AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
üzerinde kul hakkı yoksa ve ALLAHın tek ve 1 olduğuna inancın tam sa abid ve Zahidlerin bulunduğu kat cennette olacağını umuyorum öyle söyleniyor ama ALLAHın rahmeti ve takdiri ile daha üst kat cennetlere de çıkabilirsin ALLAH en iyisini bilir
Cennet için yaptıysan hiç yapmasaydın daha iyi. Vermiş olduğun borcu faiziyle geri almak gibi seninkisi.
cennet için yaptım demedim dostum cennetteki yerimi merak ettim sadece
Öyle bir yer yok. Arap fantezisi oralar.
kanıt sun bana oraların olmadığını (sen kanıt sun olduğunu deme ben sana sordum)
Sen bana önce cennetin kanıtını sun ki ben de sana olmadığının hipotezini oluşturayım. Bilimsel felsefeye göre ölüm sonrasına dair en yaygın görüş hiçlik ve yok oluştur. Cennet gibi inançlar ise tamamen insan hayalinin ürünüdür. Sana acı geliyor ama doğanın gerçeği budur.
bilader şöyle düşün bide oldu ki hadi yalan diyelim ben bu dünyada yaptığım iyilikten bir şey kaybetmem kâfir olan birisi de kaybetmez ama ya varsa :)?
Ortadoğu dinleri gibi son derece kusurlu, sorunlu, geleneksel ve yerel insan icadı dinlerden bilimsel bir hakikat çıkmaz. O yüzden cennet işi hikaye. Şayet cennet varsa da Ortadoğu'nun bu ucube dininin mensupları için kesinlikle olmamalı. İyi bir Tanrı varsa zaten cenneti ilk iş onlara haram eder. Kaldı ki Ortadoğu'nun ilk dini olan Yahudiliğin en eski mezhebi Sadukilikte ahiret inancı bile yok adamlar cennete inanmazlar. Hatta Davud peygamber de Kudüs Kralı olarak bir Sadukiydi ve o da ahirete inanmazdı. Davut aslında bir peygamber de değildi sadece Kudüs şehrinin kurucusu bir kraldı. Onu soyundan gelenler peygamber falan ilan etti. Yahudiliğe Ferisilik mezhebinin mensupları ahiret inancını monte etmiştir, bu inancı ise Eski Yunan'daki Olimpos inancından çalmışlardır ve sonrasında İslam ile Hıristiyanlığa yerleşmiştir. Ha bir de cehennem kelimesi Filistin'deki Gehennom Vadisi'nden gelir, eski İbrani kabileleri çocuklarını diri diri yakarak Tanrı'ya kurban ederlerdi. Çocuklar ise orada yanmaktan korktuğu için cehennem korkusu kelimesi Genennom Vadisi'nden türemiştir. Yani neresinden tutarsan tut ahiret inancı bir insan uydurmasıdır. İnsan sadece kuyruk bir maymunun beyni büyük olan halidir. Sadece beynimizin korteksleri gelişmiştir ve fikir ile teknik üretebiliyoruz. Bu yüzden adımız Homo Sapiens. Sapiens ise Latince'deki sabio kelimesinden türemiştir, düşünen ve fikir sahibi demek.
reis ben mezarlıkta azap seslerine denk geldim onu neye baglamalıyım peki
Ona bilimsel olarak psikoz deniyor, azap çekenleri sesi değil. Yani bir psikiyatra gidersen sana işitsel halüsinasyon olduğunu söyleyebiliyor. Kendini dine falan çok kaptırdıysan mezar görünce bu gibi sesler duyup beyninin sana oyun oynaması normal. Kaldı ki İslam'da kabir azabı inancı bile yoktur. Bunu Osmanlı'daki şamanist inancından kalma olarak Türkler Sünnilik inancına yerleştirmiştir.
reis peki bana ayet verir misin o sacma ayet dediginiz ayetler
Ne hakkında ayet?
farketmez size saçma gelen bir ayet
Nisa 34'te boşanmak isteyen kadına dövülmesini tavsiye eden ayet var mesela. Bir de Kasas Suresi 70. Ayet'te Karun Musa kavmindendi deniyor. Oysa Karun Musa kavminden değildi, Anadolulu bir Lidyalıydı ve Karun'la Musa arasında 700 yıl zaman farkı var.
peki reis seni çok fazla tutmadan birkaç soru soracağım örneğin çocuklarımızın zihni kapalı zihin açmak için dua okuyoruz o dua işliyor bilhassa denenmiştir buna ne diyorsun?
Ona placebo etkisi deniyor bilimde. Örneğin bir adam diazem bağımlısı olsun, diazem krizine girsin, sen adama diazem yerine yalandan şırıngayla su enjekte et. Sonra adam bunu diazem sanıp rahatlıyor. Buna placebo etkisi deniyor işte. Dua etmek de placebo etkisi yapar.
he psikolojik diyorsun anladım o zaman evren enerjisiyle mi olunuyor butun sey ornegin subliminaller
reis sen bunları nereden öğrendin neler okuyup arastirdin hangi kitaplar baya bilgilisin bide ben fark ettim ki inanmayan insanlar inananlardan kat kat zeki
Bayağı kitap okudum hangi birini söylesem. Mesela ahiret inancıyla ilgili dinler tarihçisi İsmail Taşpınar'ın Yahudi Kaynaklarına Göre Yahudilikte Ahiret İnancını okudum. Felsefe üzerine Schopenhayer'ın kitabını okudum. Evrim hakkında Josef Reichholf ve Brian Fagan'ın kitabını okudum. Ha bir de Fuller Torrey'in Beynin Evrimi ve Tanrıların Ortaya Çıkışı adlı kitabı kesinlikle taviye ederim. Çok güzel bir eserdir. Bilal Toprak - Din Arkeolojisi ve Göbeklitepe de güzeldir. Bayağı okuduğum kitap var böyle arşivimde.
Nereden satın alıyorsun
Genelde internetten.
Reis evren nasıl oluştu atomlar bom mu dedi cok sacma degil mi aga
Evrenin ezeli olduğuna dair görüşler de var. Örneğin Jainizm'e göre evren ezelidir ve yaratılmadı.
nasi yani tüm bunlar frekanstan ibaret mi neydeyiz biz kafeste mi
Kozmolog değilim. O kadarını bilemeyeceğim.
Ahaha köşk kesmez saray yazmışlardır sana
gökyüzu