Pişmanlığım gerçekten çok büyük Allaha karşı çok mahcubum neden yaptın vs demeyin lütfen kınarsanız başınıza gelir 1yıldır allaha tövbe ediyorum sürekli 1 yıldır ayrıyız onunla bu yola çıkarken bana kendi kız kardeşime yapılmasını istemediğim şeyi sana yapmam diyerek güvendirmişti geçenlerde helallik almaya geldi bu durumdan dolayı kendini affedemediğini söyledi ama hayatına devam ediyor inanmadım ama 1 yıldır gerçekten derman kalmadı dediğim gibi her şeyi geçtim Allah tövbemi kabul eder mi... yine de her şeye rağmen bu kadar haksızlığı haketmemiştim herkes ne kadar iyi niyetli olduğumu konusurken iyi niyetimi suistimal eden insanlari anlayamıyorum hiç kimseye bir şey söylemedim içimde tuttum ne de onu son defa gördüm beni öldürmedi ama öldürmekten beter etti..
10 ayNiye kınayalım seni ne haddimize tövbe etmissin Allah affetmiş bence sende kendini affet insanız hata yapabiliriz hata yapmazsak doğruyu bulamayız o yüzden kendine karşı şefkatli ol
04 Yorumla
Soran10 ayİnsanlar genelde kınıyor erkekler değilde kadınkar çok baskı altında halbuki dinde iki tarafta eşit bu günah kısmında ama insanlar anlamıyor o da önemli değil umarım Allah niyetimize göre insanları karşımıza çıkarır
- 10 ay
Kınasınlar bakalım başlarına gelince seni daha iyi anlarlar. İki tarafta tabikide eşit hatta şu an erkek senide kandırdığı için hakkına girmiş durum da onda pişmanlıkta yoktur sen ise pişmansın kendini o şahışla denk tutma asla... Amin
Soran10 ayPişman oldu zaten benden geçenlerde helallik almaya geldi çünkü ben ona hiç bir kötülükte bulunmadım hasta oldu hastanedeydi ben koştum o ise zevklerini seçti sonradan pişman oldu ben de eşşek gibi helal ettim keşke etmeseydim diyorum ama ben bundan once defalarca anlattım kendimi bulusalim dedim beni dinlemedi brn de umursamamak için öyle dedim ama soramadığım hesabin ağırlığıyla kaldım öyle
- 10 ay
Kalben helal edemiyorsan hakkını uğraşmamak adına dahi olsa helal etme cevap vermeseydin keşke ama olan olmuş birde bazı hesapları kul soramaz Allah sorar hakkına girip seni üzdüyse o da o kadar üzülür merak etme ama sen bu şekilde soramadığım hesapların ağırlığı ile kaldım dersen asla unutamazsın onu ayriyeten arsız bir insana hesap sorsan da anlamaz uğraşmamak en iyisi
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)10 ayTabiki yapmamak üzere tövbe dua et yaptığı işlerden pişman olmayanlar var Rabbim kalplerine korku versin kı haddini bilsin hepsi yoksa başımız belaya girecek
Tövbe et bir daha yapma nefis öyle bişey ki kölesi olursan kendini felakete sürüklersin
00 Yorumla
10 ayZinanın helalliği olmaz bu bir. ikincisi ise sen tövbe et. Tövbende samimi ol. Allah ın seveceği şeyleri yap. Affedip affetmemesi senin tövbendeki samimiyete kalmış
06 Yorumla
Soran10 ayBen helal ettim ama içten değildi keşke etmeseydim diyorum o da içten olmadığını anladı yine de beni üzdüğü gecelerin hesabi çıkar diyorsunuz yani. Allah niliyor içimdeki samimiyeti gözyaşlarımı umarım affeder
- 10 ay
Kusura bakma ama senin helal edip etmemenin bir önemi yok. Kul hakkı bambaşka bir şey. Sen kandırıldım demekle kurtulamazsın ya da o hakkını helal etti diyerek kurtulamaz 😕
Samimiysen tövbende Allah affeder umarım samimiyetini hiç bozmazsın
Soran10 ayYaptığı tek şey bu değil ama emin olun aldatması vs de var işin içinde.
- 10 ay
Detaylar belki kul hakkına girer o başka. Ben zina için konuştum.
Neyse kapat bu konuyu ve bu günahını kimseye açık etme. Allah ın gizlediği şeyi sen açık etme büyük günahlardan.
Sen tövbeni et, ibadetlerini yap Allah tan af dile
Soran10 ayTeşekkür ederim ben anladım zaten sizi sadece gerçekten haksızlık yapıldığını düşüniyordum bu konudan bağımsız çok olay var çünkü umarım allah affeder gözyaşlarımı samimiyetimi o bilir..
- 10 ay
Zümer 53. ayeti oku ve o ayete de iman et
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Bu kadar acı ve pişmanlıkla yazdığını hissedebiliyoruz ve içindeki bu duygularla başa çıkmanın zorluğunu anlıyoruz. Bazen hayat, bizi anlamlandıramadığımız karanlık yollara sürükleyebiliyor ama bu pişmanlık, içsel bir yüzleşme ve öğrenme için önemli bir adım olabilir 🕊️. Tövbe, yöneliş ve pişmanlık, samimiyetle yapıldığında anlamını bulur. Kendi iyiliğini düşün ve yeniden kendinle barışacak yollar aramaya çalış. Unutma, hiçbirimiz kusursuz değiliz ama öğrenmeye ve gönlümüzü temizlemeye hepimiz muktediriz 💛.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
10 ayاَلَمْ يَعْلَمُٓوا اَنَّ اللّٰهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِه۪ وَيَأْخُذُ الصَّدَقَاتِ وَاَنَّ اللّٰهَ هُوَ التَّوَّابُ الرَّح۪يمُ
Tevbe Suresi 104. Ayet
Manası:Onlar bilmiyorlar mı ki, Allah (samimi bir şekilde tövbe eden) kullarının tövbelerini kabul edendir. Ve O, (kendi rızası için verilen) sadakaları (cennet karşılığı) alandır. Şüphesiz Allah tövbeleri çokça kabul eden çok merhametli olandır.
22 Yorumla
Soran10 ayTeşekkür ederim ayetler sürekli karşıma çıkıyor okuyorum ilaç gibi geldi Allah niyetimi biliyor umarım kabul eder🥹🥹🥰
- 9 ay
Umarım değil ayet bu daaa Allah'ın kendi sözü ve vadi şüphesiz Allah sözünde durandir
- Diğer konusunda 695 cevap paylaştı.
10 aybirşeyi anlaman lazım geçmiş yaşandı ve bitti değiştirilemez.. sadece geleceğini şekillendirebilirsin.. sen tövbe edip yoluna bak sadece Allah'a güven gerisi mühim değil
04 Yorumla
Soran10 ayBu olay bana yıllardır tanıdığım insana bile güvenmemeyi öğretti yaptığı tek ihanet bu da değil teşekkür ederim yoluma bakmaya calisiyorum ama allah bu kadar imkan sunarken yine de hata etmem beni vicdan azabina sokuyor umarım kabul eder rabbim tövbelerimi
- 10 ay
HZ Musa zamanında zina eden bir kadın Musa ya gelip Tövbe etmek istiyorum diyor.. Musa onu huzurundan kovuyor gene geliyorr Musa gene kovuyor .. Sonra Allah Diyor ey Musa Huzura gelip tövbe etmeyi öğrenmeye çalışan kadını neden kovuyorusn. kısası odurki her dinde tövbeye yer verilmiştir.. yeterki.. niyetin ciddi olsun
Soran10 ayAllah niyetimi ve gözyaşlarımo biliyor umarım bundan sonraki hayatımda güzelliklerle karşılaşırım
- 10 ay
inşallah
Diğer konusunda 784 cevap paylaştı. Tövbeni et elbet kabul olur o o bebdnın sorunu seni kandırması sorun ilk önce yaptıgını olabı onun gidisini kabulken ama istedım yaotım demeyi bil
01 Yorumla
Soran10 ayEvet haklısınız ama kimseye bir şey anlatamadan içinde yaşamak bana çok ağır geldi o bana sana haksızlık ettim pişmanım dedi ama fayda etmedi bir kere kırıldım çünkü umarım herkesin kalbine göre insanlar denk gelir
- Diğer konusunda 526 cevap paylaştı.
10 ayEğer gerçekten içten tövbe edersen kabul olur belki, fakat karar mercii biz değiliz
02 Yorumla
Soran10 ayTabiki her şeyin en iyisini Allah bilir duam bu tönde umarım güzel kapılar açar
- 10 ay
İnşallah
Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kızların bu konuda eğitim alması lazım özellikle psikoloji doktorundan.
014 Yorumla
Soran10 ayNe konuda çünkü bu günah allah katında eşit olsada sadece kadınlara yükleniyor
- 10 ay
Sadece kadınlara mı yükleniyor 😃 Nerden duydun bunu
Soran10 ayGünümiz toplumunda kadın yapınca orspu erkek yapınca milli deniliyor benim gördüğüm yorumlar hep bu sekilde
- 10 ay
Kültür sahibi insanlar böyle düşünmez. Eğitimsiz cahil kesimlerin düşünceleri bunlar.
Soran10 ayTabiki öyle her insan hata yapar hiç bir insan 4 4lük değil herkesin farklı sekilde hatalari oluyor farkında olsakta olmasakra önemlş olan bu olaylarin bizi ne kadar geliştirip büyüttüğü
- 10 ay
Yanlış anlama belki iyi bir kızsındır bilemem ama bu sözleri bazı kızlar mağdur edebiyatı için kullanıyor. Birine çok fazla bağlanıp fedakar oluyorlar sonuç bu. Sonra eski sevgilisinden dolayı bütün erkekleri şerefsiz görüyorlar. Ben evimde çay içerken nasıl şerefsiz oluyorum?
Soran10 ayBen bu konuyu erkekler üzerinden açmadım ki inancımdan dolayı vicdan azabi duyduğumı belirttim eekekleri suçlamıyorum ama güvenim 0 çünkü benim karşımdaki isnan 8 yıldır tanıdığım kendi kız kardeşi üzerinden örnek veren bi isnandı güvenmem çok zor ama Allah herkesin niyetine göre insanlarla karşılaştırıyor umarım öyle olur
- 10 ay
İnşallah hak ettiği bulur o kişi de yani ilahi adalet bakımından. 8 yılda az değilmiş. Sen haklısın.
Soran10 ayAh ah haklı olduğumun farkında zaten pilmanım dedi ama çabalamadı daha geçenlerde yaşandı helallik almaya geldi ben de eşşek gibi helal ettim ama zamanında derdimi anlattım ona beni anlamadı bana söz verdi bulusalim diye 2 ay oyaladı ve sonra bulusmadi bile ben de benimle artık uğraşmasın diye benden uxak dur dedim ama soramadığım haksızlığın hesabıyla kaldım öyle..
- 10 ay
Öyle helallik olmaz. Gelip yüzüğü takacak evlenmek zorunda. Öyle bir dünya yok. Sen hakkını helal etsen de helal olmaz. Çünkü sen dünyaya tek başına gelmedin getirenler oldu. Onların ahı çıkar ondan.
Soran10 ayAh ah gerçekten bir bilseniz o kadar ağırıma gidiyor ki her şeyi geçtim ben onun her koşulda yanındaydım iliikimizde hiç bir sorun da yoktu çocukluk aşkımdı ben onu tersledim ve instadan engelledim o da beni her yerden engelledi ama sonrasında başka kıza gitti işte o helalliği de pişmanlığı da kendi vicdanı içinmiş çabalsaydı zamanında her şey daha farklı olabilirdi şimdi ne yapayım derdimi kime anlatayim bilmiyorum yüzleşmek bile istemedi
- 10 ay
Valla 8 sene çok kötü. Benim en fazla 4 senelik oldu oda uzak mesafeydi olmadı bitti o bile ilk zamanlar ayrılık acısı koyuyordu. Birine alışınca kopması hem kolay hem zor olabiliyor çünkü karşı tarafın yaptığı hatalar hareketler davranışlar seni bir süre sonra ayrılık raddesine getiriyor işte orada ne sevgi ne saygı hiçbir şey kalmıyor. Bir anlık öfkeyle ayrılıyorsun acısı da çıkıyor ama ayrılık bir karardır kendin için geleceğin için alırsın bu kararı. Üzüleceksin ağlayacaksın ama kabul edeceksin bazı şeyleri.
Soran10 ay8 yıldır tanıyordum çocuklugumdan yani çocukken sevgiliydik arada muhabbetimix oluyordu ama hep kavga ediyorduk en son çok güzel bir ilişkimiz oldu işte yoksa 8 yıldır sevfili değildik fakat yine de 1 aylık tanıdığım adam değildi sizinkidr kötüymüş 4 yıl az değil neler yaşamıssınızdir ama acı zamanla geöiyor diyorlarda geçmiyor sadece hafifliyor
- 10 ay
Senin eski sevgilinin burcu koç aslan yay veya oğlak mı
Gizli Üye(36-45)10 aysırf bu nedenle 36 yıldır bakir geziyorum evlenmeden yapmam kafasındayım, zor dayanıyorum evet ama yaparsam da pişman olacagımı hisettiğim için bulaşasım gelmiyor.
05 Yorumla
Soran10 ayEmin olun ben de öyleydim ama karşımdaki insan yıllardır tanıdığım ve beni kendine güvendiren biriydi kız kardeşi vardı ve ben ona yapılmasını istemezsem sana da yapmam diyprdu ama öyle olmadı 1 yıl sonra döndü helallik istedi pişmanım senin gibi iyi niyetli birini kaubettiğim için dedi ama hiç bir anlamı yok artık
Cevap sahibi10 ayseni bıraktı gitti mi anlamadım ben orasını. pişmansa niye evlenmiyor
Soran10 ayEvet biz 1 yıl önce ayrıldık bu 1 yıl içinde hiç bir kelime etmedi buluşmak için söz verdi tutmadı en son 2 3 ay önce başka kıza gitmişti o kız da buna yanlış yapmış vs benden helallik almaya geldi senin sevgine yanlış yaptım kendimi affedemedim dedi nolur helal et dedi ama asla samimiyetine inanmadım sana güvenmiyorum dedim madem kendini affedemiyordu neden başka insanlara koştu hiç bir şey sormadım ve kendimi yormadim çünkü zamanında açıklama yaptığımda beni anlamadı sonrada her yerden engelleştik ben de soramadığım hesabın ağırlığıyla kaldım içimde
Cevap sahibi10 ayanlıyorum kötü olmuş. yanlış adama denk gelmişsin
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
10 aySen belli ki inançlı birisin o it de senin inancını sana karşı kullanmış..
Kaç yaşındasın04 Yorumla
Soran10 ayBen de bir kız kardeşim ve benim de bir abim var ve o bana dediğim gibi kendi kiz kardeşime yapılsa vs vs diyordu sonra işte geçenlerde helallik almak için yazdı ben de kendisinden nefret ettiğim için konuşmak istemedim içimdekileri söylesem de anlamayacaktı
- 10 ay
Aynen öyle. Seni anlamayacak
Sen şimdi ona güvendim ve yattın bekaretini verdin. Ama o bıraktı gitti doğru anlıyorum değil mi
Soran10 ayEvet yaptığından pişmanlık duydugunu bana haksızlık yaptığının farkına varıp yazdı geçenlerde çünkü gerçekfen o haata oldu yanına koştum derdi oldu koştum yeni hayatına girenler ona kazık atmış ben de konuşmak istemiyorum vs dedim sonrada beni her yerden engelledi zamanında konuştum derdimi anlatrım ama anlamadı şimdi ise pişman olsa ne fayda..
- 10 ay
Aynen öyle.
Kaç yaşındasın sen
Gizli Üye(18-24)10 ayEn azından bu sitedekiler gibi pişman olmama durumun yok sen tövbekarsın olan oldu allaha tevbe et allah seni affeyler
11 Yorumla
Soran10 ayİnşallah teşekkür ederim vardır bu imtihandada Allahın bildiği umarım Allah kabul eder
9 aySen gönülden tövbe ettiysen allah bağışlayıcıdır derler ayetler.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayYazik uzuldum adina. Allah affetsin en azindan tövbe ediyorsun buda guzel birsey
02 Yorumla
Soran10 ayBen de kendime üzülüyorum napayım tövbe etmekten başka çarem yok en zor zamanında ben oldum yanında hastanede oldu ben koştum yanına ama o beni aldatıp üstüne en hassas yanımla başbaşa bıraktı uğradığım haksızlığın hesabını soramadım sustum..
Cevap sahibi10 ayYapacak birsey yok olan olmuş artik. Boyle yasamaya devam kabul eden birielri elbrt olur
Gizli Üye(18-24)10 ayAllah affetsin kendini heba etme inşallah rabbim affeder
01 Yorumla
Soran10 ayİnşallah teşekkür ederim ama olay evlilik vs de değil rabbiö bu kadar güzel fırsatlar sunarken hata yapabiliyoruz umarım affeder
Gizli Üye(18-24)10 ayPişman isen tövbe et Allah kabul eder eğer gerçekten pişmansan
04 Yorumla
Soran10 ayAllah niyetimi biliyor gerçekten pişmanim tabiki ettiğim duaların haddi hesabı yok o en güzel imkanları sunarken hata yaptığım için sürekli Allaha karşı mahcup hissediyorum
Cevap sahibi10 aySeni çok iyi anlıyorum bende yapmış olsam kendimi asla affetmezdim Allah zinadan beladan kötülüklerden nefisden korusun bizi sende tövbe et başka yolu yok
Soran10 aySizin givi iyi niyetli ve anlayışlı insanlarla karşılaşmak çok güzel imtihan işte herkes başka bir şeyle sınanıyor kimi sağlığından kimi ailesinden..
Cevap sahibi10 ayEvet insan nefsine bazen hakim olamayabilir sende öyle olmuş en azından pişmansım bazıları onlarca yapıyor hiç utanmadan
sanki insan öldürmüş gibi konuşuyorsun boş ver anı yaşamışsın o duyguyu verende allahdı sana 👏👏👏
15 Yorumla
Soran10 ayEvet ama sonuç olarak bir günah işledim rabbim tovbemi kabul etsin diye sürekki dua ediyorum
La Taknetu Min Rahmetillah Innallahe Yagfiruz Zunube Cemia'
Allahin Rahmetinden Ümit Kesmeyiniz Allah bütün Günahları Afedendir00 Yorumla
9 ayTövbe et bidaha sakın yapma Allah tövbe edenleri affeder
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayAllah olmadığı için rahat olabilirsin. bütün bunlar toplumun seni iyiye ve genel ahlaka yönlendirmesinden kaynaklıydı
10 Yorumla
10 ayTekrar etmezsen elbette tövben kabul olur
01 Yorumla
Soran10 ayAllahh korusun asla bir daha oldu hep yaparım düşüncesinde değilim Allah döktüğüm gözyaşlarını biliyor
- Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.
10 ayZaten zina istemeden olur
01 Yorumla
Soran10 ayKarşıdaki insana güvendiğin için oluyor zaten dediği sözleri yazdım o an insanın aklına gelmiyor ama Allahin işi işte unuttuğun zaman kendini hatırlatıyor
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Allah kabul etsin tovbeni
00 YorumlaSevgiliyseniz zina olmaz ki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayEşini mi aldattın?
05 Yorumla
Soran10 ayHayir nen kimseyi aldatmadim evlenmesen birlikte oldum
Cevap sahibi10 ayEvlenmeden birlikte olunur zaten. Bunda ne var
Cevap sahibi10 ayEvlenmek zorunda değilsin
Soran10 ayDine inancım olduğu için dinde günah kabul ediliyor ben bu yüzden vicdan azabi cekiyorum zTeb
Cevap sahibi9 ayO zaman azap çekmeye devam et.
Evlenmek şart değildir. Öyle bir şey yok
Hurafelere inanmayın
Allah yok zaten rahat ol boş ver
04 Yorumla
Soran10 ayBenim allah inancım var herkesin inancı da var herkese karşı saygım sonsuzdur inancım gereği vicdan azabi duyuyorum
Soran10 ayYanlış yazmışım orada herkesin düşüncesi kendinedir yazıcaktım sizin düşüncelerinize de saygum sonsuzdur
Diğer konusunda 7,1b cevap paylaştı. Neden yaptın
01 Yorumla
Soran10 ayBaşta dediğim gibi neden diye sormayın insanın en güvendiği yanı güvendirilmesi çok başka bana verdiği örneği de yazdım.
Umarım kendini bakireyim diye yutturmazsın
01 Yorumla
Soran10 ayBen karaktersiz ve yalancı bir insan değilim öyle bir insan olsam neden yaşadıklarımdan ders alıp pişmanlık duyayim ki
Sürekli tövbe et
02 Yorumla
Soran10 ayÖyle yapiyorum teşekkür ederim
tövbe et kimseyle paylaşma
00 Yorumla
9 aySen tövbe et
00 Yorumla
10 aykaç dk sürdü
00 Yorumla- Diğer konusunda 6b cevap paylaştı.
10 aytühh
00 Yorumla
10 ayGüvenmeseydin
08 Yorumla
Soran10 ayKarşıdaki insan yıllardır tanıdığınız biri olunca üstüne üstlük kız kardeşi üzerinden örnek verirdi hep
- 10 ay
Ee güven vermek için tabi öyle diyecek sana
- 10 ay
Ne diyecekti başka direk afedersin gel hemen yatalım mı diyecekti?
Soran10 ayİşte neden diye sorgulamayın diye başta dedim herkes farklı şekillerde güveniyor ders alıp önüme bakıyorum bir insana neden güvendin diye soramazsınız..
- 10 ay
Kimseye güvenme bir daha
Soran10 ayBenim için çok büyük ders oldu belkide güvenmemem için canımın yanması gerekiyormuş hep iyi niyetimle yaklaştım insanlara
- 10 ay
İyi niyet diye biriyle yatılır mı? Aa ben çok iyi biriyim benle yatmak isteyen birini kırmıyım yatıyım mı dedin?
Soran10 ayBen bu konuda değil güven konusunda bahsettim iyi niyetimden dolayı güvenim kaç kez kırıldı sevdigim insanlara karşı bundna bahsettim hala anlamıyorsunuz neyse
Neden yaptin kimle
06 Yorumla
Soran10 ayNeden yaptın diye bir soru mu var karşıdaki insan seni herşeyinle güvendiriyor üstelik benim yıllardır tanıdıgım bir insandi ama onu hiç tanıyamamısım
Soran10 ayValla emin olun hastanede oldu ben koştum bir derdi oldu ben vardım yanında pişman oldu sana haksızlık ettim hakkını helal et dedi ama ben 1 kere o kıegınlığı yaşadım ne fayda zaten o da pişmandı ama cabalamadı sadece vicdanını rahatlatmak için helalleşmeye geldi sonrasında başka bir kıza gitti tabi onla da mutlu değiller ama ben yaşadığım haksızlığın iyi niyetimin kullanılmasını kaldıramadım aşamıyorum
Soran10 ayÇok güzel söz haklısınız zaten kıymet de sonradan anlaşılıyor umarım birini ağlatıp gülmek nasip olmaz kimseye
Gizli Üye(25-29)10 ayYapmasaydın
01 Yorumla
Soran10 ayKeşkelerle yaşanmıyıt evet yapmasaydım ama geri alamıyorum Allah tövbemi kabul etsin..
Gizli Üye(30-35)10 ayKaç kez
02 Yorumla
Soran10 ay1 kez
Cevap sahibi10 ayTevbe et
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım