dogmatik misiniz yoksa zihni durmadan her seyi sorgulayanlardan misiniz. ben dogustan musluman degilim ama bir suredir islama daha yakin hissediyorum kendimi 🌟
Hangi dine inanca yakin hissediyorsunuz ya da mensupsunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(25-29)
9 ay
Ailem muhafazakâr. (Babam hariç). Küçükken babaannem tarafından yazları Kur'an kursuna gönderildim. Yasin Suresi'nin yanı sıra, 30. cüzün tamamını Türkçesiyle beraber ezberledim. Aşağı yukarı 100 sayfaya yakın ezberim vardı. Türkçesiyle beraber okur anlardım. Bunun yanı sıra, ilmihal, hadis, tefsir gibi kitaplar da okurum. Hangi durumda binek üzerinde namaz kılınacağına kadar bilgim vardır.
Daha sonra lisede İncil ve Tevrat'ı okudum. İslâm'ı her zaman mantıklı bulamadım. Müslüman ülkede doğmayanların, sırf ailesi başka dine mensup olduğu için Müslüman ölmeyen iyi insanların ebediyen cehennemde yanması büyük bir adaletsizlikti. Yine bir çırpıda, 13 milyar yaşındaki evreni yaratabilen bir gücün, insanlığa indirdiği kitapta çeşitli insanlara lanet okuması, (misal Ebu Leheb) kavga eder gibi üsluplar kullanması bana mânâsız geliyordu.
Tevrat ve İncil'in kaynağının da çok farklı olmadığını düşündüm. İncil, İznik Konsili'nden sonra bir miktar ayrışmaya başladı diğerlerinden. Ancak hepsinin kökeninin Orta Doğu'ya dayanması tesadüf olamazdı.
Mesela neden Çin'de peygamber yok? Çin gibi büyük bir medeniyet varken, orada bir kez olsun peygamber olduğuna yönelik işaretler taşıyan hiçbir eser günümüze intikal etmemiştir.
Bütün bunların yanı sıra, zaten bilim Dünya'nın oluşumunu, canlılığın başlangıcını kanıtlarıyla makul bir şekilde izah ediyor. Bazı insanlar bunlara itiraz etseler de inandıkları değerlerden çok daha fazla gerçekliğe yakın izler taşıdığı âşikâr.
Hâliyle işin derinine indikçe inanmak mümkün olmuyor. Ancak ne yalan söyleyeyim, gerçekten bir yaratıcının olmasını çok isterdim. İnançlı olmak güzel bir şeydir. Ben de inançlı olmak isterdim. Kendimi tekrar Müslüman hissetmeyi arzulardım.
Benim dinden uzaklaşmam, din düşmanlığımdan mütevellit değildir. Gerçekten inanamadığım içindir.
baştan söyleyeyim asla gizlenmeyeceğim ve uzun yazdığım için kusura bakmayın
elbette dogmatik değilim, yorumuma devam etmeden yorumları okumak istedim ve okuyunca hem çok şaşırdım hem de üzüldüm dinim adına çok üzüldüm ah keşke şu ahkam kesenler bir zahmet kuranı okusaydılar demiyorum okuyup anlasaydılar o zaman onlarla sohbet imkanım vardı ama artık yok yazsalar bile cevap vermeyeceğim...
bakın kısa bir şey anlatacağım;
bundan bir süre önce dedim ki bir tekel bayii açacağım ve hayırlısıysa olsun değilse Allah kolumu kırsın!!! O işi kurmadan önce oğlumun iki yerden kolu kırıldı!!! yetmedi sevgilim düştü ve 3 ay fizik tedavi gördü dizlerinden!!!
ben o işi kurdum yetmedi bir de yanına bar işletmeciğili yapmaya başladım!!!
nasıl işler yolunda nasıl anlatılamaz, hem bar hem tekel bayii nasıl işliyor diğer işletmelerin neredeyse %100 fark ile bu mutlu serüven 3 yıl sürdü ve her şey tepetakla gitti devrettim hemde nasıl borçlandım anlatamam!!! evim arabam hepsini kaybettim!!!
Neyse bu sefer Trabzon'da bir yaylada üç kardeş dağ turizmi yapmaya başladık ama abimin evlatları sen kendine çok alıyorsun martavalı yapınca ki sadece kendi karımdan hariç işletmecilik payımı aldım, dedim buyurun siz işletin bıraktım (çok güzel bir portföyüm vardı onu vermedim) çıktım buraya Tayland'a geldim, tavuk ve et olmak üzere döner ve tantuni işi, yapmaya başladım!!!
sanırım geldiğimin 6. ayında bir gece bir rüya (dikkat edin şu ana kadar din kuran ve Allah yok anlattıklarımda) gördüm rüyamda birisi boğazımı sıkıyor ve ben diyorum ki sen kimsin benim kimseye borcum verilen cevap"bennı senin Yatsı namazınım"uyandım kalktım oturdum, abdest aldım ve namazı kılıp yatmadım sabah namazını bekledim, beklerken kuranı kerimin Türkçe açıklamasını okumaya başladım ama sadece okuyordum yardım almalıydım okumanın yetmeyeceğine karar verip okuyup okuduğuumu anlamam gerekiyordu!!! yobaz olmadım, tarikatlara mürid olmadım, kimsenin peşine gitmedim kul ve Allah kavramı zira kuranda açık net belritiyor çevrm bile bana şaşırıyor evet herkes şaşkın alkol almayı bıraktım, elbette kadınlarla gezip tozup eğleniyordum bıraktım, inzivaya çekilmedim ama olması gerekeni yaşamaya gayret ediyorum
Artık dinlere inanmıyorum. Ama Tanrı ve ilahi sistemin varlığına da şüphem yok. Nasıl dünya gezegeninde işleyen bir sistem varsa. Başka boyutlarda ve ölüm sonrasında da işleyen bir istem var. Ve bunu da en iyi açıklayan araştıran ve de sorgulayan neoruhçuluktur. Onun da babası dr bedri ruhselman ve de onun muhteşem eseri İlahi nizam ve kainattır.
@Dünyasızbiri özür dilerim abla affet beni. 6 yaşındaki kız çocuğunu ziken 50 küsür yaşındaki arap dayının peşinden gitmiyorum diye büyük suç işliyorum ne desen haklısın 😞
O uslubunla zaten o ölümden sonrası dediğin evrede on dayının söz hakkı olacak senin gibi birinin olmayacak mesela? hayatsız İslam dinini öyle bir sapkınlıkla bağdaştıramazsın ufaklık hahaha
@Dünyasızbiri ahhh bu cahiller ve cahil cesaretleri. Daha dünyadan haberleri yok ne yüksek matematik bilirler ne fşzik ne kşmya ne biyoloji. Coprafya desen yok, astronomi ile astroloji farkını bile ayırt edemezler tarih desen tok dinler tarihi desen hiç yok. Ama 3 gram sağdan soldan duydukları uydurma bilgilerle işin uzmanlarına millete artistlik ve ukalalık yapmakta üzerlerine yoktur.
@Dünyasızbiri senşn daha dünyadan haberin yok mal. Çarpım tablosunu bulan milattan önce 4 . Yy da yaşamış yunan matematikçi ve filozof pisagordur.. Sen duymamışsındır da pşsagor teoremi var dik üçgenlerde kullanılıyor. Hipotenüsün karesi eşitir kısa kenarın karesi artı uzun kenarın karesi Habi sonucu bulmak için karekök falan almak gerekiyor. Hani çarpma olmadan da bu denklemde işlem yapamıyorsun. Ama pardon pisagor 800 sene daha yaşayıp arap sapığının doğmasını beklemişti değil mi çarpma ve kare kök almayı öğrenmek için
Kapt lan o çeneni senin yaşın kadar duydum ben harezmi ibni sina falan oku gerçi senin gibi dingillere onlar da çare bulamaz. Sen daha ahlak kavramını bilmeyen bir yıkıksın ha ha ha ikile
@Dünyasızbiri ahlak 6 yaşındaki zavallı kız çocuklarını ziken 50 küsür yaşındaki pşs bir arsbın peşinden gitmekse al ahlakını g**üne sok. Benim ahlakım size bin basar. Ayrıca sen kimsin de o cahil halinle ibn-i Sina'nın ismini ağzına alıyorsun. Bahsettiğin adam orta Asya'da dopmuş göktengri dinine mensup şamanizmin kadim tıbbi bilgileriyle beslenmiş eğitilmiş ama macburen arsp dininden görünmek zorunda kalmış büyük bir türktür Arap değil. Eğer sapık dayının peşinden gitseydi rl kanun fşt i tıp eserinde spermin testislerden değil o arap masalı kitabında yazdığı gibi bel ve kaburga kemiklerinin arasından geldiğini yazmak zorunda kalırdı. Ama maalesef arsp dini yüzünden tğrkler de geri kaldıpı için öz ve öz özbek türkü olan bu büyük dahiyi bile baklavayı yoğurdu döneri yunanlılara kaptırdığımız gibi farslara kaptırmışız.
Aa öyle benim dememle olmaz eğer gösteriş içinse hiç girme çok büyük günah. Al yazayım suraya önce Euzubillahimineşeytanirraciym Bismillahirahmanirahim sonra Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulüh Amin
yokla musluman hissediyorum zaten Şu an benim dogrum islam Euzubillahimineseytanirracim Bismillahirahmanirahim Eshedu en la ilahe illallah ve eshedu enne muhammeden abduhu ve resuluh amin 😄
İnanış ya da sorgulama meselesi aslında hayat yolunda bir rehber arama gibi. Zihni durmadan sorgulamak bazen yorucu ama aynı zamanda aydınlatıcı olabilir 💡. Kendini İslam’a yakın hissetmen de tamamen senin içsel bir yolculuğun sonucu gibi görünüyor. İçten gelen bir bağ her zaman kıymetlidir, dogmatik olmaktansa kalpten hissetmenin daha anlamlı olduğunu düşünüyoruz 🌱. Yeter ki seçimlerin sana iyi gelsin!
Doğuştan müslümanım yakınlığımda o'na fakat araştırıyorum sorguluyorum tabi kendimi soluksuz kaptırıp çam ağacına laf eden kitleden değilim ve Siyasal islam ara ara uzaklaştırıp acaba bir Hristiyanlığa baksam mı desemde. Sonra geri vaz geçiyorum. Çekiyor beni gene iç huzurumu getiriyor. Diyorum ooh.