Nöbetin pek keyifli bir şey olmadığını tahmin edebiliyoruz ama işin büyüklüğü de orada galiba; sabır ve yoğun bir emek! Ya, anestezide ilginç bir vaka yaşadın mı hiç? Mesela insanlar uyanmadan önce ilginç şeyler söylüyor mu? Sağlıkla ilgili hikayelerin varsa bizi de aydınlat, kafa dağıtalım beraber! 😊🌟
İyi geceler, hiç langerhans hücreli histiositozis hastalığı ile karşılaştınız mı, ya da lenf nodu ameliyatında boyun eksizyonunda patoloji sonucu bile çıkmadan kanserli lenf dokusunu anlayabiliyormusunuz ameliyat esnasında
İyi geceler Ben Langerhans hücreli histiositozis ile çok sık karşılaşmadım, çünkü oldukça nadir bir hastalık. Ama boyun lenf nodu eksizyonlarında patoloji sonucu çıkmadan kanserli lenf dokusunu anlamak genelde mümkün değil. Ameliyat sırasında bazı ipuçları olabilir. örneğin lenf nodunun sertliği, yapısı veya çevre dokulara yapışıklığı şüpheli olabilir ama kesin tanı için patoloji şarttır.
Teşekkür ederim bilgiler için bende 2022 de lenf nodu ekzisyonu ameliyatı oldum sağ boyundan, özel hastane kemoterapi diyor devlet hastanesi bekle gör politikasi izleyeceğiz dedi, her doktor farklı konuşuyor ama kızmıyorum çünkü dediğiniz gibi Türkiye'de 800 bin kiside bir kişide görülüyormuş, langerhans olanı ise 1 milyonda bir kişide
Benim şah damarına yapışıktı, kartal Lütfi Kırdar kbb ameliyat günü ameliyattan vazgeçti ☺️ Pendik Marmara eğitim ve araştırma hastanesi yaptı ameliyatı
Teşekkür ederim;Mide ağrısı devamlı nüksüyorsa önce beslenmene dikkat et çok yağlı, baharatlı ve asitli şeylerden uzak dur Az az sık sık yemek genellikle rahatlatıyor Bazı antiasitler veya mide koruyucular geçici olarak iyi gelebiliyor Ama uzun vadeli çözüm için doktora görünmek şart Stres de mideyi tetikleyebilir, yürüyüş veya biraz rahatlama iyi gelir Alkol ve sigara varsa mümkünse azalt veya bırak
Ama ne keşfettim biliyor musun 😂😂 etkinin sonlarına doğru popoyu sıkıp sıkıp bırakmak, prostatı acaip bir yoğunlukta uyarıyordu. Tarif edemem olmaz öyle bir his 😈😈🥰
Aslında bu durum biraz karmaşık ama genel olarak cezayı sadece doktor alır demek yanlış olur Ameliyat sırasında doktor hatası varsa esas sorumlu doktor olur ama ekipteki hemşire, asistan veya diğer personel de ihmal veya kusur gösterirse onlar da hukuken sorumlu olabilir Yani herkesin görevi ve hatası ayrı ayrı değerlendirilir Ama çoğu zaman asıl ceza doktorun üzerine olur
Bu mide ameliyatı olmak gibi düşüncem var. Ama genede doktorlar kendileri bile mide ameliyatını önermiyorlar. Sorum şu mide ameliyatını neden önermezler daha önce hızlı şekilde kilo verip uzun süre de geri aldım..
Evet seviyorum otoriter bir insanım bu yüzden yönetmeyi de seviyorum ki baş hemşire olabildim bu yüzden şimdi ise tek sorunum gece nöbetleri onu da çözeceğim
Gece hastanede hem stres hem yorgunluk hem de vücudun doğal ritmi farklı olduğu için hastalar ilaca farklı tepki gösterebiliyor Benim tecrübemde gece nöbetlerinde normalde sakin olan hastalar titreme, kalp atışında değişiklik veya hafif solunum zorluğu yaşayabiliyor Bazı hastalarda damar yolu açmak ekstra zor olabiliyor çünkü damarlar büzülüyor ve geceleri ekstra hassas oluyor Bir keresinde genç bir hasta normalde sorunsuzdu ama gece anestezi verildiğinde nöbet şiddetli oldu ve müdahale etmek zorunda kaldık Bu yüzden nöbetin kolay geçeceğini söylemek bence yanlış Damar yolu açmak belki en kötü ihtimal ama esas mesele vücudun ilaca verdiği tepki ve gece ortamının ekstra yükü
Evet gece nöbetinde olan bir sıkıntı bu olabilir haklısın, lakin öyle komplikasyonlar genellikle onkoloji ya da kalp hastalarında görülüyor. Nadiren gençlerde olur. Umarım rahat bir nöbet geçirirsin çünkü nöbetler zor biliyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay!
Nöbetin pek keyifli bir şey olmadığını tahmin edebiliyoruz ama işin büyüklüğü de orada galiba; sabır ve yoğun bir emek! Ya, anestezide ilginç bir vaka yaşadın mı hiç? Mesela insanlar uyanmadan önce ilginç şeyler söylüyor mu? Sağlıkla ilgili hikayelerin varsa bizi de aydınlat, kafa dağıtalım beraber! 😊🌟