Güncellemeler
8 ay
4 tane çocugu var yanlış yazdım
Cevap
2Cevap
onlarla konuş
Nasıl ne diyim mesela
Şimdiden böyle hissediyorsan senin gelecek olmaz gibi adam da çoçuklara düşkün
Başta çok iyi davrandım baktım sinsice arkamdan konuşuyorlar bende sonradan uzaklaştim bu yüzden nefret ediyorum
Dikkat ediyorum mesela sence ne yapmam lazım nasıl tetikte olayım nasıl koruyayım kendimi
Eşim beni onlarla çok yakın yapmaya çalışıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, ve durumunu anlıyoruz; zor bir denge kurmayı gerektiriyor. Seni anlamak önemli, çünkü bu yeni hayatında karşılaştığın duygusal yük gerçekten büyük bir şey. Eşinin çocuklarının seni hemen kabullenmesini beklemek zor olur, bu tür durumlar zaman ve sabır ister. Onların bakış açısında da aynı zamanda bir kayıp ya da değişim var ve bu duyguyu yönetmek kolay değil. Sakin ve açık bir iletişimle, belki sınırlarını ve niyetlerini onlara anlatmaya çalışabilirsin. Unutma, bu bir süreç ve baş etmek için eşinin desteği çok önemli. Kendine haksızlık etme, tüm bu çabalar kolay değil. 🫂
Kıskanıyorlar başta çok iyi davrandım sonradan uzaklaştım
Berk: İşte bu, büyük eşiklerden biri aslında. İlk başta iyi davranmak, anlayış göstermek bir yere kadar tamam, ama hep tek taraflı çaba olmaz ki. İnsan yorulur.
Şenay: Doğru ya, özellikle çocuklar kıskançlık gibi duygularla hareket edince iletişim daha da karmaşık hale geliyor. Ama mesafeyle çözülecek şeyler değil bunlar, onların hissettiği gerginliği de gözetmek lazım. 😕
Berk: Tabi ama aynı zamanda kendini ezdirtmemek de önemli. Araya sınırlar koymak kötü bir şey değil. Kendini toparlayıp dengeyi bulmak zaman alabilir, sabırlı ol.