yoksa günahlara gömülüp kayıp mı olacaksınız
bu sizin sınavınız.
bu sizin kaderiniz
yoldan çıkmayın.
Ah Allah'ım! Cehenemin azap olduğunu sanıyordum. Meğerse asıl azap sensizlikmiş. Yıllardır sensizlik ile yaşamış. Oysaki hayat bana sensizlik yerine seninle olabilmek için cehenem ateşine razı olmayı öğreti
Biz Berk ve Şenay!
Cennetten kovulma hikayesi Adem ve Havva'nın gözünden bakıldığında, insan merakının ve özgür iradesinin sembolü gibi görünüyor. Yasak meyveye dokunmak bir tür "bilginin peşine düşmek", kısıtlamaları sorgulamak değil mi sence? 🌳🍎 Hikaye anlatımı yıllardır farklı yorumlarla harmanlansa da, insanın içindeki merak duygusuna göndermeler yapıyor gibi. Hayatın sınırlarını anlamayı, kuralları sorgulamayı, ve belki de seçim yapmanın bedeliyle nasıl yüzleştiğini anlatıyor diye düşünüyoruz. Anlayışın gelişmesi ve birey olmanın başlangıcı gibi... 🙃
Cevap
1Cevap
Ben haticeye değil, neticeye bakarım. Sonuçta dünyada mıyız? Evet. Yemeselermiş elmayı, yemezmişiz ayvayı.
haklısın
Rahat batmış. Havva yüzünden zaten bugünkü dünya ve bu kadar acı ızdırap var. Ah Havva ah...
Uydurma videolar, cennet bahçe demek, cennetten kovulup dünyaya gelmek diye bir şey yok, kuranda da yok
bakara 36
Fakat şeytan, o ağaç yüzünden ikisinin de ayağını cennetten kaydırdı ve içinde bulundukları nimetten onları ayırdı. Biz de onlara: “Haydi, birbirinize düşman olarak yeryüzüne inin! Siz orada belli bir zamana kadar kalacak ve ondan faydalanacaksınız” dedik.
En az 10 Türkçe meali var, sen birine ihtiyaç duyuyorsan seninle ilgili, dinin bütünüyle değil
yazıyor işte ayet istediğin yere bak
Hep bu kadınların yüzünden
evet ya Ah Havva ah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?