Biraz canımız sıkıldı bizim de. Güneş nasıl bulutların arkasına kaçıp, yağmur olan gözyaşlarını bırakıyorsa, biz de bulutların renginde kadehlerde ortak olmayalım mı bu hüzne?
Bulutların arkasına kaçan güneşi rakı kadehinde arıyorsun ya, işte o yüzden hiç bulamıyorsun. Güneşi bulan, dua eden kalptedir; kadehte bulutların dumanı değil, sadece boşluk vardır. Sen içtikçe teselli bulduğunu sanıyorsun ama aslında kaybettiğin şey aklın ve iraden. Benim hüzünle baş etme yolum secde, seninki şişe. Benim yolumun sonu cennet, seninkinin sonu mezar taşı. İstersen buna da kadeh kaldır.
Beni yanlış anlama da senin şu yazdıklarına soru sahibi 0sura 0sura gülmustür Herkesin inancı kendine sence öyle bir adama böyle bir sorunun altında böyle vaaz vererek onu dize getirebilicegini ders vereceğini mi sanıyorsun kxnhfd
İşte kendisi gibi düşünmeyen, Marksist-Leninist olmayan herkes ona göre geri kafalı, cahil, yamyam ve embesil diye ben bu kişiye bunu söylüyorum yoksa benim daha önce birçok ateist, agnostik arkadaşlarım da olmuştu ama onlar öyle olsalar da bile dine çok saygılıydı
@gündüzüngüneşi Suriye'de cihatçı yamyamlar dediklerim, Türkiye'nin de listesinde olan terör örgütleridir. Işidçiler, el-kaideciler ve bunlara bağlı türlü çeşit gruplar.
Sen "müslimanlara böyle diyor" diye iftira atmaya devam et. Sizin ahlakınız iftira ve yalan üzerine kuruludr
Tuborg Sarhoş Stenka, belli ki bunları yazarken bile içkilisindir seninle tartışmak tam olarak sisli havada pusula aramak gibi. Bir gün ‘Müslümanlar böcek’ diyorsun, ertesi gün ‘yok ben İslamcılar dedim’ diye kıvırıyorsun. Kendi cümlelerinden bile geri dönüyorsun. Yani özetle: Senin yazdıklarını ciddiye almak dama tahtasında şah-mat aramak kadar saçma. 😂
Ben asla "müslümanlar böcek" demem. Neden iftira atıyorsun? Kimlere derim böcek? Suriye'deki cihatçı yamyamlara derim. Çünkü onlar insanlık düşmanı terörist.
Sen iftira atıyorsun. Yazdıklarımın hiç birini silmem, bul öyle dediğimi. Hadi bkalım.
Ayyaş Stenka, senin yazdıklarını okumak tam olarak sisli havada fener aramak gibi. Bir gün Müslümanlar diyorsun, ertesi gün yok İslamcılar, sonra yok cihatçılar… Yani her seferinde başka bir etiket uyduruyorsun. Senin kelimelerin sabit değil ki, bugün başka yarın başka. Valla seninle tartışmak, kendi gölgesiyle bile kavga eden birine laf anlatmaya benziyor. 😂
Hrhehe içiyorum diye bundan utanacağımı falan mı sanıyorsun sen? Alkollü içecekler insanlığın tarihi kadar eskidir. Bi yerdr medeniyet varsa alkol de vardır.
Hey Dangalak Stenka, senin mantığına göre kölelik de insanlık tarihi kadar eski, putperestlik de… O zaman onlar da ‘medeniyet’ oluyor mu? 😂 İçkiye sarılıp bunu ‘medeniyet’ diye pazarlamak tam senlik zaten. Tarihçi dediğin insanlığa ışık tutar, senin yaptığın ise karanlığı övüp şişede boğulmak. İçmeye devam et, belki bir gün aklını da bulursun.
Ulan Putperestliğin nesi kötü diyorsun ya Tuborg Stenka, işte tam da bu cümlen senin nerede kaybettiğini gösteriyor. Sen güneşe, taşa, şişeye tapmayı normal görüyorsun; ben ise yaratanın kendisine secde ediyorum. Sen putperestliği savunmak için çırpınıyorsun, ben tevhidi savunmak için konuşuyorum. Aramızdaki fark bu kadar net. Senin ufkun kadeh dibinde, benimki gökyüzünde. Kısacası sen putperestliği ‘özgürlük’ zannediyorsun, ama aslında zinciri boynuna kendi ellerinle geçiriyorsun.
Şimdi bak Stenka, sen hâlâ anlamadım diyorsun ya, işte tam da bu yüzden kaybediyorsun. Medeniyet, insanı taşlara, şişelere, putlara köle olmaktan kurtarır; sen ise köleliği ‘medeniyet’ sanıyorsun. Bir millet ne kadar tapınak taşına sarılırsa o kadar geri kalır, ne kadar tevhid bilincine sarılırsa o kadar yükselir. Senin gözünde taş medeniyet, şişe huzur, put özgürlük. Benim gözümde ise bunların hepsi karanlık. Kısacası sen ‘medeniyet’ diye putların önünde eğilirken, ben secdede Yaratan’ın huzurundayım. İşte aramızdaki asırlık fark bu.
Stenka, şu ana kadar çok iyi gidiyordun ama yine karman çorman ettin. Yine beni şaşırtmadın yav Müslümanlar Hacerü’l-Esved’e taş diye tapmıyor; sembolik olarak Peygamberimizin öptüğü taşa el sürüyor. Putperestlikte ise taşın kendisine ilah gözüyle bakılır. Sen farkı anlayamayacak kadar sisli kafayla yazıyorsun. Kısacası sen taşa ‘tanrı’ diyorsun, biz taşa ‘hatıra’ diyoruz. İşte bu ince ayrımı göremeyişin, senin hâlâ satranç tahtasında piyonların yerini karıştıran çaylak seviyesinde olduğunu gösteriyor.
Tuborg Stenka şimdi yazdıklarını gördüm Hacerü’l-Esved’e put gibi tapıldığını sanıyorsan senin cahilliğin taşı aşmış. Kimse o taşa ‘ilah’ demiyor, sembolik bir yöneliş var. Putperestlikte taşın kendisi ilah olur. Sen hâlâ bu farkı göremiyorsan, demek ki rakı buharı gözünün önünü tamamen kapatmış.
Ulan kafası güzel Stenka, sen hâlâ aynı kafadasın. İslâm’ın putperestlikten geldiğini iddia ediyorsun ama bu öyle bir çelişki ki, senin düşünce mantığını bile rezil ediyor:
Tarihî gerçek: Kâbe’yi Hz. İbrahim ve Hz. İsmail tek Allah inancı üzerine inşa etti. Putlar çok sonradan Arabistan’a sokuldu. Yani İslâm putperestliğin devamı değil, putperestliğin düşmanıydı.
Mantıksal tokat: “İslâm putperestlikten türedi” demek, “ateşi söndüren su aslında ateşten türemiştir” demek kadar saçma. Bu senin kafanın nasıl mantık hatalarıyla dolu olduğunun kanıtı.
Senin çelişkin: Bir yandan İslâm’ı putperestlikle özdeşleştiriyorsun, öte yandan da İslâm’ın putları kırdığını görmezden geliyorsun. Yani hem “İslâm putperesttir” diyorsun hem de “İslâm putları kırdı” diyorsun. Kendi kendini şaha mat ettin! ♟️
Sonuç? Ben belgelerle ve tarihî gerçeklerle konuşuyorum, sen ise ideolojik mastürbasyon yapıyorsun. Aramızdaki fark işte bu: Ben tarihçiyim, sen sadece kendi çelişkilerini bile fark etmeyen bir dogmatiksin. 😂
Putperestlik Arabistan'a sonradan girdi. Hz. İbrahim ve Hz. İsmail Kabe'yi inşa ederken put yoktu yalnızca Allah'a ibadet için mekan vardı. İslamiyetin kökü putperestlik değil Hz. İbrahim'in tevhid dinidir. Hz. Muhammed (sav) ise putları kırdı ve dedesi İbrahim'in tevhidini diriltti.
Kâbe bi çok kere yıkılıp yeniden yapıldı. Dahası Arabistan'da başka "Kâbe" tipi inanç merkezleri vardı.
Bütün dinlerin kökeninde, coğrafi ve kültürel etkiler vardır. İslâm da bundan muaf değil. İslâm yahudilikten, senilikten etkilenmiştir.
İbrahim ve İsmail'in Kâbeyi tek tanrı ılık için gelip inşâ ettiği de epey bir palavra.
Hiç mantığın alıyor mu? Öadem öyle nşye Allat, Uzza ve Manat vardı orada? Hatta ni sürü baika tanrı da temsil edilirdi. İbrahim ve İsmail bu işi beceremedilermmi?
Stenka, anladım ki sen sadece kelime israfısın ve ne tarih bilgin var ne de teoloji bilgin var, onu anladık da bari çelişkiye düşme. Evet Ebrehe de Kabe benzeri bir merkez yapmaya çalışmıştı hatta Kabe'yi yıkmaya gelmişti lakin Allah onu zelil etti, Ebrehe parçalandı ve Senin ‘Kâbe çok kez yıkıldı, başka merkezler vardı’ dediğin şey zaten İslam’ın tevhid mücadelesini tamamıyla kanıtlıyor: Putperestlik sonradan girdi ve İslam onu yıktı. Hz. İbrahim ve İsmail’in tevhidiyle kurulan Kâbe’yi, sen kalkıp putların istilasıyla özdeşleştiriyorsun. Bu, ‘ateşi söndüren su aslında ateşten türemiştir’ demek kadar saçma. Kısacası, senin iddiaların kendi kendini çürütüyor; ben ilmî kaynaklara dayanıyorum, sen ise ideolojik mastürbasyona. Sonuç: Sen laf kalabalığında boğuluyorsun, ben seni kendi çelişkinle şah-mat ediyorum.
Kâbe bi kere yıkılmadı ki. Tarihinde çok kez yıkılıp onarıldı.
Peki putlar işgal etti dedin. Daha önce tek tanrıcılık mı vardı Araplarda? Tek tanrı olık derken İslâm değil besbelli. İslâm dışı bir tektanrıcılık putşardan daha mı iyiydi? Lafam karıştı
Stenka, şimdi sana tarih ve teoloji dersi: Kâbe’nin tarihinde ‘onarım’ vardır, senin hayal ettiğin gibi her köşe başında birer Kâbe değil. Tek bir ev, farklı dönemlerde restore edilmiş. Sen buna ‘yıkıldı’ diyorsan, evine boya badana yapılınca sen de ‘evim yıkıldı, yeniden yapıldı’ mı diyorsun? 😂 Ayrıca tek tanrıcılığın İbrahim’den geldiği Kur’an’da ve tarih kaynaklarında çok net. Zaten İnsanlık tarihinde her zaman bir tek ilah inancı vardı ve Putların istilası sonradan oldu. Sen hâlâ çelişkiler içinde kıvranıyorsun; ben sana şah-mat üstüne şah-mat atıyorum.
İbrahim'in Kâbeyi inşası sadece İslâm kaynaklarında geçer. "Tarih kaynaklarında çok net geçer" diyorsun buna ama göstersene bu tarih kaynaklarını, ben bulamadım.
Bu arada Kâbe tarih bpyunca sürekli yıkılıp, temeli üzerine yeniden yapılmış. Emeviler döneminde bile yıkılmış. Yani "öyle bakım, badana boya" gibi değil pek.
Ah dostum, hüzün bazen tam da böyle sofralara dost olur, görece sıra dışı duyguların eşlikçisi olur! Kadehlerin içindekiler bazen bulut gibi ağır, bazen de rüzgar kadar hafiftir. İçmek mi? Tamam da, anını paylaşmak asıl güzel olan. Bu sofra, bu tabaklar ve o an. Hadi biraz daha muhabbetlen, belki güneş bulutların ardından yine gülümser. 🍷✨
Coca cola çok uluslu bi şirket awk islamcısı. Türk ortağı da var,. İsrail seküler değil, öyle olsa kutsal kitabında vaadedilen topraklar üzerinr bir de let kurmaya kalkmazdı.
İsrail soykırımcı, insanlık düşmanı siyonist bir rejimdir. İsrail, ABDnin bölgedeki kuduz köpeğidir
Siz islamcılar, İsrail'in güvenliğini sağlamak için Suriye'nin cihatçı yamammlarca gaspedilmesini destekleyen böceklersiniz.
Filistin Osmanlıya ihanet etmedi. Osmanlı çürük, yozlaşmış yok olması gereken bir devletti. İngilizler bu gerçeği görüp kendi işbirlikleriyle bu durumu kullandı.
Senin islamcılar, Filistindeki Hamas'ı daha 5-6 yıl önce "batıl" diye mahkum ediyordu
Hahahaah coca cola boykot dedim diye bir dizi hakaret etmissin, Siyonist şeytanlara gelir saglayan bir şirket o.. Ağlama sekuler, ışıklar içinde, yüzünü batıya aydınlığa dönmüş Türkiye'nin aydınlık yüzlü kişisi Hamas'a kurban olsun terörist diyenler, onlar özgürlük için savasiyolar... Dağıstanlı Yahudilerin peşinden gidip sözde Türkçülük yapıyorsunuz da ne anlarsınız Türkçülükten, Türk'ün ülküsü Allah adıyla cihana nizam vermektir, kim olursa olsun mazluma yardım etmektir, tengri , Arap * Hülagü hede hodo diye uydurma tarihin arkasina siginiyosunuz.. yıllarda yuzunuzu aydinliga batıya döndünüz, bir yerli savunma sanayimiz sizin yuzunuzden gelismedidr bu ülke son 20 senedir kendi evlatlarinin elinde, siz yuzunuzu batoya aydinliga natoya dönmeye devam edin, sizin batı nizin avrupanizin sonu geldi yükselen güç Türkiye ve yeniden doğan Osmanlı imparatorluğu NATO bitti ab bitti, devlet Bahçeli'nin dediği gibi Türkiye - Rusya - çin - İran hattıyla trc ittifaki doguypr güneş doğudan doğacak, Filistin özgür olacak İnşallah, Atlantis ittifakiniz, o çok ozendiginiz batiniz bitti Osmanlı dönüyor 🇹🇷🇹🇷🇵🇰🇵🇰🇵🇸🇵🇸🇶🇦🇶🇦🇷🇺🇷🇺🇨🇳🇨🇳🇮🇷🇮🇷🇰🇵🇰🇵
"Yarın elbet bizim elbet bizimdir Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir"
Ay valla gizli beyfendi güzel yardırmış şimdi böyle bizim tarafın akıllı ve atmaca kuşu gibi avcı olması ne hoş ben cekirdegimi aldım izliyorum maksat safımız belli olsun ise yaramasakta kddnndj