+1 yılAtatürk'ü, geneli uyduruk kullanıcılardan (%80'i) oluşan şu sitede sormayın, birkaç tane ergen, birkaç geri kafalı şeriatçı ve AKP'den güç alan troll bozmaları gelip hakaret edip gidiyorlar. Şimdi muhtemelen bu görüşümü şikayete abanıp kaldırmak isteyecekler ya da bazı mod kankalarına şikayet edeceklerdir.
İlk önce bu heriflere birkaç birşey söylemek istiyorum, Dünya'daki en aşağılık kitle kral kuvvetliyken gidip g*tünü yalayan kral düştükten sonrada gidip sinek gibi başına üşüşüp tekmeliyen insanlardır. İşte küfür edenler genellikle bu grubun içerisinde olan insanlardır. Yıllardan beri bu ülkede Cumhuriyet kalksın, şeriat gelsin deyip orada burada cirit atan islam devletiyiz deyip beyin s*kmeye devam eden bu "güruh" şimdi 2023 naraları atıp mollo g*tü yalamaya koşmaktır.
Yeni bir ülke kurmaya çalışıyor bu arkadaşlar bu coğrafya üzerinde bunuda dini motiflerle süsleyip, içerisine Mustafa Kemal'in peşinden gidenler "puttuçudur" deyip gidip Tayyip fotoğrafını öperek yapıyorlar. PKK'lılar ve diğer ayrılıkçılarla birlikte kol kola verip yeni Türkiye'yi kurma hayali ile Çanakkale savaşını cinlerin yardımı ile kazandik gibi uyduruk söylemler ile tarih literatürüne geçmeyi planlıyorlar.
Anladık sizde s*ke sürmeye değecek akıl yok, bunuda zaten her defasında kanıtlıyorsunuz tek yaptığınız goygoy çevirmek onla bunla t*şşak geçmek, l*n oğlum biraz güncel konulardan bahsedin bari, biraz güncel siyaseti kanalize edin l*n yorumlarınıza (!)
Tek yaptığınız ölmüş bir adamın arkasından entrika çevirmek, don kişot misali elinize bir mızrak geçirip Atatürk'ü dürtüp durmak. Adamın zaten geriye birkaç büstü, birkaç tanede hatırası kalmış, partisi yalan olmuş, kurumlar cematcilerin partililerin elinde oyuncak olmuş... Bu ülkede ne zaman Atatürk'ten sonra birşey doğru düzgün yapıldı ki? İş buraya gelince sus pus olmayı çok iyi bilirsiniz.
Mustafa Kemal Atatürk benim gözümde bu ülkenin gördüğü tek gerçek siyasi liderdir, Mustafa Kemal benim için ne Mutlu Türküm diyebilmektir...108 Yorumla- +1 yıl
Ya bırak burada show yapmayı şu hareketlere ben bir Kemalistim şu yazdıklarına bak Atatürk hakkında ne düşünürsünüz yazmış hükümetle ilgili değil beğeni almak için şeriattı cumhuriyetti kıyaslama yapma
- +1 yıl
@Chivasregal34045 sana kim sordu troll bozması artisliğine başlatma şimdi bana?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle hicbiseyi tabulastırmamak gerekli ne Atatürkü nede osmanlı veya başka bişeyi. Atatürkün yanlışları vardır ama doğrularıda çoktur. Ayrıca bu ülkeyi sadece o kurtarmadı ve emin olun o dönemde bir asker İst. (İşgal altında padişah bile İngilizlere fransızlara kukla olmus ) gelecek ben vatanı kurtaracak diyecek ve herkes peşine takılıp onun her istediğini yapacak bu biraz hayalci gibi. Kazım karabekir saltanata çok bağlıdır hatta daha sonra atatürk saltanatı kaldırdı diye atatürke düşman olmuştur. Ve saltanata bu kadar bağlı bir insan saltanattan gelen emri reddedip atatürki tutuklamamıs ve ona destek cıkmıştır. Bu bile onu aslında bana göre İst. Veya abdülhamitten kalanların gizlice desteklediğini gösteriyor. Ayrıca atatürk ilk sivrildigi kongreyi kendisi bile düzenlemiştir o kongrede sivrilmiş ve ipleri eline almıştır. İlk başta saltanat için yola çıkan atatürk baktıki isler umduğundan iyi gidiyor bir anda cumhuriyete dönmüstür ki daha sonra silah arkadaşlarının ona sırt dönmesi bu yüzdendir. Kısaca bu ülkeyi sadece o kurmadı.
Atatürk İngiliz ajanı diyenlere gelince İngiliz ajanı şeyh sait gibi olanlardır biraz mantıklı konuşmak gerek. Ama iste atatürk şeyh şairi asdıya onun suçunu atatürke atın atatürk zaten bunu biliyor ve diyorki " biz çok insan astık hepsi sucluydu ancak bu halk onların suçunu unutacak ancak bizim onları astığımızı asla unutmayacak " diyor ve nitekim öyle atatürk şeyh şairi astı o din düşmanı diyorlar ama şeyh sait bu devlete isyan edip bazı illeri işgal etti isyan 2 ayda anca bastırıldı. Bunu unutuyorlar.
Ve yöne birçoğu mantıksız konusuyolar taraflı kitap dergi okuyorlar. Mesajla diyorki adam şapka yüzünden atat7rk imamları ve halkı astı giymedikleri için. Buna inanıyorlar ama şapka yasasına TBMM bin arşivinden bakınca görüyosunki halka ve imamlara sapka konusunda zorunluluk yok. Zorunluluk yoksa niye assın ayrıca atatürkün fotolara bakın bircogunda yanında şapka takmayan imam ve halk vardır onları asmadı onlar korkmam8smı ata. Yanında.03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBunlar aklıma gelen en basit bir şekilde insanların nasıl sacmaladığı ve taraflı yaklaştıgına verdigim örneklerim.
Cevap sahibi+1 yılVe soyle bisey diyeyim biz gerek cumhuriyet gerek osmanlı tarihi olsun yeniden yazma pesindeyiz halk olarak osmanlıcılar atatürke atatürkcüler osmanlıya stop tutuyolar. Ancak bir ülkenin bilinen tarihi doğrudan olsa yanlısta olsa o ülkenin tarihi yeniden yazılmaya ve tartışılmaya başlanmışsa o ülkede ters giden şeyler vardır ve o ülkenin sonu kötüye gidiyor demektir. Birbirimize düsüyoz 100 yıl önceki şeyler artık konuşsan bisey değişmeyecek o insanın hataları varsa sen uygulama o insanın yolundan gitme yeter bunu tartışmaya açmak ataturke bir zarar vermez sadece bize zarar veriri bu ülkeye zarar veriri. Sen atatürk ajandı din düsmanı diyon atatürkçü osmanlıda çocukları dahi savaş ganimeti olarak alacak kadar pislik bir devletti diyor ve sonu hic biyere varmıyor.
Cevap sahibi+1 yılSon olarak yeni çıkan bir takım raporlarda İngilizlerin atatürkten ne biçim çekindiği görülmektedir bir ülke kendi ajanından korkmaz herhalde buda atatürke İngiliz ajanı diyenler için.
Ne atatürkçüyum nede ataturk düsmanı tarihe merakı olan ve seven bir mühendis adayı.
Öncelikle Atatürk sıtma ya karşı kullanılan kinin ilacı yüzünden öldü. Bu ilaç siroza neden oluyor billmeden konuşmayın. O ölen dedeleriniz dedelerimiz onun zekası, emri olmadan rastgele hareket etseydi boşa ölmüş olacaklardı. Biz yine kurtulamıcaktık. Yine o olmasa kula kulluk edecektik. Şu an rahatsınız. Padişahın ya da kocanın yanında başını kaldır bakalım.. Atatürke etmediğiniz hakaret kalmadı ama. Özellikle kadınları anlamıyorum siz ne kadar nankörsünüz ya. ATATÜRKK DEYİNCE AKLIMA KAHRAMANLIK, FEDAKARLIK, VATAN SEVGİSİ, ZEKA, İLERİGÖRÜŞ, TÜRKLÜK, BARIŞ GELİYOR.
42 Yorumla
+1 yılAtatürkçülük : baban kimdi bilmezdin şerefsiz.
Anasina guvenmeyen herangi bir savas cereyan ettgnde anasini dusmann koynuna girecek sanan, atasini da nüfus memuru sanan kemalistciklerin hezeyani.129 Yorumla- +1 yıl
@bluegirll ☺😘
- +1 yıl
Ucuncu kişi sen oluyosun heralde. Kes sesini istersen konuştukça dibe vuruyosun.
Böyle bir soru soruyorsan her turlu yoruma açık olacaksin. Degilsen sorma.
Ayni görüşte olmayabilrsn eksini ver geç. Taklma. Senn gbi dusunmek, zorundamyz biz? - +1 yıl
:) kemalist genclign hezeyani, sorsan siir kime ait onu bilmez gelms bana hakaret ederek küfür ederek bastrmaya calisiyorsun senn o cici beyninde anca buna yeter guzelim ya. İnsan musveddeleri sizi. Buda son yorumum siz rezillere.
Cahille munakasaya girme diyor mevlana hazretleri. - +1 yıl
:))) yazık deme oyle ablası. Bilmiyorlar @bluegirll
Soran+1 yılAcıncak halinize guluyonuz
Soran+1 yıl@lafsepeti @bluegirll boş teneke gibisiniz aynı kendi kendinize dalga geçiyonuz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
137Cevap
''Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum” (Kaynak: Andrew Mango, Atatürk Syf.447 )
"Muhammet uzun bir devirdeki tefekkürlerin mahsulü olan ayetleri luzum ve ihtiyaçlara göre takrir ediyordu."Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Tarih kitabı
"Din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir. Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. Tüm dönemlerde toplumun kutsallaştırdığı boş düşüncelerden tehlikesizce sıyrılmak imkansızdır."
Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Medeni Bilgiler kitabı
"Hırkasıdır diye bir palaspareyi hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular halife oldular. Gah şarka, cenuba, gah garba veya her tarafa saldıra saldıra Türk Milletini Allah için, peygamber için, topraklarını, menfaatlerini benliğini unutturacak, Allah'a mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular."Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Medeni Bilgiler kitabı
https://en. wikipedia. org/wiki/List_of_Freemasons_%28A%E2%80%93D%2931 Yorumla- +1 yıl
Bu dediğin doğruysa, çok güzel demiş.
Sevgim 2 kat daha arttı.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKitap okumayan bir sürü insan varmış megerse.
Cok az okuyan var. ama daha fazla okumaları lazım. bilgi her zaman iyi birşey.
Peki kaç kitap okudu bu konuda buradaki kitap okumayanlar?
söyliyeyim mi?
gazete, kahvelerde, köşelerde 5 fısıltıyla hareket edip dogruyu tam olarak keşfetmeden ögrenmeden kesine yakın bilgileri bilmeden iftira atmayı pek seviyormuşuz ya.
Hiç kim neden ne zaman nasıl hangi sebeple diye hiçbirşey düşünmeden sadece bilgisizce , fısıltılarla , kulaktan kulaga süregelen bir tarih yazılamaz arkadaş.
Lütfen kitap okuyun. okuyun ki hangisi dogru hangisi yanlış iyice anlayın.
bu sekilde olmazsa inanlar icin ahirette, inanmayanlar icin vicdanda paramparca olursunuz.
bilmedigin halde birine hakaret edersen eger ahirette "bilmiyordum" diyecek kadar yürekli misin? ya sana " neden araştırmadın" dediklerinde?
Bir kere Çanakkalede Osmanlı ordusunda kim vardı?
yok efendim okumuş subayları önden yolladılar falan diyorlar ya?
biraz mantıgı calıştırsalar ya? Ordu kavramını Osmanlıda biraz okuyun be kardeşim. Usta askerler geride kalırsa çömezler anında yokedilir. sen kalkmış okuyanları önden yolladılar vurulsun diye gibi mantık dışı bir yarışa giriyorsun.
Hadi eskiden Osmanlıda okuyan yoktu. Gidip araştırın % kac okuma yazma bilen varmış bakın bakalım.
Sene 2015 yahu. biraz aç kitap oku nete baglanıp kalma kulaktan dolmalarla ugraşma
Delilllerle dolu , bol kaynaklı kitap oku.
Ama nerde?
Fifa2015 devam et
Dizi? koş koş dizilere20 YorumlaDiğer konusunda 982 cevap paylaştı. Bazı beyin göçü yapmış insanlar her ne kadar onu kötülese de o olmasaydı şu an bağımsız bir vatan olmayacaktı. Dünyanın En İyi Lideri Kesinlikle Mustafa Kemal Atatürktür. Bunu dünyada bir çok liderler zaten konuşmalarında bahsediyordu. Allah ondan razı olsun, böyle bir lider inanıyorum ki ikinci olarak gelir, Atamın dediği gibi muhtaç olduğumuz kudred damarlarımızdaki gezen asil kanda mevcuttur. Atamın izindeyiz.. Allah Atam ve onun yol arkadaşlarından razı olsun.. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VESSELAM
710 Yorumla
+1 yılHiçbirşey gelmiyo evet hikayelerini çok dinledik ama kendisi zamanında yaşamadığım için bilmem en iyi bildiğim şeyleri sırasıyla yazayım
1. Vedat Uşaklıgil'in miktiği kişi (inanmayan araştırsın)
2. ingilizlerin oyunuyla türkiyenin başına gelmiş kişi kendisi türk değil kim olduğu bilinmez hiçbir akrabası yok bir insanın soyu sopu olmazmı hiç
3. Şapka kanunu çıkararak 550.000 insanı katletmiştir ve bunların çoğuda alimlerdir (çanakkalede bile 250.000 şehit verdik)
Vedat UŞAKLIGİL'i araştırın derim919 Yorumla- +1 yıl
araştırın diyorsun kulaktan dolma haberlere inanıyorsun istersen özelden ulaş istersen buradan ben sana soy ağacını teker teker yazayım soysuzmuş aklını çalıştır biraz ya tabi varsa
- +1 yıl
ya var elimde ama resim atmayı bilmediğim için atamıyorum neyi bilmeden
- +1 yıl
Ya kardesim biraz arastirarak yaz 1 vedat usakligil olayi yalan kanit nerde 2 ingiliz oyunu diyosun kanit getir atam mason localarini kapatmis ulkeyi ing lerden kurtardi antlamalar yapti hepsi onlara karsi degilmi 3 sapka kanununda idam edilenler 550 000 kisi degil atma 250 kkisiyi gecmiyor vede din elden gidiyor propagandasi yaparak idam edildiler yani dinimizi kullandiklari icin.
- +1 yıl
Madem atatürk ulu önder ee o zaman hakkında nasıl yalan haber çıkarabiliyolar bana bir tane akrabasının adını söyleyin bakim ve sizlerde söylediklerinizi ispatlayın dediklerimide iyi araştırım 550.000 fazlası vardır azı yoktur
- +1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=_UfCBG-TZb0
@okorobe mason localarını kapatmış mı? bu adamı geçen sene zehirlediler. - +1 yıl
Atatürkçüler hani nerdesiniz bir lider çıkartıpta devletin başına koyamadınız ama biz fatihin torunlarıyız elhamdülillah bizde lider bitmez az kaldı şu şeriat bir gelsin bütün putları kalkıcak inşallah
- +1 yıl
doğumunun üzerinden 128, vefatından buyana da 71 sene geçmiş. Şimdi kendi kendimize bir soru soralım ve cevabını bulmaya çalışalım: Aradan geçen bu uzun seneler zarfında Atatürk’ün tam bir şeceresi, yani soyağacı çıkartılıp yayınlandı mı? Yani hem anne hem baba tarafından ailesinin nerelere uzandığı, dedelerinin, amcalarının, halalarının, dayılarının kimler olduğu, bu aile büyüklerinin soylarının devam edip etmediği, Atatürk’ün şu anda hayatta bir akrabasının yahut akrabalarının bulunup bulunmadığı hususlarında konuyu tam olmasa bile tama yakın şekilde ele alan bir çalışma yapıldı mı? Merak edip aradığınız takdirde bulamazsınız, zira böyle bir çalışma her nedense yapılmamıştır ve yoktur!”
- +1 yıl
oha bu kadar yalana...
kaynak desem rızanur ve fesli palyaço dersin simdi.
vedat olayi palavra ama sen once kendi soyunu arastir. kanin bozuk senin - +1 yıl
Yok azizim yok bu adamın anası babası bile belli değil anlayan anlar çapulcular anlamaz çünkü onlar atatürkü ilkokuldaki hayat bilgisi kitaplarından tanıyolar
- +1 yıl
Hadi diyelimki benim söylediklerim uydurma o zaman o zaman doğru kaynağı sen istapla bu adam kimdir anası babası kimdir neden hiçbir akrabası yok
- +1 yıl
Atatürkün soyundan şüphen vardı profilde kapak fotosuna bir resim attım profilde kapak fotosunda açıp bakarsan sevinirim
- +1 yıl
Siz anca bel alti düşünün. .. sehitleri dusunsen sona birakmazdin orumcek beyinli bos insan..
sehit verdik gerekirse yine veririzBAGIMSIZLIK ICIN soyu kurumasi gereken varlık Tiryaki boys. .
O zaman uzerinde şanlı atamin bulunduğu parayida kullanma kurdugu Cumhuriyet te de hak arama defolu p git... - +1 yıl
Atatürk içinmi şehit verdik cahil
Parayı bozdurup bozdurup harcıyorum ayrıca inönü zamanını hatırla paralardan atatürk resmini kaldırıp kendi resmini koymadımı
Biz aradığımız cumhurbaşkanını bulduk onun yolundan gidiyoruz sizlerde onun yolundan gitmek zorundasınız işinize gelmiyosa defolun başka ülkeye gidin ya da paşa paşa yaşayı. Hadi canım hadi
+1 yılHiç bişey gelmiyo sevmek zorunda da değilim herkes düşüncesinde özgürdür sen şimdi bunları söyledim diye bana hakaretler sıralayacaksın aklınca ama benim dedem kurtardı o can verdi bu vatan için benim dedem evlatlarını sevdiklerini bıraktı gitti Çanakkale'ye vatanı savunmak için tek başına bir adam yükleyemem ben vatanın kurtuluşunu dedeme ecdadıma haksızlık edemem yaptıklarına saygı duyabilirim ama Atatürk tek başına kurtarmadı bu vatanı benim senin deden ruhunu verdi kanını döktü bu vatan için Atatürk gibi alkolden ölmedi onlar cephede can verdi hiç göremediğim dedem
419 Yorumla- +1 yıl
ilk önce haklısın bu savaşları Atatürk tek başına kazandı demek o şehitlere haksızlık olur ama bir sorum var Atatürk için alkolden öldü dedin bunu neye dayanarak söyledin
- +1 yıl
Atatürk'ün hauatını bilen sensin sen söyle bana anlat aşagıda herkese laf atmışsın soyunu sopunu anlat ölümünü yaşamını anlat ben pek fazla bir bilgiye sahip değilim olmak da istemiyorum bildiklerim bana yetiyo.. he şu çıkarılmasın Atatürk'ü kötülemem yaptıklarını düşüncelerini yabana atmam ne kadar Atatürkçü olmasam da saygı duyarım lakin sevmem sevemedim
- +1 yıl
klasik yobaz soylemi
istanbulu kim fethetti? fatih
macaristani? kanuni
kurtuluş savaşi? benim dedem... ivir zivir
saçmalamissin - +1 yıl
@bokcukur herkes düşüncelerinde özgür arkadaşım sen nasıl bieini sevmiyorsan bende sevmeyebilirimm ve bunu sen eleştiremezsin anladın mı ukala kız ben ecdadıma saygısızlık edemem kimse kusura bakmasın ben kimseyi de kötülemedim farkındaysan
- +1 yıl
@cenkkalyon bak birader sevmek zorunda değilim neden anlamıyorsunuz ben kimseye çamur atmam sevene saygı duyarım Atatürk'ü yıldönümlerinde gene anarım saygımdan lakin sevmek zorunda değilim o kafanız bunu alsın artık saygı duyarım ama sevmiyorum sevemedim bu kadae basit ben sen niye seviyorsun diyor muyum sana göre öyle bama göre böyle
- +1 yıl
Bakon tekrar söylüyorum sevene saygım sonsuz lakin bu da benim düşüncem herkes isteiğini yapabilir
- +1 yıl
@bokcukur düz kafa gitme arkadaşım sanane ya sen tayyipi sevmiyorsun diye ben sana hakaret edemem meselea demi sende öyle düşünceksin neden anlamak istemiyorsunuz benim araştırıp araştırmamam benim kendi sorunum ben Atatürk yaramaz karaktersiz bir insan diyenlerden değilim yaptıklarına aaygı duyıyorum fakat hiç bir zafer tek başına kazanılmıyo banangöre olay bu sen hala bana kalkmış neyi savunuyorsun
- +1 yıl
Atatürk sirozdan öldü ama milli şairimiz Mehmet Akif Ersoyda sirozdan öldü o damı alkolikti be adam
- +1 yıl
ben tek başına kazanılıyor diye bişe demedim bizim milletimiz kazandı bu savaşı. benim savaştıgım Atatürk her insan gbi ölücekti bir sebepten alkolden öldü diye Atatükü yargılayamazsın. herkesin düşünce yapısı farklı ben düz kafa degil sen düz kafa gidityorusun biraz düşün söylediklerimi öyle cevap ver.
- +1 yıl
@rizelipaçi konumuz Atatürk demi ben sirozdan öldü diyorum alkolden öldüğünü ikimiz de biliyoruz demi burada kesiştik bu konu sevmememe yetebilir de benim için nedeni ise benim dedem orda cephede iki dilim ekmekle savaşsın o cefayı ceksin canını ortaya koysun ama ülke kahramanı olan adam sirozdan ölsün benim için yeterli bir sebeptir dediğim gibi tek başına kahraman ilan etmem edemem ama yaptıklarına saygı duyarım ötesine geçmem ne severim ne de kötülerim
- +1 yıl
@bokcukur benim kahraman olarak görmem için o cephede ölmesi gerekirdi arkadaşım sanane ya sevmiyorum allah allah saygı duyarım ama sevmem kötülemem ama sevmem sanane sanane
- +1 yıl
alkolden ölmedi ben bunun inadındayım ben de kabul ediyorum yoksa o savaşlarda ölen dedelerimizi
- +1 yıl
@rizelipaçi ben o yönde düşünüyorum nefret ettiğim bir insan değil lakin sadece o kadar yüceltmedim ben gönlümde o kadar tabi ki önemli bir yeri var ama benim senin dedein yeri Atatürk'ün yerinden daha üstün sen sev düşüncelerini inkılaplarını benimse saygı duyarım lakin benim düşüncelerime çamur atılmamasını isterim sonuçta insanon düşünceleri değişebilir
- +1 yıl
@bokcukur ne tayyibi babamın oğlu drğil kimse ben sevdiğimi belirtmedim ki bemiö düşüncem şu çok kötü diyor millet tamam daha iyisi varsa sunulsun ortaya onu çıkaralım koltuğa yoksa da mecburen bununla yapıcaz benim siyasi oşarak sevdiğim tek bir adam vardı o aam da vefat etti allah gani gani rahmet eylesin.. yani bemim kimseyi sevdiğim yok kimseyi de savunmak amacında değilim ülkem için bizim için hangisi daha iyi olacaksa hangisi hizmet edecekse onın arkasındayım
- +1 yıl
@bokcukur doğrudur AKP ye oy verdim en yakın onu gördüm kime verecektim ki başka kim var yani yanlış anlama bir çok insan gibi bende o sıfatı yakıştıramıyorum Sayın Bahçeli'ye de Kılıçdaroğlu'na da gene en yakın bu geldiği için bu tarafa geçtim
+1 yılMustafa Kemal Atatürk bana göre adamdır ve türkiye cumhuriyetinin ölümsüz lideridir bağzı insanlar ne hikmetse peygamber efendimizle kıyaslayacak kadar alçalıyorlar ve atatürke tapıyorsunuz diyorlar haşa biz atatürke tapmıyoruz benim liderim odur onu söylüyorum sadece ben peygamber efendimizide severim ama hiç ikisinide kıyaslayamam birde 13 yıldır bir hükimetle koskoca türkiye cumhiriyeti kıyaslamak çok yanlış olur yani sevmeyebilirler ama saygı göstermelerini isterim kendi lideri gördükleri şahışa saygı göstermemizi istiyorlarsa ilk önce atatürke saygı duymaları lazım milletin değerlerine küfür etmek hem delikanlığa mertliğe sığmaz hem adalette sığmaz benim için ''Mustafa Kemal Atatürk '' değerli bir kişiliktir sözlerimi bitiririm
30 Yorumla- Diğer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılsaygı, o bayrağımızı çiğneyen düşmanların bayrağı önüne serildiği zaman çiğnememiştir şimdi ülkemizdeki barındırdıklarımız bayrağımızı yakıyor. bayanlara, çocuklara , halkını efendi gibi görmüştür hep bir devlet adamından daha başka ne istenir ki, sevgiyi görüyorum onda, asaleti görüyorum, ona dinsiz diyenlerin dini kullanarak neler yaptıklarını görüyorum. Sen ne büyük adammışsın be Atam. ben onun ne kadar büyük olduğunu çok geç anladım lise yıllarındayken keşke daha erken anlasaydım , ülkeme baktım ve herkesin başa geçebileceğini ama herkesin lider olamayacağını gördüğümde anladım, Atam çok büyük Adam, ne tahttı davası ne para pul ülkesi Türk milleti için yaptı herşeyi, diğer milletlere de saygı duymayı öğretti bütün dünyanın saydığı sevdiği örnek aldığı büyük bir liderdir o.
30 Yorumla M. kemal deyince ruhum titriyor... Çünkü aklıma Çanakkale'de şelale ye donusen insanların kanı geliyor!!! Ve o kanın üstüne düşen ay yıldız yani şanlı bayramınız geliyor askerdeyken hergun göndere çekmekten gurur duydugum o al bayrak!!! Rüzgar yüzüme getirdiğinde burnuma hala kan kokusu geldikçe öpüp koKladigim bayrağımiz... ggözlerim dolduğunda bayrağı göndere çekerken gözlerime dolan yaşlar geliyor aklıma! ! Mezar şehit ağlayan analar geliyor aklıma her köşesi kana bulanmis Türkiyem geliyor aklımma...
60 Yorumladar ağacında sallanan masumlar ve daha niceleri...
4.bp.blogspot.com/.../...17060299_1090356131_n.jpg91 Yorumla- +1 yıl
yaw he he
+1 yılEn cok bildiğim birseyden örnek vereyim.. daha 3 4 sene öncesinde galatasaray müthiş futbol oynuyodu sampiyonlar ligi çeyrek final, 2 lig kupası,1 super kupa vs vs fatih hoca gitti takım 4 4 4 yemeye basladı burada bir liderin ne kadar önemli olduğu belli aynısı barcelonanında başina geldi adamlar guardiola varken real madride 5 attı almadıkları kupa kalmadı bide şimdi bakın.. Atatürk degil mi cepheden kaçan askerleri bir konuşmayla mermisiz cepheye yollayan, atatürk degil mi o zamanın ajanları tarafından hakkında en cok dikkat edilmesi gereken cok zeki bir adam diye ingiltereye vs rapor edilen sen gel ben bu adamı sevmiyom de ama haklı bizim ülkemizde tayyip gibi s*ken sevilir mantığı var. Heykelini bile çekemiyolar baksana yazık valla elin ingilizi amerikanı nasıl sahiplenmiş bide bizimkilere bak
30 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Umut, başarı ve kararlılık geliyor.
Kaypaklık değil, dik duruş geliyor.
Böyle gelmiş böyle gidecek değil, yol göstericilik geliyor.
Ne şiş yansın ne kebap yansıncılık değil, elini taşın altına koymak geliyor.
Yatmak, satıp para kazanmak değil üretmek ve çalışmak geliyor.61 Yorumla
+1 yılAklıma bir şey gelemiyor benim çünkü orada öylece kalıyorum. Aklıma değil gözüme geliyor herşey onun emanetine yapılan ihanetler şu halimizi düşünüyorum ağlıyorum diyorum ya aklıma değil gözüme geliyor her şey utanıyorum bu yüzsüzlüklerden sonra ben Atam izindeyiz demeye utanıyorum
813 Yorumla- +1 yıl
dalga geçme sabah sabah senin gibilerle uğraşamam
- +1 yıl
üzülme duygun en azından insanmışsın şüphelerim vardı çünkü
- +1 yıl
ya sen benim görüşümün altına yorum atma ya atma ben vatan hainleriyle nankörlerle muhattap olmayacam Atama saygısı olmayan yazmasın bana bu kadar basit
- +1 yıl
hadi tamam ben izmirli olayım ne de olsa sen o şerefe nail olamayacaksın
- +1 yıl
o kadar şikayetçiyseniz bizden kapı açık beyler lideri Atatürk olan gençliği bizim gibi Atatürkçü olacak bu ülkeden gidebilirsiniz basit
- +1 yıl
tabi canım bende israii ajanıyım zaten
Burada Atatürk hakkında hakaret edenlere Neyzen abiden gelsin "İşgaldeki hali sakın unutma,
Atatürk e dil uzatma sebepsiz,
Sen anandan yine çıkardın amma
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz"1010 Yorumla
Soran+1 yılHelal
- +1 yıl
Ne ararsın Tanrı ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda,
Başı açığa niye türban sorarsın
Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soğuyacak bu millet
Soran+1 yıl👏👏👏
Soran+1 yılVallaha ne yazsan boş Atatürk diyince bazıları çekemiyo batıyo bir yanlarına heralde
Soran+1 yılİşte bunlarda böyle bir de dalga geçiyorlar ya çok sinirime gidiyo
- +1 yıl
@shehla
arkadaş biraz araştırın biraz. Kur'an'ı tercüme ettirmişmiş. xd şurayı inceleyin bakayım halen bu komikliklere devam edecek misiniz, bak hem de laf değil belge kaynıyor bura bak bak:: belgelerlegercektarih.com/.../
farzedelim ki Ku’an’ı -haşa- M. Kemal Atatürk tercüme ettirmiştir. bu, onun İslam’a hizmet ettiğini mi gösterir? O halde “Tanrısızlığın ilmihali” isimli ateist düşüncenin ürünü olan kitabı tercüme ettirmesi de M. Kemal Atatürk’ün “ateizme” hizmet ettiğini göstermez mi? Üstelik tefsir, sadece kamuoyunun önde gelen isimlerine dağıtılmış; buna karşılık “Tanrısızlığın ilmihali” ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından basılmıştır!
hadi kolay gelsin. - +1 yıl
@bluegirll gösterdiğiniz kaynaklarda Atatürk şeriatı ve hilafeti kaldırmış diyor. Galiba buna da karşısınız. Duam odur ki hilafet ve şeriat tekrar geri gelsin. O zaman sizlerin durumunu çok merak ediyorum. Kadınlara çarşaf zorunlu olsun. Sosyal hayatta giderek rolleri azalsın. Söz sahibi olmasınlar da Osmanlı'dakı gibi, İrandakı gibi, Arap ülkelerindeki gibi. O zaman Atatürk'ün aslında bu milleti ne kadar ileriye götürmüş olduğunu farkedeceksiniz.
- +1 yıl
Sizin derdiniz Atatürk mü, din mi çok merak ettim. Din ve devlet işlerinin bir birinden ayrılması kadar doğal ne olabilir ki. Kapalı kardeşlerime de açık kardeşlerime de sonsuz saygım ve sevgim var. Hiç birinin dışlanmasını ve ya ikinci sınıf görülmesine tahammül edemem. Ancak dinle siyaset asla bir arada olmaz. Aklınızda bulunsun. Çünkü siyaset öyle çirkin birşey ki din gibi masum bir şeyi asla kaldırmaz. Ben hukukçu yum hem de siyasetin içindeyim bunları çok net görüyorum.
+1 yılBugün bu ülkede az da olsa özgür yaşıyorsak; bu Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Benim için özgürlük her şey demek, o yüzden Atatürk de... Bin kere teşekkür etsem yine yetmez, az gelir... Çirkin politikalarına alet edip kirletemeyecekler Atatürk'ün anısını! Biz Atatürk'e tapmıyoruz, minnet duyuyoruz. Bu böyle biline...
50 Yorumla- Diğer konusunda 368 cevap paylaştı.
+1 yılBir gün ülkemizde yapılan bir davette onlarca yurt dışından Başkanlar Cumhurbaşkanı davetlimiz olmuştur. Tam yemek yenmiştir masalarda otururken bizim uşaklardan birisi Atatürk'ün üzerine kahve döküvermiştir yanda duran İngiliz başkan gülmüştür bunun üzerine Atatürk "Ben Türk milletine herşeyi öğrettim bir Uşak Olmasını öğretemedim" demiştir.
40 Yorumla Bazen kızıyorum rahmetliye kalk kalk ta düşündüğün ülknin haline bak sanamı kalmış padişahlığı kaldırmak sana kalmış saltanatı kqldırmak otur koltuğa ye yap bolcana çoluk çoçuk tapula ülkeyi üstlerine yesin içsinler sen kalk tam aksini yap haalkı düşün yazık etmiş yazık rahmetli sefa sürecekken neler yapmış.
30 YorumlaBugünün kemalistleriyle çok alakası olmayan biri.
Doğru şeyler yapmış ama yanlış şeyler de yapmış.
Kendisi bir insan.
Ancak günümüz kemalistlerince ilahlaştırılmakta.
Hatasızlaştırılmakta.
Hatasız kul olmaz.
Bir de kendi düşüncelerini koca bir millete empoze etmeye çalışmasaymış iyiymiş.44 Yorumla- +1 yıl
günümüz kemalistleri ilahlaştırmıyor. Atatürk karşıtı kesim sürekli karşılaştırma yaparak Atatürk'ü küçümseme amacıyla Kemalistlerin de benzer şeyler yapmasını sağlıyorlar
- Diğer konusunda 846 cevap paylaştı.
+1 yılOnceleri ben Ataturk dusmaniydim ama okuyup ogrendikce dusunup irdeledikce sonsuz bir saygi duymaya basladim. Asirlarca 1683'ten beri surekli yenilen maglup olan ordular bu Islam ordusu degilmiydi ama ulusun devletine inanci kalmamisti Ataturk milli birlik ve beraberlik ruhunu tekrar uyandirarak zorluklarin ustesinden gelerek modern cumhuriyeti kurmustur. O reformlari yapmasaydi bu gun herhangibir ortadogu devletinden farkimiz olmazdi. Fakat insan nankordur kendini yaratana bile nankorken.
82 Yorumla- +1 yıl
Kardeş yanlış kişiyi araştırmışsın bide osmanlıyı bir araştır bakim
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürklerin ecdadini unutmasina ve dinden soğumasina neden olan kişilik diye düşünüyorum. Bakın seven kadar sevmeyen de var bu ülkede. Nasil muhafazakâr ve ateist varsa hakaret etmiyorum ama sevene de tapana da saygım var
101 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTerbiyeni takın iste siz böylesiniz ben ne dedim saygı duyuyorum dedim ama yok siz de bir de özgürlükçüyuz biz dersiniz He yaw He yıllarca başörtülüleri insandan saymadiniz yalnızca açıyorum sizin gibilere ahiret var nasıl olsa tek avuntum bu dünyada
Dunyanın saygı duyupta bizim saygı duymayı beceremedigimiz (!) dagılmıs bir milletin küllerinden yeni bir devlet yaratan yüce insan..
913 Yorumla
Soran+1 yılAynn
Soran+1 yılLa git işine bak
Soran+1 yılAa sende olandanmı
Soran+1 yılBoşuna görüntü kirliliği yapıyon yazdığın her şeye g**umle guluyom hadi işine
Soran+1 yılSonuna kadar Atatürk cuyum
Soran+1 yılSorun degil 😊
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtatürk'ü eleştirmek, hakkında bir şey söylemek gibi bir hakkımız hatta ihtimalimiz dahi var mı? Bize sevin dediler biz de sevdik. Kaç kişi okudu, kaç kişi dinledi, kaç kişi biliyor Atatürk'ü? Tıpkı din gibi, bir ideoloji gibi koşuluyor peşinden. O da bir kul, bir kahraman, bir lider. Çok büyük kefelere koymamak gerek.
47 Yorumla
Soran+1 yılbir dakkida şu anda Türkiye gibi bir ülkede yaşıyosan Atatürk un sayesinde neyin kafasını yaşıyonuz
Cevap sahibi+1 yılKimin sayesinde? Sen bir geçeceksin o işi. Atatürk tek başına savaşmadı bu ülkede. Sarıkamışta, Çanakkale de binlerce insan can verdi sen bugün laklak yap diye. Beyniniz uyuşturulmuş sizin. Allah müsaade eder yaşarız, müsaade etmez 40 Atatürk gelse nafile.
- +1 yıl
Allah gönderdi zaten Atamı bize kurtarıcı olsun diye işi şu tapıyorlar olayına getirme
Cevap sahibi+1 yılYa kardeşim gidin işinize tamam. Milletten duyma laflarla gelmeyin. Hadi ötede oynayın.
Soran+1 yılİşte yarım aklıyıla yorum yapmaya çalışıyo
Diğer konusunda 5b cevap paylaştı. Özgür Türkiye geliyor o kadar Özgür bir ülkeyiz ki burada ona özgürce iftira atıyorlar ama hala özgürce onun kurtardığı ülkenin Ekmeğini yiyiyorlar
266 Yorumla- +1 yıl
O mu kurtardı canım benim yaa
- +1 yıl
@Tiryaki_boys kim kurtardı baban mı EMBESİL!!! ulan sizin gibi cahillere anca gülünür. sen kesin akp lisindir tayyibi kurtarıcı lider görüyorsundur!!!
- +1 yıl
Tek kişi ülke kurtaramaz
Diğer konusunda 430 cevap paylaştı. Minnet geliyor vatan geliyor baba geliyor aşk geliyor göz yaşı özlem mavi bir çift göz ama ne mavi bir baksa gökler bile dillenecek
71 Yorumla
Gizli Soran+1 yılGüzel :))
+1 yılHakettiğinin çok çok altında değer gören mükemmel bir lider.
70 Yorumla
+1 yılSoruyorsun beğenmediğin cevaplara hakaret etme hakkın yok sordun ve geç yani. Herkes sevmek bayılmak zorunda değil.
710 Yorumla
Soran+1 yılHerkes sevsin demiyorum ama saygı duymak zorundalar
- +1 yıl
E sen saygı de saygı duymuyosun aynı şey
Soran+1 yılHeeee hee
Soran+1 yılİnş canım ya
Kurucu , kurtarıcı , ulu önder , asker , politikacı , reformist , modern , çağdaş , ileri görüşlü , bilim destekçisi , eğitim gönüllüsü , dürüst , cömert , yaz yaz bitmiyor , iyi insan kısaca
80 Yorumla- Diğer konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılBütün dünyanın saygısını kazanmış ancak kendi milleti tarafından hak ettiği gibi anılamayan hatırası yaşatılamayan şanına yakışır Ulu Önder...
Anıtkabire giden ve tüyleri ürpermeyen bizden değildir :)42 Yorumla
Soran+1 yılHelal
- +1 yıl
Işte bu..
Yarim tanri illah gozuyle goren cahil ona tapan insanlar
90 YorumlaDiğer konusunda 2,8b cevap paylaştı. Efsane. Unutulmayacak Tek lider. Adalet. Ve En önemlisi. Dünya Liderlerinin Elini Öptüğü Korkutucu Bir Aslan!.. Keşke Bence Onun Şehitlerinden Olabilseydim.. Ey Mustafa Kemal ATAÜRK Ruhun Şad Olsun. Bize Bıraktığın Mirasa Gözümüz Gibi BakıyoruZ. !!!
20 YorumlaBizim zibidiler değerini bilemiyor. Mustafa Kemal Atatürk sadece bizim değil, insanlığın bir değeridir. Çinde bile Atatürk'ün hayatı ders kitabı olarak okutuluyor. Bizim koyunlar anca melesin :)
82 Yorumla- +1 yıl
helalll
Bazı hareketlerinin hoşuma gittiği ama genelini onaylamadığım kişi.
55 Yorumla
Soran+1 yılSen bir kendine bak
Dünyaya kafa tutan Türk Ulusu'na önderlik eden ve parçalanmış Osmanlı'nın küllerinden dev bir devlet kuran büyük lider.
50 YorumlaTek söylemek istediğim beğenmeyen .. . Çocukları ülkeden gidebilir burası onun bize geri kazandırdığı ülke!
50 Yorumla
+1 yılHz. Muhammed (s. a. v.)' den sonra tanımadan, görmeden sevdiğim, saygı ve hayranlık duyduğum kişi, büyük Türk milletinin büyük önderi.
92 Yorumla- +1 yıl
Guzel yazmissin Bro
- +1 yıl
Teşekkür ederim kardeşim.
Özgürlük mutluluk başarı öğretmenlik laiklik demokrasi kurtuluş sanat kültür sevgi saygı liderlik ve idol
82 Yorumladevrim, savaşçı ruh, mükemmel zeka, insan, ülke, vatan, kurtarıcı , yüce insan , mavi gözlü dev, mükemmeliyet.
74 Yorumla
Soran+1 yılBaştaki böyle olduktan sonra halk nasıl böyle olmasınki
Mükemmel insan. Yerini kimsenin dolduramayacağı, onun yerine ölüme gidebileceğim insan
80 Yorumla
+1 yılŞu an kemiklerini sızlattığımız geliyor aklıma sadece. Pkklı köpeklere toprak verdiğimiz geldikçe benım bile kemiklerim sızlıyo
82 Yorumla- +1 yıl
Benım mehmetciğimi öldürenlere veriyorlar bide. Olacak iş değil ama oluyo işte. Halkın beyni yıkandı
+1 yılne mi geliyor göz yaşı geliyor
şehitler geliyor vatan geliyor millet geliyor Atatürk demek bir devrin başladığıı yerdir çocukların inga çılığıdır Atatürk demek fedakarlık
sonsuz arzu demektir cahil insanlara inat yazdım.33 Yorumla- +1 yıl
sudo_su neden doğru ama
tüm hayatını bağımsız ve çağdaş bir ülke kurmaya adamış, bunun için savaşlar vermiş eşsiz bir lider. ancak ne yazık ki tüm bu çabaları tek tek ortadan kaldırılıyor bu ülkede.
50 YorumlaO elin amerikalı kadını bile oy kullanamadan bizim kadınlarımıza oy verme yetkisi veren bir lider geliyor aklıma şu an kadınlar bambaşka bir halde olabilirdi
70 Yorumladünya lideri!! başka ne gelicek? burdan ATATÜRK hakkında kötü şeyler yazana sesleniyorum Alah belanızı versin! kim bilir ATATÜRK olmasaydı hani devletin sömürgesindeydik!!!
72 Yorumla- +1 yıl
Onlara göre Tayyip olmasa sizde ne haldeydiniz derler
Gizli Üye(30-35)+1 yılLaiklik diye ezanı zorla Türkçe okutmak, Kuran derslerini kaldırmak, zorla şapka taktırmak, Avrupa kanunlarını kopyala yapıştır usulüyle yürürlüğe koymak vs
68 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSpekülasyon istemiyorum sanalda tartışmak zor :-)
- +1 yıl
ezanın çağrisini bir kere turkce dinleyip cagriya uyan artsa fena mi olurdu? sabah namazina uyanmanin uykudan hayirli oldugunu arapca duyunca etkilenmeyen bir insanin turkce anlayarak duyunca cagriya uymasi daha kolay olmaz mi?
- +1 yıl
kuran derslerini kaldirmak bir yana osmanlinin yapamadigini yaparak meali bitiren ekibin de başıdır. hala elmalı meali her evde degil midir?
Cevap sahibi+1 yıl@cenkkalyon, birincisi ezan birkaç cümleden ibarettir. Dileyen Türkçe anlamını okuyabilir. Niyeti bu olana zor değil.
İkincisi ;laiklik devletin dine müdahale etmemesini de kapsamaktadır. Sen KANUN ZORUYLA ve PARA, HAPİS CEZALARIYLA cebren Türkçe okuyor ve Arapça okumayı yasaklıyorsan bu laiklik putuna da aykırı olan bir davranış olacaktır.
Cevap sahibi+1 yıl@cenkkalyon sadece meal serbestti. Arapça Kur'an tedrisi yasaktı. Osmanlıca döneminde zaten Arapça bilinirdi ve tesirleri çoktu. İlk değildi bu!
- +1 yıl
yazdıklarının yanlış sahte olduğunu biliyorsun ki kimliğini gizledin yoksa adam gibi açık olurdun!! bu kadar salaksınız işte
Cevap sahibi+1 yıl@ComeCloser247 aç ezan değişikliğine dair kanunu da şapka kanununu da oku.
Din dersi de 1935ten itibaren kaldırılmıştır (Kemal Atatürk döneminde)
Diğer konusunda 322 cevap paylaştı. özlem, sevgi, rahmet, ADAM, dünyada gelip geçmiş, eşi benzeri olmayacak bir insa..
60 YorumlaYalanlar geliyo neden bunca yıl kandırdılar bizi geliyo
81 YorumlaAciyorum bazi insanlara nankor olmak ne kotu. Sevmeseniz bile hayat ve ozgurluk borcumuz var ona.
72 Yorumla
Soran+1 yılYarım akıllarıyla konuşuyorlar işte
+1 yılİmkansız bir dünyada imkansız bir devrimi başarmış doğruları ve yanlışlarıyla çağının en zeki ve akıllı ve istikrarlı insanı...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılallah'tan daha yüce görüp (HAŞA) ona tapan ahlaksız dinsizler geliyor
92 Yorumla
Soran+1 yılBen Atatürk u Allahtan daha yüce görünüyorum ama onun la dalga geçip saygısızlık yapıyorlar ya orda duracaklar ağzıma geleni sayrım bende böyleyim istediğinizi diyin
Cevap sahibi+1 yılkimse seni bundan dolayı yargılayamaz bende atatürke saygı duyarım sadece liderliğinden dolayı ama sadece o kadar DAHA İLERİSİNE TAŞIMAM BU DURUMU...
Dünyanın en büyük liderlerinden birisi aklıma geliyor.
30 Yorumla
+1 yılGeçtiğimiz yüzyılın tek büyük lideri.
Milleti, arap tutsaklığı olan islamdan kurtaran adam.60 Yorumla
+1 yılSaygı duydugum bir türk lideri. Kendi ulkemde bile büstü bulunmakta
80 YorumlaBiz sana lider ol dedik, sen gittin dünya lideri oldun 😁
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCahillik geliyo. atatürkü sevmeyen arkadaşım var ama atatürke laf eden kimseyle arkadaş değilim olmanda. Çünkü düşünemeyen birisiyle ne gibi bir iletişimim olabilir konuşmayı bile bilmezler uydurma dedikoduları anlatır dururlar kısaca mallar
53 Yorumla- +1 yıl
Kardeş birazda siz düşünün be cahiller peygamber efendimiz 1400 yıl önce yaşamış insan ve halen şu an torunları var (seyitler) ama atatürk daha 75 yıl önce ölmüş ama hiç bir çoluğu çocuğu kuzeni hiç birşeyi yok ve iyice araştıran eşcinsel olduğunu öğrenin
Cevap sahibi+1 yılBak düzgün konuştuğun için cevap veriyom eşcinsel olsa diyelim seçimi bizi nye ilgilendirsin verdikleri ônemli. Ama escinsel degil trablusgarp savaşında hem bir gözünün işlevini, hemde çocuk yapma işlevini bir bomba yüzünden kaybettiği için çocuğu olmadı hiç. Herşeye araştırın diyosunuz da siz araştırmış olsaydınız bunu konuşuyor olmazdık @tiryaki_boys
Cevap sahibi+1 yılKomik olansa atatürk, peygamberimiz gibi birden fazla kadınls evlenseydi onlardan çocukları olsaydı buseferde sübyancı ve sapık dicektiniz adama azcık utanır insan. Peygamber ile basit bir insanı kıyaslamaya utanmıyon bari iftira atmaya utan
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=CDaQ5knPKB8
bu video geliyor izlerken duygulanıyorum30 YorumlaDiğer konusunda 306 cevap paylaştı. Bir lider, önder ve düşünceleriyle halka umut irade aşılayan düşmanlara karşı savaşan askerlerimizi ve halkımızın yılmadan yanında olan yüce bir komutan geliyor aklıma.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!30 YorumlaCekemeyeni cok yorumlara baktimda onlara 3 5 laf ederdimde neyse adam gibi adam cesur gozu kara biri geliyor ozledik onu
60 YorumlaBacım kimliğini gizleme Atamizdan bahsediyosun kim sana nedicek korkma kimden korkuyosun
30 Yorumla
+1 yılSoglerdim ama lanet olasi ataturku koruma kanunu var basim belaya girsin istemem
42 Yorumla- +1 yıl
Seni bu yaştan sonra hapse atmazlar dedeee
- +1 yıl
rahatol ya utanma o terbiye yoktur sizde başımızdakide senden
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl100 yıl önce tüm insanları aynı amaç için birleştirmiş kişi. Malesef şimdi bu insanların torunlarının bazısı dedelerinin o gunlerde birlik olduklarını unuttular ve kavga ediyorlar.
10 Yorumla
+1 yılEn büyük liderimiz ve hala da öyle. Onun gibisi bidaha asla gelmiycek
50 Yorumla- Devamını Gör (127)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler