Alkollü ortamlara bulaştım kafam karışık Allah ile vicdanım arasında?

Ben çok yalnız büyüdüm hep yalnızdım aile olsun çevre olsun sebepleri yüzünden 20 yaşıma kadar yalnız büyüdüm. Kafam farklı çalışıyor kafama göre insanlar bulamıyordum dindar biriyimde ama kafa dengi insanlar bulduğumda hepsi alkol çevresi olan insanlardı bende bu yola girdim ama bu sefer hiç yalnız kalmadım kolpadan seven insanlar hayatımdan çıktı dost kavramı oluştu hayatımda. Rahat hissettim bilmiyorum zekamdan kaynaklı mı viski beynime baş ağrılarıma iyi geldi zekami daha net ifade edebilir hale geldim övünmek gibi olmasın övünmuyorum ama bazen ben bile ne yüksek zekaya sahip olduğumu şaşırıyorum ama bunu gösteremiyordum insan yoktu ki çevremde yalnızlaştirildim vs. Şimdi günah olduğunu bildiğim halde alkole başladım normalde çok vicdan azabı çekerdim ama bilmiyorum mantıklı bı insanım vicdan azabı çekmeye çalışıyorum olmuyor yalnız bırakmasaydı rabbim beni ozmn diyorum. Yani yapayalnız büyüdüm tek başıma ya kafayı yedim çok kez sıkıntılarım olunca yanımda kimse yok tek ben ben yeter dedim milletin kardeşi var iyi anne babası arkadaşı falan var ama bende kimse yok.
Vicdan azabı çekmem gerekiyor mu bilmiyorum
Alkollü ortamlara bulaştım kafam karışık Allah ile vicdanım arasında?