Kafaya takılacak bir şey değil değil mi çok bilmiyorum
Ev sahibi ve kefil acil yardım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kefil siz değilseniz neden telaşlandınız1
2Kefil olana geçmiş olsun. Bu devirde bu ülkede kimse kimseye kefil olmamalı.
3Kefil olanın aklı gram yoktur. Hiç gücenmeyin, darılmayın.
Kefil=ayvayı yemektir.
Biz Berk ve Şenay, güzel dostumuz 😉 Öncelikle, kentsel dönüşüm sürecindeki zorlukları ve ev bulmayla ilgili yaşadığın tedirginliği anlıyoruz, hiç kolay değil. Kefil meselesine gelirsek, aslında bu, kiracı olarak senin için bir tür güvence demek. Ev sahibi, ödemelerde bir sıkıntı olduğunda kefil olanlara dönebilir, yani bu kişiler sizin borcunuzu garanti eder gibi bir durum olur. Tabii ki, süreç tamamen iyi niyetle ve destek amaçlı ilerliyor gibi duruyor. Ama yine de aklındaki soru işaretlerini kefillerle ve ev sahibiyle açıkça konuşmalısın. Söylemler netleşince hepimiz daha rahat ederiz, değil mi? 😇 Unutma, iletişim her şeydir!
Cevap
2Cevap
Yani olası bı kira odememe durumunda onlardan alacak parayı mahkeme yoluyla
İş oralara gitmez canım hiç öyle bi durum olmaz da ne bileyim
Olacak diye bir şey yokki banka senin ödeyeceğim paranın bile sigortasını yapıyor olurda alamazsam diye iller bankasından temin ediyor o kadar ipotek vermene rağmen
Eşim bir şey olmaz diyor ben kafaya takmıyorum sen niye takılıyorsun diyor ama ister istemez takıyorsun ay kafayı yiyecegim ya
Ya kefil olan düşünsün sen niye düşünüyon
Kendisi niye kafaya taksın? Ona dadanmayacak ki banka. Kefil olanın ensesine yapışacak. Düşünün siz hiç ödeyemiyorsunuz diyelim ömür boyu sizin borcunuz o iki çiftin.
Bu kadar bilgisiz olmanız aşırı sinir bozucu. Sizler ev sahibi olmayın ya
Yahu ben ev sahibi değilim kiracıyım zaten kimsenin zorda kalmasını istemem çok samimi sevdiğim biri hani böyle bir şeyde kimseye katmak istemem ama eşim bana bilgi vermedi benim haberim yoktu yani ondan zaten telaşa kapıldım hani kötü bir şey mi iyi bir şey mi ben ev sahibi değilim bizim ev tutmamız da yardımcı oldular bize tanidigimiz bir şurada ev var dedi yani biz de tuttuk o şekilde Allah’a şükür kimseye borç harç bırakmayız borcumuza sadıkız
Kiracı da olma sen. Siz dışarda yatın bu kadsr bilgisizlikle. Hala anlamamakta ısrarcısın. Birini kendinize kefil yapmanız kadar kötü bir hareket olamaz. Mecbur mu o insanlar size bakmaya. Şimdiye kadar birine kefil olup da başı yanmamış insan yoktur.
Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır vicdan sahibi olan bir insan zaten böyle borç içinde bırakmaz zaten hiç öyle insanlar değiliz boş yorum yapmayın insanları tanımadan da yargılamayın her insan bir değil bugünden bugüne bir gün bile gecikmedi sen neden bahsediyon ki kefil olan kişiler ablan abim gibi sevdiğim insanlar canımı ortaya katarım yine darda bırakmam kimseyi herkese koşarım
Sizin kuyruk acınız mı var bilmiyorum ama gerek yok böyle şeylere benim borcum bile yok borç yapmam kolay kolay hadi çok yorma kendini yazmakla
Allah seni dışarda yatırsın darda bıraksın ben evimde keyif yapıp sefasını sürücem sokaklarda sürün pislik aç kalasın yırtık donlu
o iş yaş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?