Sürü halinde dolaşıyorlar resmen sokakta herhangi bir insan olsa parcalayacaklar.
Bu kopekler neden uyutulmuyor?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(18-24)
8 ay
Her sorun bitti kopekler kaldı galiba şu 1 ayda cinayet işleyen tür kişisi erkek son 2 haftadır kaç kadın katledildi hiç duyuyor musun haberlerde bilmiyorum. Şimdi erkekler cinayet işledi diye erkekleri mi uyutalım ya da kadın cinayet işledi diye kadınları mı uyutalım bu ilk sorum olucak? Sen tedbirini alır düzgün bir barınak yapardın yemeğini suyunu içer milletin çocuğu da tas atmaz sopa atmaz ise sorun ortadan kalkar kardeşim hadi eyvallah
Sana sen yapacaksın mı dedim yardımsever kişilere para bağışında bulun bazı insanlar arsa satin alıp citletip köpeklere yer yapıyor tavsiye ederim ama insan cani bu kadar önemli ise son 2 haftada olan sevgililerini olduren haberlere çıkan kişilerin üstüne düşüp bunlarla ilgili de sorular sorup şikayetler isyanlar etmeni tavsiye ederim senden
Herkes seçimlrinin bedelini öder nerede it kopuk var onlarla takılıyorlar. İnsan kendisini koruyamiyorsa kendisini korumak için tedbir almıyorsa kimse bişey yapamaz
Konuyu saptırıyorsun. Kızda suç bulmuyorum. Suçlu olan cjnayeti işleyen ve gereken cezayı zamanında vermeyenler. Buna katılıyorum burası ayrı bir konu. Böyle bir erkekle bir kadının ne işi olabilir? Aynı ortamda neden bulunur? Ben öyle tipleri gorduğum an uzaklasirim oradan. Bu kızlar neden uzaklaşmıyor sorum bu
Bende sana aşık diyorum aşık ve uzaklaşamıyor bu benim kendi fikrim ama sonuçta ilişkide olan sende bende değiliz belki çocuk tehditle tuttu kız belki kaç kere ayrılmayı denedi ki çocuk son defa konuşalım diye çağırmış kız bu yüzden gitmiş peşini bıraksın diye gitti belki bilemezsin bizim bildiğimiz olayın dış kısmı. Ama yine de sen önce kadın cinayetleri çocuk istirmarlari hayvanlara edilen tacizler çocuklara edilen tacizler için sorular sor sikayetler et ondan sonra kopekler neden basıbos konuşuruz emin ol şu an köpeklerden çok daha önemli şeyler var.
E napalım yani evet 20 suçu olup gezenler sorun tamamda bu diğer sorunları göz ardı edecez anlamına gelmiyor neden çünkü yapabileceğimiz biseymi var hangimiz savcı hakim oldukta bunlara ceza vermedik ha köpekler belki bişey yapmıyor ben şahit oluorum zararsız ama konu birinin bir sorunu söyleyince sizin gibiler çıkıp aa işte şu sorun bittide bu dediğin mi kaldı diyorlar kardeşim her sorunu konusacaz elimizden bişey geliyorsa yapacaz ama işte liyakat yok veya parası olan geziyor elimizden ne geliyor hadi söyle var mı şu an senin yapabileceğin bişey yani imza vermek gerekiyorsa verelim ama çözüm ne belli değil
@Heros639 imza vermek gerekiyorsa verelim diyorsun ya işte imza verme abicim git sosyal medyada # ler oluştur rahatsız olduğun durumu belirt x uygulamasindan tweet at mesela neden suçlu olan bir erkek sokakta geziyor diye senin o köpek dediğin kopegin aq seviyesi ve insanın aq seviyesini sen aynı tutabiliyorsan bu senin sorunundur ama emin ol köpek ısırmanın suç olduğunu bilse yapmaz ama insan suç olduğunu bile bile suç işleyebilir susun diyen yok ama yıllar boyunca erkeğin işlediği cinayet sayısı ile köpek saldırısı oranları arasında uçurumlar var erkekler cinayet işledi diye erkekleri uyutalım demek gibi birsey sen ve soru sahibinin bu yorumu bir erkek yapıyor diye erkekleri uyutalım o zaman ya da bir erkek cinayet işlediyse hepsi işler hapse atalim hepsini demekle aynı bu gorusunus aslında barınağa alınmaları konusu ayrı birsey fakat direkt uyutalım denilmesini doğru bulmuyorum bile isteye cinayet işleyen erkeklerin bile yaşama hakkı varsa köpeklerinde yaşama hakkı var sizin merhametiniz çok sorgulanır fakat ben yağmurlu havada gördüğüm salyangozu bile kaldırımda ezilebilir diye kenara koyan bir insanım umarım sizin gibilere hiçbir yerde denk gelmem umarım denginiz insanlarla birlikte olursunuz her zaman umarım herkesin hayatı içi ve kalbi gibi olur.
Konuyu saptirmaktan başka bişey yapmıyorsun madem konu köpek IQ suna geldi evet köpek IQ su yüksektir bunuda soyluyeyim ha ayrica etiket açıp sosyal medyada paylaşmak fikrine gelicek olursak ne yazılkki kullanmıyorum sosyal medya
@Heros639 aynen burayı bile kullanıp sosyal medya kullanmaman ise ayrı bir kolpa gibi geldi konu saptirmaya gelecek olursam … Kopekler toplansın deme sebebin ne keyfi mi o zaman zarar veriyor bahanesi üretiyorsunuz yok camımız tehlikede vs vs çok korkuyoruz vs vs ama cinayet oranının en büyük sebebi erkek çıkıyor bak bakalım 2-3 haftada işlenen cinayetlerin sebebi hangi tür hangi cinsiyet köpek zarar veriyor diyerek bir kopege karşı uyutulsun demeyi biliyorsanız o zaman kadın cinayetleri için başka birileri rahatlıkla erkekler uyutulsun diyebilir sonuçta can sağlığı deniliyor ise önce psikoloğa gidip psikolojisine tanı konulmalı sonrasında psikolojik rahatsızlık saptananlar uyutulmalı. Sosyal medya kullanmaman ise dediğim gibi bir kolpa eminim ki her mecrada varsindir burada bile varsan reis.
Hayır samimi söylüyorum hiçbir mecra kullanmıyorum burasına gelirsek zaten burası yikiklarin yeri ayrıca şunu düzeltelim köpekler toplansın demedim bak dediklerimi iyi oku ben hatta o köpekleri çoğu zaman görüyorum zararsızlar dedim tek kızdığım nokta herkesin kendine göre sorunları varken siz çıkıp işte şöyle sorunlar varken neden bu boş şeyleri konuşuyorsunuz dermiscesine kimin neyden şikayetçi olacağına karar verisiniz
@Heros639 boş işler konuşuyorsunuz diye bir ibarede bulunmadım. Öncelikler vardır önce iş sonra aşk gibi sen önce önemli olan konulara dayanmalı üstünde durmalısın çünkü bir insan haberde serbest kalan birini gördüğü zaman bundan gaz alıp kendi başka birine zarar verir fakat köpek aaaa bak ısırdı onu bıraktılar bende ısırayım diyemez insan beynini kullanır biraz zeka kalıntısı kaldıysa yani bildiğim kadarıyla kuranda bile diğer canlılardan farkımızın aklımız olduğunu söylüyorken oturup köpek neden basibos muhabbeti yapıyoruz ama sorunun sahibinin oturupta neden 25 suç kaydı olan erkek sokakta diye bir sorusu olmadığına da eminim istediğin kadar samimi ol samimiyetin emin ol inandırıcı gelmiyor kızlar soruyor yıkıkların demişsin hiç öyle sanmıyorum dediğim gibi sorunu çözmek istiyor insan sağlığını önemsiyor iseniz 1 ay içinde cinayet sebebi olan ırk cinsiyet neyse oradan başlanmalı düşüncesindeyim çünkü dediğim gibi adam serbest kaldıkça başkalarında onlardan güç alıyor bundan hepimiz hemfikiriz köpek aklını kullansa emin ol uzak duracağı ilk tür insan olacaktır zaten dünyadaki en zarar veren tür insan ırkıdır çiçeği yok ederiz ağacı yok ederiz binalar dikeriz hayvanlara taciz çocuklara taciz kadın cinayeti bence çok muhataba gerek yok.
Boş işler dermiscesine dikkat edersen öyle dediğini demedim dermiscesine dedim köpek diyorsun ilk insanlardan kaçardı falan bunları şehir efsanesi sözler evet insanlar kötü acımasız ama her birimiz birbirimizden farklıyız şimdi bu soruyu soran kişi belki eve girecek belkide evden çıkacak gayet insanı bir durum ve köpeklerin ona zarar vermesinden korkuyor bunda bişey yok gayette kız için bir sorun siz hayatınızda belkide hayvan görmemiş biri olarak bunları demeniz kolay kim ne derse desin bu seni haklı çıkarmaz biz çıkıp demiyoruzki kadın katilleri dışarda gezsin demiyoruzki sabıka kaydı olanlar gezsin burada bir sorundan bahsediyoruz kimsede bunun öncelik sırasını değiştiremez bak soruyu soran kız ne diyor ben diyor öyle kişilerden uzak duruyorum onları gördüğüm yerden uzaklaşıyorum veya geç saatte dışarı cikmazsin falan herkesin bir çözümü vardır kendine göre bu köpek meselesinde de öyle herkesin korkularida cozumleride var kendice ki sende diyorsun hayvana zarar veren insan taciz eden insan diye o halde köpeklerinde saldırması doğal ve haliyle kızında korkması doğal
@Heros639 erkeklerden de korkan kız nüfusu fazla reis napalim şimdi ben çıkarke biri elimde kılıçla mı gelir yoksa silah mi tasir gel son kez konuşalım diyip çağırır mı ya da evime kadar takip eder mi diye düşünmek zorunda mıyım peki?
Zorundasın yani kendini korumak için zorundasın bu işin erkeği kızı yok herkesin kaygıları var herkes potansiyel maktul veya katil onun için düşün yani yanlış anlama tabiki gönül isterki zorunda kalmayalım ama devir öylemi zorunda kaliyoruz
Bu tür durumlar ciddi bir sorun, anlıyoruz. Ama köpekleri "uyutmak" gibi çözümler hem etik hem de hukuki olarak yanlış. Şiddetle çözüm aramak yerine, belediyelerle iletişime geçmek, barınakları güçlendirmek ya da toplumu hayvan hakları konusunda bilinçlendirmek daha sağlıklı olur. Sokak hayvanlarını koruyan yasalar var; çözüm, onları dışlamak değil, yaşadığımız çevreyi birlikte güvenli hale getirmek. 🐾