçta kımse kımsenin iradesine karışamaz - +1 yıl
Seks için mi evleniyorsunuz :d
- +1 yıl
haa aynen zina yapacağına karısına bassın günah deyil nasılsa
Ne milyonerler gördüm aklında sadece para diye yaşayan
Ne fakirler gördüm bir odada sadece hayat diye yaşayan
Bilmem anlatabildim mi31 Yorumla
Soran+1 yılHayır etrafımda fakirler hiç mutlu degiller
+1 yılBunları kendileri idrak edebiliyorlar.
İnsanlarıın çocuk sahibi isteğini bırakıp bir kenara atın, fakir bir ailedede doğsa Rabbim rızkını kesmez verir. Lakin şükür ettikten sonra.48 Yorumla
Soran+1 yılTanrı yoktur! Yorumlarımı oku
- +1 yıl
Biliyorum tabikide Tanrı yok..
Lakin Allah var!!
Soran+1 yılAllah tanrı god ilah ne derseniz deyin yok!
- +1 yıl
Sana göre yok bana göre var kadın anlıyor musun beni?
Soran+1 yılHayır!
- +1 yıl
Algılama kabiliyetin Anladım sory...
Soran+1 yılYav he he
- +1 yıl
Cevap verme şekline bak, Kalsın zaten konuşacak bir insan değilsin..
Hadi eyvallah.
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılböyle saçma bir şey olabilir mi bir insan fakir diye neden mutlu olmaya yuva kurmaya hakkı olmasın insanların elinde mi fakir olmak kim istemez ki ailesini rahat ettirmeyi sıkıntısız bir hayat yaşatmayı bence haksızsın bu konuda kusura bakma ama
110 Yorumla
Soran+1 yılSokaklar sizin sayenizde çocuk doğacak
- +1 yıl
ne alakası var işi gücü olan birisi neden çocuğunu sokağa atmaz fakir insan 10 çocuk mu yapıyo sanki 1 çocuk yapar yeter yani böyle bir saygısızlık ayrımcılık yapma hakkını kim veriyo sana paran var diye bişey mi sanıyosun kendini
Soran+1 yılYaw he he
- +1 yıl
kes la asıl fakir sensin duygudan mutluluktan fakirsin sen sadece paran var o kadar ailen seni şımartmış kendini bişey sanmışsın
Soran+1 yılAilemin yüzünden bir çok şeyden mahrum kaldım şu an ise hırs yaptım ve belli noktaya geldim şimdi içimden kalanları gideriyorum
- +1 yıl
peki ailen seni en iyi şekilde yetiştirmek okutmak istemez miydi sanıyosun sen seni neden mahrum etsinler hayat insanlara adil davranmıyor malesef bu yüzden de kimsenin özgürlüğünü sınırlayamaz kimse sadece durumuna göre çocuk yapmalı bence bir aile veya birikim yaptıktan sonra çocuk yapıp onu en iyi şekilde yetiştirmeye çalışabilir içinde kalanlar ne bu arada merak ediyorum ve kaç yaşındasın
Soran+1 yılSanane yaşımdan!
- +1 yıl
bende onu anlatmaya çalışıyorum zaten sana sanane fakirlerin hayatından duygularından
Soran+1 yılSokaklara sayenizde cocucuk doğuyor!
- +1 yıl
nereden biliyosun hepsinin ailesini tanıyomusun belki çocuk oyun oynamak için dışarda belki çocuk bakkala cips çikolata almaya gitti haa ama eğer dışarda mendil falan satan çocukları diyosan eğer katılıyorum adam veya kadın evde yatar çocuklarına o işleri falan yaptırır o konuda katılıyorum ve öylelerini kınıyorum
Zengin olup evini umursamcagina fakir olsn bir kuri ekmek yesinler.
21 Yorumla
Soran+1 yılBuyuyunce anlarsın şu an çok gencsin
- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBende senin gibi düşünüyorum aslında da işte öyle olmuyor. Onlarında hakları aslında yetersiz beslenme, sağlık koşullarındaki sıkıntılar, aile içi huzursuklar, mutsuz yaşamlar.. Bilemiyorum yani.
13 Yorumla
Soran+1 yılSokaktaki cocuklar kimler?
- +1 yıl
Aslında hem sosylojik hem de sistemsel olarak sorunlara parmak basıp anlatmak isterdim de ne zaman ne de bende yazacak istek var.. Çok çok çok uzun hikaye.
Soran+1 yılPeki
+1 yılBaban seni yapmisya? Niye oyle diyosun simdi âmk yezidi?
13 Yorumla
Soran+1 yılYezid bir ırktır kimseye ırkından dolayı hakaret edemezsin! * muslumanı!
- +1 yıl
Sıktır âmk conosu
+1 yılEvlenme ile sorun yok, sonuçta kadının da çalışma sorumluluğu var. Kimse evlendiği kadının her maddi isteğini karşılamak zorunda değil. Ama çocuk yapmalarına ben de fazlasıyla karşıyım.
10 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. Yerden göğe kadar haklisin. Bilincsiz bir sekilde ürüyorlar. Sonrada 'devlet bize bahmiyyy' diye yirtiniyorlar
42 Yorumla
Soran+1 yılAynen! Sabahtan onu diyorum!
Haksızsın la, sonra neden tecavüz ettiler dersin,
Mantıklı düşün konu parayla alakalı değil, beyinle alakalı.,
Parası yok diye yaşamaya hakkı yok dersen, o senin yaşam alanını gasp eder.10 Yorumla
+1 yılYANLİŞ !!! Insanların ne olacagi bellı olmaz cok zenginken cok fakır olabılırsınn fakırlen cok zengin de olabılırsınn.! Ne yanı fakırler anne olmayanları yok mu bu ne saçmalık
23 Yorumla- +1 yıl
Bakacağın kadar cocuk yap demekle fakırler cocuk yapmassın demek arkasındaki farkı görüyorsundur umarim
paradan korkan fakrin karisi olacagina zenginin kumasi ol sozune itibar eder.
birini zengin fakir diye ayiranin da bizimle isi olmamisolur ne guzel02 Yorumla
Soran+1 yılYav hehe
Herkesin anne baba olmaya hakkı var.. Buna sen karar veremezsin.
13 Yorumla- +1 yıl
bence de
+1 yılFakirler evde mi Kalsın çok Saçma nasıl bir zihniyet bu Türkiye nin yarısından ÇOĞU fakir kimse evlenmesin o zaman çok Saçma düşünce
11 Yorumla- +1 yıl
aynen
Kocaman bir zavallısın sana başka sözüm yok bu zihniyetle devam canım hayatta başarılar diliyorum
14 Yorumla
Soran+1 yılErgensin dünyayı tanıdıkca paraya tapacan as f da Senin gibiydim bir zamanlar
Soran+1 yılO da varsa eğer İnanmıyorum ben
- +1 yıl
katılıyorum
- Diğer konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılbu ülke fakirler yüzünden böyle zenginler en fazla 1-2 yaparken fakirler 3-5 dogruyor... gereksiz insanlar
06 Yorumla
Soran+1 yılKimler gereksiz?
- +1 yıl
tabikide fakirler... ya evlenmesinler ya da en fazla 1 cocuk
Soran+1 yılO cocukta sokakta!
- +1 yıl
gereksiz insanlar...
- +1 yıl
o kadar coksunuz ki harca harca bitmiyorsunuz... paranız kadar konusun dicemde oda sizde yok ):
zengin parasıyla oynar fakir organıyla oynar diye bir söz vardır ne kadarı doğru bilmiyorum bende fakirim niye benim çoçuğum olmasın ulen
02 Yorumla
Soran+1 yılArtırın anasını satim sokak cocuklarının sayısını
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ne alaka ya sen zenginsin sanırım fakirleri aşaladına göre
10 YorumlaHerkes soruyu poposuyla yorumlamış... yorumlara bakılırsa çoğu düşünemiyor. maddi imkanların beyne bir getirisinin olmaması üzücü.
00 Yorumla
+1 yılFakiriz ya vurup öldürün de olsun bitsin. Her haltı zenginler yapsın zaten. Karınları gözleri doymuyor.
20 Yorumlakendine bakamayan insanların çocuk yapmalarına ben de karşıyım.
31 Yorumla
Soran+1 yılBende onu diyorum sokakta çocuk çok
+1 yıl"Rızık Allahtandır" hadisi şerifini ezdin geçtin. müslüman değilsen bişey diyemem tabi.
01 Yorumla
Soran+1 yılDeğilim!
bu dünyaya gelmemizi saglayan rabbin rızzıkımızıda verir
Allah kimseyi açlıkla susuzlık la sogukla sınamasın04 Yorumla
Soran+1 yılRabbine soylede adaletli olsun asdfda hep haksızlık yapıyor asfda
Soran+1 yılVakti zamanda çok dua ettim gerceklesmince artık İnanmıyorum onun var olduğuna
la sen ne ictin senin gibi bir insana bir sey demek gerekmez Allah (c. c) seni bildigi gibi yapsin sen Allah kelimesini agzina alma emii
00 YorumlaMadem bu kadar düşüncelisin
fakirlere yardım et elinden geldiğince çevreni bilinçlendir01 Yorumla
Soran+1 yılBen paylasmam kazandıgımı mecburda değilim onlar dogursunlar ben paylaşayım enayi değilim
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Allah bebeği rizkiyla gönder canım ayrıca sanane fakirmiste bilmem ne bidon ya.
02 Yorumla
Soran+1 yılO allaha soylede rızk verirken adam mı kayırıyor? Onca aç insan var
+1 yılNe basit ne sığ bit düşünce kac yasinda oldugunu hic merak etmiyorum doğrusu hadi sen git kumda oyna böyle şeylerede aklini yorma
01 Yorumla
Soran+1 yılYav he he
Fakir de insan ayıptır.2-3 çocuk yapacaklarına 1 tane olur olanaklarını sunabilirler elden geldikçe
01 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. kadınlar sadece domalsınlar başka işe yaradıkları yok zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılYav he he
Sanamı kaldı insanların fakirliği? fakir olup mutlu olan insanlarda var heryşey para değil.
03 Yorumla
Soran+1 yılPara ilahtır unutma! Parana göre değer veriliyor bu dünyada ve dünya zenginler yönetiyor
Soran+1 yılBence gidip kendi karnını doyırsun önce.. olan kadına oluyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl10 Yorumla
+1 yıltamam evlenmesinler, sen de fakir adamlara verirsin garibanlar da zor durumda kalmazlar
00 Yorumla
+1 yılSen fakirsin sen yuva kurma !
Demek istiyor. insanlık ne hallere 'düşmüş'00 YorumlaDiğer konusunda 470 cevap paylaştı. Bu nasıl bir düşüncedir. Biraz olgun olun lütfen.
03 Yorumla
Soran+1 yılBuyuyunce olgunluğu anlayacan
Soran+1 yılO da benim gibi fakirken yapamadıgını zenginken yapmak istiyor
hiç yapmasın diyemem ama en azından 1 tane yapsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılOnada bakıp okutamıyor
- Diğer konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılevlenip çoğalmak bizimde hakkımız :(
05 Yorumla
Soran+1 yılGerek yok aslında
Çocuğuna iyi eğitim verebilecen mi
Her istedigini alabilecen mi
Karının elini sıcak sudan soguk suya sokmamayı becerebilecen mi- +1 yıl
Belki eşim olacak kişi para yerine mutluluğu seçer, çocuklarımız vatana hayırlı evlat olur? Hangi liderin ailesi zengindi?
Soran+1 yılHayal dunyasında yaşa o mutluluğu tercih eedenler hepten yalancı evlendiklerinde keske zengin birisiyle evlenseydim der çok denk geldim
- +1 yıl
Biz secmedik işte bazı şeyleri değiştirmek için çabalıyoruz en azından
Soran+1 yılPara kazanmaya bak çünkü çok denk geldim kadın sevmis mutluluğu tercih etmiş sonra adama küfür ediyor
- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılben katılmıyorum bu görüşe!
01 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir!
ne kadar saçma bir düşünce bu
02 Yorumla
Soran+1 yılSokaktaki cocuklarda saçma değil mi adgs
- +1 yıl
fakir diye evlenmemek olur mu? millete eğitim sağla üreme hakkında bilgi ver o zaman zaten çocuk olmaz doğuda zamanında prezarvatif dağıtılırken nasıl hakkında bilgi verilmediği için kadının prezarvatifin ucununu kesip kocasına kullandırdığını söylemişti halkımızın her kondua aydınlatılmaya ihtiyacı devlet olarak buna sağlamakla mükellefsin ama yapmıyorsun !!!
+1 yılBence olan cocuga oluyor istediklerini yapamiyor
21 Yorumla
Soran+1 yılAynen
+1 yılana gerızekalı du bakıyım harbı gerızekalı beya :D
03 Yorumla
Soran+1 yılFakir
- +1 yıl
Aylik geliri 4000 tl olan bir fakirim ya la :))))))) sende keske beyin fakiri olmayaydin
Soran+1 yılSallamasyon fakir xd
Niye fakir adam illa condom mu kullanacak şimdi :D
01 Yorumla
Soran+1 yılHadım olsun
Haklısın
01 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki
Diğer konusunda 324 cevap paylaştı. mantıklı olabilir :)
02 Yorumla
Soran+1 yılAkıllı insan adfs
hklımısın
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet adds
Soran+1 yılHyr...
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklisin
05 Yorumla
Soran+1 yılTabiki
Cevap sahibi+1 yılbu bebeler ana baba parası yiyerek büyümüş çalışmamış sırtı hiç yere gelmemiş ben annemi babamı küçük yaşta kaybettim parasızlık çok kötü. paran kadar adamsın. paran yoksa bu dünyada senden kötüsü de yok yediğin içtiğin gezebildiğin yok bir dostun bile yok. şu an eskisine göre daha iyi durumdayım ama yani yaşamayan anlamaz. bu arada hayatımda bana yardım eden sadece 3 kişi vardı. burada duygusal yorumlar yapanlar eminim benim o küçüklüğümü görseler heralde suratıma tükürürlerdi
Soran+1 yılBende onu diyorum canım allah rızık verir diyorlar bir taraftanda zekat vermedigin için oyleler diyorlar allah zekat verin diyor madem allah rızık veriyorsa ben neden zekat verim benim içimde çok sey kaldı parasızlıktan şimdi ise kendimi tatmin etmeye çalışıyorum gecmisimi hatırladıkca ağlıyorum ne suçum vardı bu dünya ya geldim diye ve şu an ateistim çünkü yasam bunu öğretti bana paraya tap o senin ilahın diye!
Cevap sahibi+1 yılaynen doğru bildiğim herşey de boşmuş zaten. ne yaşadım şu yaşıma kadar ben de bilmiyorum.
Soran+1 yılÖlen dedemin bir sözü var İnsanlar baş üstü dusmeyene kadar ayaklarının kıymetini bilemezler aynı o şekilde
+1 yılDeli saçması👊
03 Yorumla
Soran+1 yılFakir
- +1 yıl
Gurur duyarım efendim, ama senin bunu bir hakaret terimi olarak kullanman senin seviyeni gosterir😅
- +1 yıl
Ne oldu sustun?
+1 yılçok haklı
01 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki
+1 yılevvet
01 Yorumla
Soran+1 yılSenin dusuncen
- Devamını Gör (3)
Devamını Gör(48)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz