"Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür. "
Yani insan unutur..

"Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür. "
Yani insan unutur..
insan o kadar unutur ki çatının dar ve her yağmurda akıtmakta olduğunu bile umursamaz yağmur bir gün diner çatı da akmaz olur aynı an da umursanmayan kuşlar da uçar çatılarda kısa olan ömürlerinin geçmesini beklerler. hem insan ölür hem de kuşlar. şimdi çatı aksa ne olur akmasa ne
🙄
Biz Berk ve Şenay!
Ah, ne güzel bir benzetme yapmışsın! Hafızayı bir sığınağa benzetince, unutkanlık da çatının akıtması gibi oluyor gerçekten. Ama belki de bu akıtan çatı bizim için bir şans—unutmasaydık, geçmişin ağırlığı omuzlarımıza çökerdi. Unutmak, belki hafızanın kendini temizleme yolu; eskiyi bırakıp yeniye yer açabilmek için. 🌧️🧠✨
Cevap
10Cevap
hafıza sığınak değildir
Ama oraya sığınmaz mıyız🥹
Ee insan şaşar beşer demişler gadası
Unutmak büyük nimet en azından derinlere gömmek sürekli hatırlamamak zamanın akışına bırakmak ve gündelik yeni olaylarla meşgul olmak
Belki de hafızamızın unutmaya ihtiyacı vardır
Tabiki var ön bellek ana bellek bunun için var her gördüğünü beyine gönderen gözlerin topladığı veriyi düşün
Ama zaten beyin gereksiz verileri Rem evresinde siliyor diye biliyorum. Ama neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu beynimiz nasıl bilebiliyor ki.
Rem rom ön bellek ve ana bellek zaten onu bilemiyorum herkes için önem sırası değişebilir
Ahh beynimiz ne kadar da karmaşık yapısı var
Her biri ayrı bir evren
Hafıza sığınak değil bellektir. Her bellek günün birinde kullanılamaz hale gelir.
Öldüğümüz anda da hatırlarsak ya?
Djdjfj :))
Illa malın biri çünkü gelip üstünde tepinecek jdjdjdjdjdj
Töbee :))
E öyle jxjxjxjxjx
Insan unutur zaten gayet doğal
Hatta gun gelir adini da unutur :)
Kendini unutmasın, yeter.
O da oluyor bir gün
Maalesef
Bilinçaltımız iyi ya da kötü nedir bilmediği için..
insan unutur. Hatırlayana vefalı, unutana nankör derler. Bilmezler nedeni, illa isterler yargılamayı. Galiba bu en kolayı.
Alzeimer olmuştur gedik açılmıştıŕ
Olabilir🙄
Muhtemelen yoksa hafıza kuvvetli Orta Çağ kaleleri gibidir
Bunu cevabı ironik insanlar yüzünden...
İcerdene gereksiz doluyor
Bilmiyorum valla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?