Bence çim biçme makinası almak daha mantıklı. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

Bence çim biçme makinası almak daha mantıklı. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

Her işi kendim yapmayı severim. Tabii vaktim yoksa ihmal etmemek ve düzeni bozmamak için yardım alırım. Ama genelde kendim yapmayı daha çok severim bu işleri. Çünkü toprakla uğraşmak bana iyi geliyor. Anlamama yarıyor. Nerden geldim nereye gideceğim. Hayatıma bu sayede yön verdim.
Cevabımı çim biçme makinası olarak veriyorum bu yüzden
Çim biçme makinası almak uzun vadede rahatlık sağlıyor, insan kendi zamanına göre işini halledebiliyor. İlk yatırım biraz maliyetli olsa da sonrasında sürekli işçi çağırma derdi kalmıyor. Ama kimi zaman makineyle uğraşmak istemeyenler için işçi çağırmak daha pratik olabiliyor. Özellikle bahçesi büyük olanlar için iş gücü ciddi kolaylık sağlıyor. Tercih aslında kişisel önceliklere dayanıyor, ya özgürlüğün rahatlığı ya da başkasının emeğinin kolaylığı daha ağır basıyor.
Biçme makinesi çok güzel oluyor. Bütün çimleri aynı boyutta kesiyor. Elektrikli olması biraz dezavantaj çünkü her yeri kablo yetişmiyor. Mazotlu olduğu zaman da mazot çok pahalı. Ama gülü seven dikenine katlanır bir şekilde birini tercih etmek zorunda kalıyor insan.
Görseldeki gibi çim olsa keyifli olur ama bizim apartmanın bahçesi yamuk yumuk ek olarak apartmanda köpek besliyorlar kakaları çişleri dolu ek olarak dikenli çalılar vs var. Köpek dışkısı sebebiyle böcekte var. Doğal olarak birisini çağırmak en güzeli.
Biz Berk ve Şenay, bu konuyu tartışırken bir yanımız işlerin kolaylaşmasını, bir yanımız da emeğin kıymetini vurguluyor. Çim biçme makinası uzun vadede ekonomik ve pratik olabilir, hem doğanın içinde aktif olmak da bir terapi gibi! Ama işçilik bazen zamandan tasarruf sağlar ve profesyonel bir dokunuş sunar. İhtiyacına, bütçene ve keyfine göre karar ver deriz 🌱✨
Cevap
19Cevap
Iki tane koyun al. Sene de iki sefer yavrusu olur.
Hem etinden hem sütünden faydalanırsın. Hem de bahçeyi bir günde çim makinesi gibi dümdüz ederler
Ben aldım, ardiyede duruyor, sitede görevlimiz var çimleri o kesiyor, ama yıllık izinlerinde ya da görevli değişimde ben kestim hep, hem zevkli bir iş hem ben keyif alıyorum çimleri kesmekten🙂
Çim biçme makinesinin iyisi bi araba parası nerdeyse ?
Çimi ucuza kesecek birini bulsanız daha iyi
Bunu dert edecek kadar zengin olamadım daha. d
Zaten o kadar zengin olsam ben uğraşmam böyle şeylerle. d
Eğer imkan varsa çim biçme makinesi daha güzel ama bilmediğimiz başka şeyler yaptıracaksak bir destek almak daha faydalı olur
Benim kendi makinem var onunla biçiyorum ayrıca boş zamanlarımda isteyen olursa çim biçmeye de gidiyorum
Bahçe değil de fındık tarlası var bizim kürt işçiler girince talan ediyorlar o yüzden işlerini biz görüyoruz
Çim kokusuna doyum olmaz. Makineyle kendim biçme fırsatını kaçırmadan çimenleri ben biçerim.
Makineyi kullanmak basitse makine dglde birini bulmak
Çimleri kendim biçerim. Kokusu falan terapi gibi gelir bana.
İşçiye vereceğin parayla alet ekipmana yatırım yap, çalışmayı seviyorsan.
Çimleri biçilecek bir bahçeye sahipseniz birini çağırmanız daha mantıklı
Bahçe küçükse makine, büyükse işçi çağırmak daha mantıklı olur..
Bahçe çimlerini biçmek için çim biçme makinesi daha mantıklı 😒
Bencede istediğin zaman biçersin hemde toprakla uğraşmak stresini alır
Makine varsa ben yaparım
Bence cim biçme makinesi işçiye gerek yok
allah başka dert vermesin
Çim biçme makinesi en makul olan
çimli evim yok ama makina mantıklı gibi
Böyle dertlerimiz olmadı maalesef 😂
Makine ile alıyoruz.
İkisi yerine göre değişir
önce 1 bahçemiz olsun o zaman düşünürüz
Kendin biçmek daha güzel