boşu boşuna kendime işkence ediyormuşum yukarda öyle bi varlık yok niye peki hala insanlar bu geçmişten kalan riutelleri yapmaya devam ediyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(45 üstü)9 ayher şey Allah’a ait gören göz tek neticede. Allah tek kitaba sığamaz insan doğadan da ilham alabilir mesela diğer canlılar Oruç tutmuyor. Sadece yemek bulamayınca aç kalıyorlar. Belirli zamanlarda aç kalmak vücutta hücre yenilenmesinden kaynaklı gençlik hormonu salgılıyor
11 Yorumla
Soran9 aysen nefes alıyorsunki çünkü nefes almanı sağlayan kristal bir uzaylı var
En İyi Cevaplar
9 ayHeh en sevdiğim bak kardeşim bu kalemin bir yaratıcısı var değil mi temalı ateist müslüman sohbeti sözler köşkü videosu chsjfhsx ama cidden bir bak yani sadece kendi bedenine bak etten bir şeysin ama içerde muazzam bir düzen var yüzlerce damar organlar birbirine bağlı bunun bir yaratıcısı vardır bir tanrı vardır yani iyi düşün hiç bir tesadüf bu kdr harikalar yaratamaz. Bir ruhu aklı beyni düşün en azından
09 Yorumla
Soran9 ayne muazzam düzeni arkadaş her yer kaos vucudun bile düzgün değil hiç ummadığın yerden kaptıoğın o allah yapımı o küçük bi mikrorganizma bile seni anında öldürebilir yüksekten düş ölürsün. zehirli mantar veya elma ye ölürsün. atalarımız sayesinde birçok tehlikenin önüne geçebildik deneye deneye bugünlere kadar geldik adamlar 20-30 yıl yaşamıyordu ne düzeninden bahsediyorsun
- 9 ay
İnsan vücudundan bahsettim muazzam düzen hcjshd ne anladın
- 9 ay
Ölüm de bir gerçek tabi ama ölene kdr 80-90 yıl yaşayan sağlıklı insanlar da var bahsettiğin şekilde ölenler 1000 de ya da 100k da 1 falan
Soran9 aydünya üzerinde bulunan türlerin %99 u bile yok olmuş doğal seçilim yüzünden. mükemmel sandığın vucut bile yaş farketmez bir anda kansere sebebiyet verebilecek hücreyi yanlışlıkla görmeyebilip seni öldürebiliyor bu mu mükemmel vucut
- 9 ay
Sen yüzde 1 ihtimale takılıp%99 normal gidebilecek hayat akışını yok sayıyorsun. Ölümsüz olmak mı isterdin. bunun imkansız olduğunu görüyorsun. Gördüğün en harika canlı insan konuşabilen aklı olan bir şeyler üretebilen hatta vücudunda bir fetüs oluşturup yeni bir insan doğurabilen insan sence kendiliğindenmi oluştu. Sen kimsin ki sana bu özellikler verildi bir ot olarak da dünyaya gelebilirdin. Bu düzenin içinde her canlının bir görevi var. Yok olmuş doğal seçilim emin ol akılları olmadığı için en güzel şekilde mükâfatlandırılıyor. Aklı olan iradesiyle bu dünyada imtihanını veren canlılar olarak sadece bizim gideceğimiz yeri kendimiz belirleyebiliyoruz. Tanrı sana seçim hakkı bile vermiş daha ne istiyorsun anlamadım fjsjhd sadece cennete gideceksiniz diyen bir tanrı anlatılsaydı severdin ama demi
Soran9 aySenin beynin anlamlandırmaya calsııyor herseyi öyle hayatta kalmış çünkü. ne seçimi arkadaş özgür irade diye bir şey yok sen biyolojik bir makinasın tıpkı her canlı gibi.
- 9 ay
İnsan biyolojik bir makinedir düşüncesi 19. yüzyılda kaldı geçtik oraları. Özgür iraden var tabi bak bu düşünceni özgürce söyleyebiliyorsun işte noldu çarpıldın mı. Yazabildiğine göre iyisin. İnsan hayatta kalmak için yaşar tabiki ve bu soruları herkes sormalı biz de sorgusuz inanmadık. Tanrı zaten sorgulayarak okuyarak inanmanı bekliyor baskıyla veya birinin isteğiyle değil.
Soran9 ayliberaller kandırmış seni determinizm hiçbirzaman önemsizleştirilmedi sadece günümüz liboşları tarafından önemsiz gözüktürülmeye çalışıldı doğada gördüğün her şey deterministiktir sende öylesin
- 9 ay
Yazdıklarımı kıcınla okuyosun herhalde alakasız şeylerden bahsetmişsin jcjzjx ya da cevap veremedin başka yerlere çekiyorsun determinizm akımı gibi bir çok akım edebiyat temelli ve insanlar tarafından farklı yüzyıllarda ortaya çıkmış üzerine eserler ve düşünceler geliştirilmiş akımlardır ve her akımda bir önceki akımı yeterli görmeyip onu çürütmek veya farklı bir düşünceye çekmek için çıkarılmış kökenleri milattan öncesine bile dayanmıyor. Ayrıca liberaller seni beni napsın bu kdr ciddiye mi alıyorsun kendini. Milyarlarca insan gördüğü inek'e inek diyor sen ve senin gibi azınlık bir grup hayır bu köpek diyor ya da orada bir inek yok diyor hangisi mantıklı?
Diğer konusunda 613 cevap paylaştı. Ya tamam işinize gelmediğinden günah filan islersin , farzları yerine getirmezsin o ayrı da Allah'a yok demek çok büyük bir iddia. Yani çok fazla bilimsel bilgi sahibi olan, bilimsel kanun ve teorileri çok iyi bilen biri olman şart değil. Sadece vücuduna bak. Allah yaratti ve her şey olması gerektiği gibi vücudunda tıkır tıkır işliyor
16 Yorumla
Soran9 aysana nefes veren bir kristal uzaylı var ve sürekli arkanda dolaşyor her adım attığında o da seninle yürüyor
Soran9 aykristal uzaylı olduğuna inanmıyor musun? nasıl nefes alıyorsun o zaman
Soran9 aybenim iddiamı nasıl olmadığını kanıtlarsın
Soran9 ayolmadığını kanıtlayamıyorsun işte nasıl nefes alıyorsun o zaman cevap yok olmayan birşeyi kanıtlayamazsın çünkü
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
9 aysen haklıysan sende ölecek yok olacaksın inananda ama sen haksızsan ananı zikecekler cayır cayır ama inanan sefa sürecek. garantiye gitmek daha akıllıcadır.
16 Yorumla
Soran9 aybu masallar uğruna elindeki tek hayatınıda bu saçmalıklara inanarak gçeireceksin
- 9 ay
yooo kafirde yiyo içiyo skisiuo müslmanda yapıyor sadece bzı kuarllara uyar nasipse ikiside nasipleniyor hayattan
Soran9 aynasıl osla cennet cehennem var ruh var diyip yapmak istemediklerini bile öteleyeceksin ama ölünce finito sonsuz uyku başka şansın yok
- 9 ay
tersi olursasen yaprağı yiyeceksin ama inananın burada bir kaybı yok oda yedi içti skiti sende. kaybettiği bişey yok inananın ama sen doğru çıkarsa din ebedi yaprağa oturacaksın. niye risk alıyorsun ki
Soran9 aysen risk alıyon olm. Hayatını insanların uydurduğu yalanlar üzerine kurup onların senin dğeer yargılarını hayata bakış açısını düzenlemesini izin veriyorsun kaldı ki bunları sadece bir defa yapabileceksin bunun farkında olmadan ölmek bile kötü bir şey. ben süpermana inanıyorum diye süpermanın gerçek olduğuna dair elimde bir meteryal bulunmayacak gerçek orada duruyor.
- 9 ay
madem risk istiyorsun ölünce bakarız ziyaretine gelirim sen kavrulurken
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
13Cevap
- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
9 ayHâşâ asil sen yoksun seni kim yaratti zannediyorsun.
11 Yorumla
Soran9 aybeni uçan spagetti canavarı yarattı
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
9 ayYa da Allah insanların sandığı kadar merhametli değil.
03 Yorumla- 9 ay
Beni nasil bilirseniz beni öyle bulursunuz buyuruyor sen Allaha zalim dersen zalimi görürsün ahirette. Herkesin Allaha karsi kötü zanlari mahvetti görmedin mi herkes umit kesmis Mevladan halbuki kurani kerimde Allahtan ancak kafirler umudunu keser buyurur
Soran9 ayolabilir
Soran9 ay@Berat06905 inanmaya devam et masal karakterine
Gizli Üye(18-24)9 ayMürted oldun kardeş kelimei şahadet getirmen gerekiyor tekrardan
15 Yorumla
Soran9 ayniye boynumu mu vuracaksın mürted kalırsam?
Cevap sahibi9 ay"Kim ki Allah'ın zikrinden yüz çevirirse biz ona bir şeytan musallat ederiz o artık onun dostu olur"
Soran9 aykoskoca yaratacının uğraştığı şeylere bak büyük patlama gezegenler falan hepsini yaratıyon sana inanmıyom de bana cin musallat ediyon hahaha
Cevap sahibi9 ay"Müttefikleri dürttüğünde beni hatırlarlar."
Soran9 ayne diyon kızım
Gizli Üye(25-29)9 ayKaza orucu veya kaza namazı diye bir şey yokmuş bunu Yaşar Nuri Öztürk hoca kendi söylüyor.
02 Yorumla
Soran9 ayumrumda değil artık ateist oldum
Cevap sahibi9 aySebep
- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
9 ayBu dünyada yaşa bakalım, ölünce anlarsın ama iş işten geçer o zaman
02 Yorumla
Soran9 ayöldüğünü bile bilmcen ne anlatıyon
- 9 ay
Öğrenirsin o zaman
Gizli Üye(18-24)9 ayBu dünyada işlenen bu kadar kötülüğün hesabını kim vercek . Elbeette ALLAH
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayDostum inanki senin geçtiğin yollardan geçtim 6 yıl agnostik olarak yaşadım bu tür şeyleri sorgulama bence hayatına bak dinden çıkarsın Allah göstermesin
01 Yorumla
Soran9 ayniye kardesim sen inanıyorsun diye gerçek ortadan kalkıyor mu
Olmayan bir şeyi inkar edemezsin 😂
16 Yorumla
Soran9 ayaynen öyle ben olmadığını keşfettim zaten
Soran9 ayTDK hanımefendi sizden rica ediyorum benim söylediklerimin anlamına odaklansanız çok müteşşekir olurum
- 9 ay
o yaprağın gücüüne inanıyor hanımefendi
Soran9 ayTürkçe bilmiyorum ben hanımefendi lütfen argümanlarla geliniz
- Diğer konusunda 4,2b cevap paylaştı.
9 ayBizi de aydinlat reis...
06 Yorumla
Soran9 ayaydınlatayım kankim sor sorunu
- 9 ay
Allah in olmadigini nasil anladin?
Soran9 ayçıkarım yaptım knk
- 9 ay
Nasil bir cikarim?
Soran9 aymantık süzgecinden geçirdim olmadığını knki küçükken supermana inanıp haa masal karakteriymiş diyip olgunlaştığını düşün öyle
- 9 ay
Anladim kanks hayirlisi. Ikna olmadim ama mantigi varmis en azindan
- Diğer konusunda 10,5b cevap paylaştı.
m 9 ayPeki mezara girince nolcak
04 Yorumla
Soran9 ayhiçbir şey olmayacak bilincimiz çoktan kapanmış olacak
- 9 ay
Aslında bu tarz kişiler tespit edilip acilen infaz edilmeli ya
Soran9 aye ışid çı misin
Soran9 ayallahın koruyamıyormu dininide infaz edilmemizi istiyorsun
Gizli Üye(25-29)9 ayZalimler için yaşasın cehennem
14 Yorumla
Soran9 aycehennem diye bir şey yok üzgünüm
Cevap sahibi9 ayGörürsün ahahah
Soran9 ayüzgünüm ağlama biliyorum kendini rahatlatmaya calısıyorsun ama tek hayatın şu an elinde olan hayat
Cevap sahibi9 ayAhahahah
Gizli Üye(36-45)9 ayOlmadığına nasıl kanaat getirdin
03 Yorumla
Soran9 aymantık
Cevap sahibi9 ayYani nasıl mantık yürüttün
Soran9 ayinsanın kendi uydurması olduğu çıkarımını yaptım
Gizli Üye(30-35)9 ayateşle oynama bence
03 Yorumla
Soran9 ayben ateşle değil suyla oynuyorum
Cevap sahibi9 ayNecip Fazıl oku biraz - O ve ben
Soran9 ayo yobaz ı mı? Allah korusun yanına yaklaşmam
Sana ne
01 Yorumla
Soran9 ayne demek istiyorsun
- Diğer konusunda 6b cevap paylaştı.
9 aysen nereden geldin
01 Yorumla
Soran9 ayanne karnından
9 ayNasıl öğrendin
013 Yorumla
Soran9 ayaklımla ve mantığımla
- 9 ay
Öğrenmek olmuyor bu
Soran9 ayçıkarım yaparak öğrenmek oluyor.
- 9 ay
Elinde bir bilgi yok.
Soran9 aybilgi yok ama kaynak var. Bilimi esas alarak çıkarım yapabiliyorum. Elimde bilgi yok diye uzayda bulunan yeşil bir ejderhanın sürekli siyah duman üflediğini varsayımında bulunmuyorum mesela.
- 9 ay
O da bir inanç olur senin dediğin gibi altı boş
Soran9 ayinanç olur o yüzden. bak anladın. ben inanmak değil bilmek istiyorum ve o yüzdende kanıtlara ihtiyacım var
- 9 ay
Diyorum ki sana birileri bir din uyduruyor, sen onun varlığına inanıyorken birden bire yok diyorsun. Zaten yok.
- 9 ay
Yeşil ejderhanın varlığına seni çocukluktan beri inandırsam ama olmadığına dair de kanıtın olmasa elinde nasıl bir bilgi olduğunu iddia edebilirsin?
Soran9 ayevet öyle. doğru olmadığını farkediyorum bende diyelim.
Soran9 ayedemezsin işte sorun orada. kanıtlanamayan şeyler direk zaten yok hükmünde kabul edilir
- 9 ay
Her zaman değil
Soran9 aysenin dediğin sonsuz olasılık kapısına çıkıyor bazı şeyleri anlamlandıramıyoruz olabiliriz kapasitemiz yetmiyor olabilir ama bu demek değildirki dunya üzerine oturan yeşil bir uzaylı var ve bize hava üflüyor. bunada kanıtımız yok. o yüzden bilime güveniriz elimizdeki materyallere güveniriz kanıt yoksa yok kabul ederiz
9 ayEgemen Arman mı izliyorsn
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
9 ay00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayNasıl Allahın olmadığı kanısına vardın?
020 Yorumla
Soran9 aykoskoca varlık niye oyuncak gibi bizle uğraşsın dedim ateist oldum
- 9 ay
Cenneti bedavami sandın ne oynamasi İmtihan ediyor sende Seytanin vesveselerine uymussun inkar etmissin
Soran9 ayne imtihanı olm o zamna çocuklar 2 yaşında ölüyo? onların sınavı ne? bedavan cennete gidiyorlar hani dünya imtihan yeriydi
- 9 ay
Onlari sinamamis ki zaten zayen onlar vasitasiyla anne babasini siniyor bunu görmedin mi
- 9 ay
Sen mevlanın işlerini kurcalaama hikmetinden sual olunmaz bildiklerini bize bildirme zorunluluğu yok senden iman ve salih amel istemis uslu Müslüman olanlar kazanacak.
قَدْ اَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَۙ ﴿1﴾
1. Mü’minûn (o mü’minler) muhakkak kurtuluşa ermiştir.
(Mü'minûn, 23/1) - 9 ay
اَلَّذ۪ينَ هُمْ ف۪ي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَۙ ﴿2﴾
2. Ki onlar, namazlarında derin bir saygı hali yaşarlar;
(Mü'minûn, 23/2) - 9 ay
اَلَّذ۪ينَ يَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَۜ هُمْ ف۪يهَا خَالِدُونَ ﴿11﴾
11. Firdevs cennetine vâris olacaklar ve orada onlar ebedî kalacaklardır.
(Mü'minûn, 23/11)
Soran9 ay@Berat06905 kardesim ne sınıcak çocuk cennette gitmeyecek mi bedavan bana onun cevabını ver cennette gitmeyecekse niye bu çocukları dünyaya getirdi? sen kaldırıyormusun bunu çocuk bedavan cennete ulaşacak sen ise sınava girmek zorunda kalacaksın adil mi bu
- 9 ay
Cennette çok büyük derece farklari var o cocuk ve diger bütün bebekler cocuklar cennette dereceleri ayni olmakla beraber senin cennetteki derecen arasinda büyük bir fark olacak.
burada şunu sorgulama hakkını Allah sana vermemis neden Onlar direkt cennete gidiyorda ben dünyada rezil rusvay oluyorum sürünüyorum teslimiyetini sınıyor ve seni murad etmis dereceni artirmak icin
isyanin birseyden kurtulmana sebeb olmaz
Soran9 ay@Berat06905 ya kardeşim niye o zaman bu fırsatı onların elinden almışta bana vermiş gene adil olmuyor aynı kapıya çıkıyor.
- 9 ay
Emir demiri keser sözü burada devreye giriyor ya zaten cok zor cok aci akildan bin türlü vesvese gelip geçiyor bunlarin cevabini ancak Allah biliyor bize herseyi tam açıklamamış. Bulamıyoruz baksana sadece teslimiyetin amelin imanin konu burdan sonra basliyor insanlil sinavini Allah ve Rasulunune tam ittibada vermis azizlik ve seref bu kapıda herkes bu arayista zaten.
Soran9 ay@Berat06905 allah bize herşeyi açıklamamış ne demek yahu? bu nasıl bir cevaptır? eğer bazı soruları cevapsız bıraktıysa inanmama hakkımız en doğal hakkımız değil mi
Soran9 aykendini ispatlayıp sorularıma cevap veremeyen tanrı mı olur? bize cevap vermemiş ne demek?
- 9 ay
Ah be kardesim inanmamiz gereken herseyi aciklamis lazim olan bizim ihtiyacimiz olan demek istedim
Soran9 ay@Berat06905 bizim ihtiyacımız olanı kim beliliyor? eğer sorularıma düzgün cevap alamıyorsam ve tanrıda senin dediğin gibi bu soruları bize açıklamıyorsa veya saklamışsa o zaman sorularıma cevap alamadığım için inanmamak için makul bir sebep doğar allah beni bunun için mi yargılayacak
- 9 ay
Allah belirliyor? Hadi bayz senle anlasamadik 😂
Soran9 ay@Berat06905 niye soruma cevap vermiyon kardesim
- 9 ay
Aslinda mantikli sorular kabul ediyorum dedigim gibi bende tam bilmiyorum sadece bunun bir cevabı var Allah katinda deyip teslim oldum bulamadim diye isyan etmek bana kacmak geliyor herseyi bulamayabiliriz.
Soran9 ay@Berat06905 sorularıma cevap alamıyorumki teslim olayım sen bile bilmediğini söylüyorsun cevabını madem beni sınava sokuyor niye herşeye cevap bulmamı sağlamıyor. biz bilemeyiz orada cevap buluruz ne demek o zaman şimdi beni sınav yapıyorsun
- 9 ay
Belkide ben eksik biliyorum herseyin cevabi var ama bulmasi güç buda bir seçenek
Gizli Üye(25-29)9 ayaynen yok
00 YorumlaErgenler başladı
00 Yorumla
9 ayŞizo
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!