İsraili genelde modern ve dinden uzak bir ülke sanılıyor ama yahudi şeriatıyla yönetilen aşırı dinci bir ülke değilmi tabi bize göre onların inançları sapkın ve yanlış
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Değil kardeşim bak Yahudilik (Musevilik) ve Hristiyanlık dinini İslam dinine benzetmeyin Yahudilik (Musevilik) Hristiyanlık akılcılık çağından yani aydınlanma çağından geçti 100 yıl boyunca Tevrat ve İncil âyetleri tartışıldı ve bunların böyle olmadığı görüldü bilime akla mantığa evrildiler yani dinlerini sinagog ve kiliseye kapattılar halk dinden ayrıldı akla bilime önem verildi büyük reformlar rönesanlar yapıldı büyük bedeller ödendi laiklik tam anlamıyla oturtuldu okullar da zorunlu din ders verilmiyor kimse zorunlu Musevi ya da Hristiyan olmuyor şu an git İsrail halkına sor hepsi ateist Avrupa ya Amerika ya git hepsi ateist dinsiz kimse kimsenin dini inancına ya da inançsızlığına karışmaz hepsi bilime önem verir şu an bütün bilim adamları hepsi Yahudi İsrailli o yüzden gelip de İsrail dindar demen mantıksız kendi inancın müslümanlık gibi değildir müslümanlık Arap yarımadasında çıkmıştır ve Araplardan Türklere zorla geçmiştir size deniliyor işte Tevrat incil değiştirildi Kur'an geldi sana sorsam desem ki Tevrat incil nasıl değişti neresi değiştirildi desem cevap veremez'sin çünkü bilmeden iman ediyorsun Tevrat ve incil de Muhammed geçmiyor kardeşim şunu bir anlayın anlamak istemiyorsunuz İsa ile Muhammed arasında 600 yıl var İsa Muhammed geleceğini söylemedi İsa kutsal ruhu müjdeledi ayrıca siz kuran âyetlerini de masaya yatırmıyorsunuz açıp bir kere bile okumuyorsun Kur'an-ı çıkıp İsraillere laf sallıyorsun Kur'an-ı eğip bükerek ancak tatlı su müslümanı olursun
Laf sallamak değil düşüncemi söylüyorum haksızda olabilirim tabii
Haksızsın kardeşim bilmeden araştırmadan konuşuyorsun
Ben genel olarak kendi inançlarındaki ( bize göre yanlışta olsa ) bağlılıklarını bildiğim için öyle sanıyordum çünkü hayatlarının her noktasında inançlarına göre yaşıyorlar
Aslında benim babaannemdede ırk olarak ibrani kökenlilik var fjdj ama müslümanlar tabi bende genel olarak müslümanım
İnançlarına göre yaşayacaklar zaten dünya neye göre yönetiliyor sanıyorsun Tevrat ve incil kitabına göre yönetiliyor ama adamlar demokrasiyi laikliği tam anlamıyla oturttular kendi halkları refah ve mutlulukla yaşıyorlar böyle geri kalmış ülkeleri sömürüyor'lar hala çıkıp da onlar dindar şöyle böyle diyemezsin onlar kendi eğitim sistemlerin de dini eğitim diye bir şey yok herkes kendi istediği inancı yaşamakta özgür Türkiye de Atatürk sayesinde laikliği getirdi Atatürk sayesinde aydınlanma yaşandı sen sanıyormusun İslâm da laiklik var böyle kadınlar istediği gibi dolaşıp gezerler yarı laik bir toplum yaratıldı Türkiye de yoksa Avrupa da dindar Amerika da dindar hepsi koyu Hristiyan ama dediğim gibi devlet demokrasi var Fransız ihtilalinden sonra dinleri bitirdiler şu an hepsi ateist
Kur'an-ı bir okusan zaten Kuran'ın çakma Tevrat olduğunu görürsün
Sen müslüman olamazsın senin müslüman olabilmen için Arap ırkından geliyor olman lazım
Yoo islamda ırkın önemi yok ki evrensel bi din isteyen herkes müslüman olabiliyor ha onların kökeni ibrani arap karışımı karışık ama dindar müslümanlardı herkesin durumu farklı ha bende müslümanım ama dindar değilim sıradan insanım
İslam evrensel bir din değildir İslâmın tanrısı ırkçıdır eski antlaşma Tevrat kitabının tanrı Yehovanın kopyasıdır evrensel olan din Hristiyanlıktır
Şeriat kanunlarına göre yaşamadığın için kafirsin
Senin fikirlerinde böyle olabilir sen hangi dindensin merak ettim
Benim fikrim değil bu senin iman ettiğin kitap kuran bunu söylüyor tabi sen okumadığın için nerden bileceksin
Okudum ve dini çok iyi biliyorum asıl islam hz muhammed ve 4 halife zamanında yaşandı refah adalet her konuda en iyi zamanlar o zamanlardı , ancak yavaş yavaş insanlar bozuldu hele şu dünyanın müslümanları çokmu doğru zannediyosun sen Hz Muhammede layık değiliz hiç birimiz
Kur'an-ı bilmiyorsun kardeşim Muhammed bilmiyorsun hadisleri bilmiyorsun Arap oğlanın nesine layık olacaksın sen Kur'an-ı hadisleri bilsen bu kelimeyi kullanıp da İslâm dinini savunmazsın
6 yaşındaki çocukla yatmış pedofil bir adam nesine layık olacaksın çoluk çocuk dememiş bir sürü karısı cariyesi kadın düşkünü sapık bir arap oğlanı
Hz Muhammed gerçekten çok iyi bir insandı şu an bi çok kişi cahil ve bağnaz olabilir ama emin ol Hz Muhammed gerçekten iyi biriydi fakirlere düşkünlere yardımları kendi hayatından geçip çevresindeki insanlara kendini adamış biriydi Rum ahalisi bile onu sevdiği çokca yerde yazar ve katiyen ırka önem vermezdi ırkçılığı reddeden birisi zaten siyahın beyaza beyazın siyaha üstünlüğü yoktur diyen birisi
Ezberi cümleleri söyleme olm Muhammed ile ilgili bilmediğin o kadar hadis var ki hepsi sahihi hadis
Ezbere değil tek bildiğim şey islama layık değiliz islamca yaşamıyoruz islam iyidir ama kötü olan insanlardır eğer islamca yaşasaydık bu ortadoğuda tek bir fakir kalmazdı herkes refah içinde yaşardı zekat veren var mı yok herkes bencil kimse kimseye selam bile vermiyor zengine güce tapan zalimliği seven insanlarla dolu ortadoğu oysa islam bunu firavunluğu asla sevmez , bi istatistik yayınlanmıştı öncelerde en islamca yaşayan ülke iskandinav ülkeleri çıkmıştı tam olarak durum bu karakter ahlak olarak islam ahlakını kaybettik
Olm sen hangi İslâm yaşıyorsun lan İslâmla yönetilen ülkelere bir bak bir tane mutlu huzurlu olan var mı bizim halkı zaten İslâm dini geri bıraktırdı siz hangi kafayı yaşıyorsunuz Suudi Arabistana bak Filistin'e Gazze'ye mısıra bak hangi İslâm dini olan ülke mutlu mesut bir şekilde yaşiyor İslâm dini öyle git yardım et demez git mallarına çök der yağmala der senin şu an laik sistem de yaşadığını İslâm mı zannediyorsun
Hayır. İsrail parlamenter sistem ile yönetilen bir devlettir. Laikliği esas alır. Dini de kendi içlerinde yaşarlar, devleti alet etmezler. Yahudiler sadece daha sahiplenici bir millettir. Birbirlerini son derece sahiplenirler.
Bence laiklik maskesi takıyorlar ama hiçte öyle değiller özellikle inandıkları mesihin geri gelmesi için sürekli çalışıyolar ve gerçekten aşırı dinci bi yapıda olduklarını düşünüyorum ve buda çok tehlikeli bi durum. Devleti alet etmezler diyosun ancak her devlet adamının başında kipa var ve çoğu üst kademe kişilerini bile hahamlar yönetiyor
sapkın değil aralarında bazıları öyle
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!