Türkiye de açık kadınlar dahi bazıları şeriat istiyor
İslam'da erkeğe 4 kadın hak zina alkol recm yani taslayarak öldürme var bunu onlar eden dini inkar eder dilerim şeriat isteyenlerin kaderi aşağıdaki fotoğraf gibi olur haksizmiyim? Alın şeriat?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Türkiye de açık kadınlar dahi bazıları şeriat istiyor
İslam'da erkeğe 4 kadın hak zina alkol recm yani taslayarak öldürme var bunu onlar eden dini inkar eder dilerim şeriat isteyenlerin kaderi aşağıdaki fotoğraf gibi olur haksizmiyim? Alın şeriat?

Haberin detaylarını incelerken 2016 yılında gerçekleştiğini gördüm. Taliban yasak koymuş ve uygulamış. Uygulama yöntemi doğru mu yanlış mı bizi bağlamaz.
Şimdi gelelim bunun neden şimdi yeniden paylaşıma konulmasına. Paylaşan sayfaya da baktım. CHPTEAM.. arkadaş CHP İslam'a gelince kadın savunucusu kadın hakları vs vs... oluyor ama kendi içindeki taciz tecavüz darp gibi durumlarda sessizliğini koruyor. Ben de bunu anlamıyorum.
Bu şeriat değil, şeriat adı altında kendi kurallarını koymak
Önce araştır, şeriat demek Allah'ın kurallarına yani Kur'an-ı Kerim' e uygun bir biçimde yaşamak, Kuran'da en basidinden recm olayında bile en az 4 kişi o erkek ve kadını zina yaparak görmeli ama çıplak şekilde, üzerlerinde örtü bile olsa sayılmaz
Kadın ve erkek de ikisi de bunu itiraf etmeli, ikisinden de itiraf gelmediği sürece zina sayılmas taslanma vs olmaz
4 eş meselesine gelecek olursak, Tarih biliminin ilk kuralı bir olayı o dönemin şartlarına göre değerlendirmektir, sen o dönem için istisna sayılan bir durumu bu döneme uygulayıp şeriat gelirse 4 eş durumu olacak dersen çok büyük yanilirsin
Ayrıca ne olursa olsun sebebi ne olursa olsun hiçbir kadın bunu hak etmez, onların da sonu böyle olsun diyip erkek dururken kadına laf atmak çok saçma, sanki o ülkede kadın istediği için o şekilde bir yönetim var
Okuyorum, düşünüyorum, zekiyim sanıyorsun ama hiçbir şey hakkında bilgin bile yok
Ha bu arada bunun altına da saçma sapan şeyler yapma
Müslümanım evet ama devlet yönetiminde laiklikten yanayım
Din ve devlet işleri birbirinden ayrılmalı
Şeriat isteyen hocalar 7 yaşında kız çocuklarıyla evlendiler. Şeriat isteyen erkekler kadınların heryerini süzdüler. Şeriat isteyen kadınlar heryerini açtılar. Şeriatı sadece işlerine geldiği gibi yorumladılar çünkü. Doğrusu şeriat ama onu yaşayacak bir hayat yok ülkemizde
Cevap
8Cevap
Piaget derki "akıl çevreye uyum sağlayan yetenektir" şeriatı tabiki reddediyorum ama bir insan bukundupu çevreye uyum sağlayabilmeli.
Adam inanmıyor sa ya da Hristiyan sa onlar aynı şekilde uyum sağlayacak mi?
Her şehtin kültürün kuralları vardır. O bmygene yalıyorsa uymakzorunda olabilir. Bir arkadaşım var mısır da evli arap biri ile orada gidip abaya giyiniyor, dediğşn gibi erkeksiz dışarı çıkamıyor. İlla çıkıntılık yapmıyor. Oraya gidince öyle , bu ülkeye gelince istediği gibi yalıyır. Yaşamak farklı bir şeydir
Burası laik herkes birbirini saygı duyacak mini etek giyenede başını örtenede
Byradan bahsetmiypruz yanlı, farkındaysan soru kökün başka bir ülke için
Şimdi bunun şeriat ile alakası nedir?
Ve islamda kısasa kısas diye bir yasa var yani o ne yaptı ise onada aynısı yapılır.
Laik duzende ise bir kişiyi öldürmenin cezası 15 sene iyi al va 5 sene konu bitti.
Düşünceniz bence çok saçma neden sadece bu olaylara takılı kalıyorsunuz kıssasda hayat vardır , herşeyi neden 4 eş alabilire getiriyorsunuz hiç bir kanun Allah'ın kanunundan büyük değildir.
Bende çok şaşırıyorum şeriati destekleyen kadınlar var dşödpsödpdödpdödpöd
4. kari olmak isteyen çok 🤣
Beter olsunlar
İstesin dursunlar, ülke laik ve demokratik, begenmeyenin gideceği yer belli
ZATEN gercekleri hrkez gorecek bi gun bunu bi abladan duymustum hic biseye inanmayin kandirilmayin diyordu benide uyariyordu allh vs oyle bisey yok hersey yalan diyordu bilmiyorum dogrumu soyluyor sence?
Tanrıya inanıyorum dinlere inanmıyorum
resmi gordum sinir oldum seriattan falan tksindim dinden de sogudum iyice hic hissim kalmadi djne karsi bile dinden cikacagim hatta yakinda sence dogru olani yapmis olurum degilmi? dinle imanla islmla alakam kalmayacak
haksizmiyim?
Haklısın valla ben Dinden çıktım çok tuhaf şeyler var erkeklere çalışıyor din
boyle yazmana sevindim senin gibi insanlari gormek artik benj mtlu ediyor dinle falan alakasi olmyan jnsanlar bende cikiyorum dinden dedigin dogru acayip tuhaf seyler var
Bir gün herkes gerçekleri anlayacak ta umarım bizde görürüz
Bir gun herkwz gercekleri GORECEK UMARIM bizde gorururuz seriat falan tksinc geldi resmen @soran siz en azindan seriati desteklemiyorsunuz islama falan inanmiyorsunuz ben allha bile inanmyorum su anda😃
sirf bu yuzden dinsiz tarzda kadinlara hayranim ben
dnsiz olgun kadinlara hayranim cok seviyorum cok hosuma gidiyo oyle kdinlar
önce islamı öğrenin. islamı öğrenmek içinde afganistana bakmayın irana bakmayın.
Kadin düşmanları her yerde var Allah kadın düşmani olan herksin belasını versin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?