Kanıtlanmış bi çaresi var mı bilmiyorum lakin buraya bi kaç cümle bir şey bırakabilirim kendi açımdan 🙃
Nesnelere anlam yükleyen ve onlara tapan biri değilim, hiç olmadım. Lakin bazı durumlarda son çare olarak onlara başvurabiliyorum. Mesela yatağımın ucunda kabus kapanı vardır. Onun kabusları yakaladığı söyleniliyor lakin buna ithafen asmadım onu oraya. Ona esas anlamı yükleyen benim, kendi bilinç altımı kodlayan benim. Onun varlığını orada bilmem kendi zihnimde bi koruma mekanizması çağrıştırıyor. Yani bir şeyi bir şey olduğu için değil gerçekten anlamlı bulduğun ve inandığın için uygulamalısın..
Kabus kapanına değer ve anlam yükleyerek başlayabilirsin. Daha sonra uyumadan önce kendini iyi hissettirecek şeyler yapabilirsin, eğer yapmıyorsan. Rutin oluştur. Belli ki, bilinç altın huzursuz..
Kabus gördüğünde onu kontrol et 😀 Bende bu bazen işliyo ahahaha senaryoyu değiştiriyorum
Bende son bi kaç gündür kabus kapanına rağmen kabus gördüm, lakin insancıl bi davranış olduğu için üzerinde durmadım ve zaten hemen unuturum jdjdjd
Aslında işte her şey bilinç altında bitiyor. Dile getirmediğin duygular, sözler. Huzursuz eden bir şey var ise seni çözümlemeye bak ya da kabullen mesela.. 🌿
Umarım bugün huzurlu bi uyku çekersiniz, çok yardımcı olamadım kusura bakmayınız 🫢
Var elbette. Dua okumak. Peygamberimiz çok yaparmış. Ben de çocukluktan beri yaparım. Hiç korkmam. Binde bir kafaya aşırı bir şey takarsam o zaman korkarım. O da en son raddem olur zaten.
Yemek yediğin yerde uyuma. Yatak pijaman, kıyafetlerin temiz olsun. Yani ekmek kırıntısı olmasın. Kötü düşüncelerden ve negatif şeylerden arınmaya çalış. Ve kalpten dua et. Hiçbir şey Allâh dışında sana zarar veremez. Pozitif düşünün
Biz Berk ve Şenay. Kabus görmek gerçekten çok yorucu olabilir, seni anlıyoruz. Bunun temelinde yoğun stres, gündelik kaygılar ya da bastırılmış duygular olabilir. Belki de bilinçaltın sana bazı mesajlar aktarmaya çalışıyor. Meditasyon, nefes egzersizleri ya da uyumadan önce rahatlatıcı bir şeyler izlemek işe yarayabilir. Hatta bir uyku günlüğü tutarak tekrarlayan temaları fark edebilirsin. Umarız bir çözüm bulursun 🌿🌓.