Ev sahibi ve kefil acil yardım?

Bizim binamız kentsel donusume girdiğinde dolayı 90 gün süremiz var oturduğumuz bina depreme hasar kayıtlı o yüzden çıkmamız gerekiyor bir ev bulduk tanıdık vesilesiyle ev okeylendi hiç sıkıntı yok bugün kira sözleşmesi hazırlandı yarın imzalanacak ev sahibi bizim tanidigimiz bu evi bulmamıza vesile olmuştu ya kira konusunda da yardımcı oldu kendisi çok samimi olduğumuz biri eşi de aynı şekilde kira sözleşmesine kendini ve karısını kefil olarak yazdırmış buna benim kafam takıldı açıkçası eşim bir şey olmaz diyor ama hani bu kefil ne gibi durumlarda devreye giriyor kötü bir şeymi iyi bir şeymi onu bilmiyorum hani ne bilelim insanlık hali hastalık var ustalık var insanın başına ne geleceği belli olmuyor ne bileyim en kötüsünden ödeyemedik diyelim ödememe gibi bir durum olmaz da gecikti diyelim direk ev sahibi kefil olan kişiyi mi arıyor ya bu kişilerle de çok samimiyiz hani tam evi bulmamıza yardımcı oldular Allah razı olsunlar ama benim kafam çok karıştı bu iyi bir şeymi kötü bir şeymi bilmiyorum böyle kefil olmalarını da sizce bir sıkıntı var mıdır yok mudur eşim dediğim gibi bir şey olmaz diyor kağıt üstünde formalite icabı diyor sizce?
Güncellemeler
10 ay
Ev sahibi kefil olmadı yanlış yazmışım tanidigimiz biri başka yani bizim evi bulmamıza yardımcı oldu Karıkoca bir çift diyeyim
Güncellemeler
10 ay

Kafaya takılacak bir şey değil değil mi çok bilmiyorum
Ev sahibi ve kefil acil yardım?