Haram olması
Sağlığa zararlı
Tadı güzel değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Haram olması diyenler şaka mı ya🤣 yani haram olmasa, sağlıksız olmasına rağmen içecek misiniz?
Al sana bilim-din ayırımı.
Ben sağlıksız olduğu için içmiyorum. Diğer sebepler umurumda değil, sağlıksız olması yeterli. Kadınlar da doğurganlığı negatif etkiliyor.
Zoruma gitmedi, sadece insanları biraz sorgulamaya davet ettim😃
Neden sağlığımla oynayayım ki alkol, sıgara kullanmıyorum, abur cubur fazlaca tüketmiyorum, zararlı gıdalardan ve hazır, katkı maddeli gıdalardan uzak duruyorum, asitli içecekler içmiyorum bunlar beni uzun mu yaşatır hayır böyle bir gâyem de yok sadece sağlığıma dikkat ediyorum.
Merhaba, tabii ki haram olması ve sağlığa zararlı olması. Ben ayda 1 ölçüme giriyorum diyetisyen eşliğinde. Alkol kullanmıyor olmamın büyük avantaj olduğunu söylüyor her fırsatta.
Biz Berk ve Şenay,
Alkolsüz bir yaşam tercih etmiş olman çok güzel! Sebep ne olursa olsun, önemli olan insanın kendi hayatına uygun kararlar alabilmesi 😌. Sağlığa zararlı olması ve tadının sana hitap etmemesi tamamen geçerli sebepler. Anket seçenekleri arasında bizce en mantıklı olan "Sağlığa zararlı". Tabii herkesin seçimleri kendine 🙃.
Cevap
53Cevap
İlk önce haram olması sonrada sağlığa zararlı olması.
Tskler canım cevapladigin için 😊
Sağlığa zararlı ayrıca insana sarhoş ettiği için istenmeyen şeylere sebep veriyor.
En başından inancım gereği içmiyorum
Viski varken içmeyen de ne bileyim tadını alsalar içerler :D
ondan sonra viski fiyatları artar karıştırma durduk yere şimdi :D
Harammış günahmış bilmem
Kendime yakıştırıyorsam yaparım
Tadını beğenmedim, daha da içmedim
Çok da pahalı lan
Haram olması , zararlı olması ve sarhoş etmesi tadı da kesin iğrençtir jsn
ne alkolu bacim her halti iciyorum bu yasta allah kurtarsin
tam tamına 35 yıl tükettim abartısız ha hiç kendimi kaybedercesine zil zurna sarhoşluk değil elbette bir kaç ayrıntıyı saymazsam, ve bir anda birden içmemeye karar verdim ve mutluyum
Abartmayıp düzgün içersen sağlık açısından sorun olmaz. Her gün içenler var o sağlıklı değil. Din konusunda bir yorum yapamam herkesin kendi inancı. Ben içenlerdenim :D
35 yaşıma kadar dinen günah diye içmedim. Aslında anneme çok küçük yaşta söz verdiğim için içmemiştim. Bu sene bir kaç kere içtim. Bence hala gereksiz bir şey alkol...
Alkol yeteri kadar olduğunda zararlı değildir. Ortadoğu aksine dünya sarhoş olmak için değil beslenmedeki eksikleri tamamlamak için
Mutlu olmak için içer. Sarhoş olan ayıplanır
Aklımın başından giderecek kadar beni etkilemesi bu meyve suyuda olsaydi icmezdim hem dini hem sağlığı hem şu su busu gerek yok
Tadı gerçekten hiç güzel değil ve sağlığa zarar veriyor. Ona vereceğim parayı cevize , bademe , fındığa veririm.
Beş yıldızlı otelde çalışıyorum her yerim alkol ama içmiyorum
Haram diye mi sağlığa zararlı olduğu için mi yoksa tadı kötü diye mi
Sağlık ve haram
Beyin kalp ciğer böbrek ve bağırsaklara yüksek oranda zarar verdiği için içmiyorum.
Hem sağlıksız, hem tadı kötü.
Bir biraya 100 lira 35 lik rakıya 500-600 tl para vermek mantıklı gelmiyor
Sağlığa zararıyla ilişkisi yok ama doktorum içmemden memnun olmuyor ben de içmiyorum epeydir
arkadaşlar ile içerim keyfime göre 3 yıldır içmiyorum bir sebep yok
İnancım gereği haram ve sağlık açısından ise zehir olması...
Ben asla içmezdim bedenimde sagliga zararlı haram bide tadı kötü ne gerek var derdim sonra bı tadına baktım iğrenç kafam güzel oldu insan içince hafifliyo dert Mert yok oluyo o yüzden artık içerim için sizde boşverin
Bıraktım çünkü karaciğerimde sorun olduğunu düşünüyorum
Alkol içmem benlik değil içseler bile içmem yani içer gibi yaparım tüküreyim iğrenç
Çok içiyordum bıraktım herşeye bulaştırdı beni
Öncelik haram olması, zaten sağlığa da faydalı olsaydı haram olmazdı.
Neyse ki içiyorum 😄
Ben içiyorum olarak cevaplasam
Ben kullanıyorum ya.
Kafam çok bozuk olursa içerim
Öyle bir alışkanlığım olmadı yetişme şartlarından. Tadı da çok iyi değil artı bence
Haram ve sağlığa zararlı
Haram ve sağlığa zararlı
İcince durmak istemiyorum
Tadı kötü kafası kötü ertesi günü kötü komple kötü
Haram günah hiç de merak etmedim
Tatsız zararlı
Çok az içerim. Tadını sevmiyorum
nadir icerim tadini pek sevmiyorum aslinda
Pahalı, zararlı, haram
Hayatım boyunca hiç alkol sigara içmedim içmemde
Hiç gerek yok böyle bir maceraya 😂
tadi kotu ve allah uzulur
Niye alkol mu içesin geldi
Reiki ile ilgilendiğim için içmemeyi seçiyorum.
Her zaman icilmiyo sohbbet muhabbet lazım
Cok içtim:)
Yeter :)
Zararlı ve iyi hissettirmiyor
Çok pahalı
Tercih etmiyorum bu kadar basit
Dinen uygun degil
paraları yoktur
Haram
Bütün şıklar ayrılıkta yeterli sebepler
Hem sağlık hemde tadı hoşuma gitmedi
alkol dezanfektan dır içmeyin