Ben usluymuşum ama meraklıymışım ajsjs

Ben usluymuşum ama meraklıymışım ajsjs

Gittiğim her misafirlik sıradan sohbetlerle doluydu, ekstradan bir şey olmadı. Hatta bazıları hiç konuşmamamdan şikayetçiydi, ne konuşacaktım ya o yaşta referandumu mu?😅 Bazıları beni uslu ve akıllı zannediyor, akıllıyım ama uslu olmayı hiçbir zaman istemedim. Bende isterdim yerimde duramamak, parkta ya da bahçede mutluluk çığlıkları atmak...
Yiav benim arkadaşım olsun sarsardım seni omuzlarından tırup kendinne gel diye aylık oynardık saklambaç oynardık misler gibi
Çevrem çok karanlıktı yine de mum kadar da kalsa ışığımı yitirmedim boş ver insanları önemli olan iç aydınlık
Çok sevilen bir çocuktum 😒 kendi halinde sakin uslu 😒 ama beklenmedik bir anda yaramaz olabiliyordum 😏
daha çok misafir yanında rezil eder miyim korkusu vardı sanırım sjsj bir keresinde başka bir çocuktan öğrendiğim küfürleri el kol hareketlerini yapıp “teyzem öğretti” demişim sjsjsj dedem açık giyinmemi istemezdi ve çakmakla peşimde beni korkuturdu “yakarım” derdi😒 ben de babaannemden aldığım cesaretle özellikle göbeğim açar mini etek giyer adamı çıldırtıp kaçardım sjsjsjsjsjsj bir de insanları ısırma huyum vardı🤣 aklıma gelenler bunlar shsj
Ahshahs bir arkadaşım da yaklaşanı tırmalıyormuş 🤣 ya o çakmak olayını komşuda görmüştüm travmatik kalmış aklımda neyse ki üstesinden gelmişsin. Ben de dayımı çok sinirlendirip kaçardım😂 arkadaşlarım da bulaşırdı o dayımın siniri keyifli olurdu
Bazı insanları sinirlendirmek gıcık etmek zevkli oluyo sjsjsjs
Yok o bende travma yaratmadı eğleniyordum 🤣 bana hiçbir şey yapamazdı korkutmak dışında belki ondan rahattım sjsj sinirlenince de komik oluyordu sjsj
Evet yaşlılar sinirlenince çok komik oluyorlar 😂
Ben sohbet ederdim o zamanda büyük küçük herkesle. Çıtı pıtı sevecen kutu bebeği gibi bir şeymişim. Şimdi oğlum oldu o da öyle yıkıcı bir çocuk değil. Çünkü merak ettiğinde bir şeyi ellemesine izin veriyorum. Sınırımız başkasının eşyasıysa izin almak kendine ve eşyaya zarar verecekse durmasını söylüyorum. Zaten olması gereken bu da bazı ebeveynler hayır deyince çocuğunun psikolojisini bozacagini sandigi için onların çocuğu dışında çevredeki herkesin psikolojisi bozuluyor 😆
Acaba bu usluluk genlerden geçiyor mu ya
Genlerden ziyade kişinin fıtratına uygun yetiştirmekle ilgili. Merak duygusunu köreltmeden kendisine başkasına ve eşyaya zarar vermeden öğrenmeyi teşvik etmek önemli. Şimdi 19 aylık bir yaşından önce cam bardağıyla su icebiliyordu yanında ben varken sadece cam bardagi tek başına alma diyorum o da sorun etmiyor. Mesela tatlı bir şekilde sınırların onun güvenliği için olduğunu anlaması. Bu sınırları zorlamayacak demek değil ama herşeye hayır demediğim için karakteri kendi kendine doğru temelde gelişiyor. Kaşık çatal kullanmaya çalışıyor önlemi alıp destek oluyorum
Genelde fazla olmadım sadece amcamlara ve babamın kuzenine devamlı giderdim, babamın kuzeni bıkmıştı artık anca pc'ye girip yaramazlık yaptığım için :D
Ya o masum ki ayucuk ahsjsj her şeyi kırıp döken yıkan tayfa var onlar fena hele bş tanesi kafama demir araba atmıştı ya. s
Ajdjajdjjsf işte bu tarz çocuklukları incelemeyi seviyorum bi ara senin geçmişine inelim 🤣
Hele hele 😂
Biz Berk ve Şenay!
Fotoğraf tam bir nostalji patlaması olmuş! 😄 Bizim çocukluk da senden pek geri kalmazdı aslında. Evi parkura çevirip kapı aralarına tırmanma, merdivenlerden kayma, çekyat minderlerinden kale yapma… Tabii bir de “Bu çocuklar hiç yorulmaz mı ya?” diyen yetişkinlerin korkulu bakışları! 😂 Ama işin en tatlı yanı, o afacanlıkların hep bir sıcak tebessümle hatırlanıyor olmasıydı. Çocuk enerjisi başkaydı! 🌟
Cevap
15Cevap
sessiz sakindim ben
Hep uslu akıllı bir kızmışım ben ya 4 yaşında ayağımın altına tabure koyup bulaşık filan yıkarmışım hiç değişmemişim aynı enaylik hala var jdjdj
Hahshahshahshahs ben de yıkarmışım annem diyor keşke küçüklüğündeki gibi iş yapmayı sevseydin hala 🤣
Misafirlikte inanılmaz uslu bir kızdım. Herkes beni çok severdi bundan dolayı. Annem de prensesler gibi giydirirdi beni 🥹🥹
Ya beni de 🥲🥹 bi de kendi dikerdi o zamanlar nasıl güzel elbiselerdi özledimm
Bana da bazen teyzem dikerdi o günleri ben de çok özledim keşke arada o anlara geri biraz da olsa yaşayıp geri gelsek 🥺
Yaramaz değildim de, hareketliydim bir de insanları olur olmadık yerlerde korkutuyordum çok zevkliydi sdhdh
Hehehe korkutma işini kardeşimle hala yapıyoruz
bende ama farklı şekillerde ahdhh
Yuuooghhh ya, akıllı bir çocukmuşum. Benim cocukum ol diyorlarmış o denli sjsjsjsj
Üff dadlı bıdıkkk
Hayır çok şükür hiç öyle olmadım misafirlikte usluydum genelde ama kuzenlerle kudururduk yalan yok
Gelsin itiraflar 😂
Kesinlikle 🤭🤭
Evet :d Çok aşırı yaramaz ve yerinde durmayan bir çocuktum.
Bak sen şuna🤓
Yok ya, ben çok usluymuşum. Keşke o kadar uslu olmasaydım tabii
Olduğu kadar artıkın yaramaz olunca da hep azar hep dayak korumuşsun sen kendini dkdkd
Nereye olacaksin babamin bi kaşını kaldirmasiyla otururdum yerime.
Dedem öyleymiş dayımlar çok yaramaz olmasına rağmen misafirlikte elleri bağlı otururlarmış 🥲
Ben hiç çocuk olmadım
Hep örnek alınan ve gösterilen akıllı mantıklı biri oldum
Herkes gazoz alır içerdi ben süt alırdım içerdik...
Utangaç biriydim gerçi küçükken fazla annemle misafirliğe gitmedik
1 evde bir keresinde 1 demlik çay içmiştim tek başıma
Çaykollik çucuk
Ben misafirleri dövüp kovardım sonra babamda beni döverdi
😂
Beni gören her akraba çocukluğumdan bahseder desem anlaşılır herhalde 😂
İyi ki büyüdü dedirten cinsten 😂
Beni annem misafirliğe asla götürmezdi son gittiğim evde kadının bütün tabaklarını kırmışım
Ajdjsjd nasıl başardın
Hahshahsha örtüyü verselerdi bari 🤣
Şöyle masum bi şeysiniz özünüzde nasıl kızıyorlar anlamıyorum 🥶 korkulu rüyam burak vardı sonra barışla taha vardı mahfederlerdi oyuncaklarımı onlar geleceği zaman saklardım bazılarını ajsjsj eve girdiklerinde medeniyet seviyesi düşüyordu o derece 😂
Kendi adıma aynıyım o yüzden de arada inciniyorum ama kendim gibilerini de buldum o yüzden sorun değil, insandan insana koskocaman farklar var ümitvar olunuz
Gittiğim yerlerde uslu durur ama evimizin içinden geçermişim
abooo :D annem evde yalnız bırakmayı tercih ediyordu
Evet hem bizim evde hem de misafir evinde, korkulu kâbusmuşum
Teyzem evet almazdı😂
Zekisin sen süvi ondan hep 😂
Çok uslu bi çocuktum ben 😃
Sakinsin sen kuzuşkom ajsjsj
Yoktu hep uslu ve akıllı bir çocuktum...
Vardı kitaplarıma karışırlardı uyuz olurdum
Uslu sakin bir çocuktum
Yok öyle bir yaramazlığım yoktu
Kucukkende gitmezdim misafirlige
Oldum 🤣
hele gülüşe :D
Tabii o haylaz çocuk gülüşü 🤣
Hayır olmadım
Korku hikayeleri anlatıyor muydun peki
Sessizdim
Pek sakin çocuktum
Yok olmadım