Her ne kadar son zamanlarda çıkan telefonlar suya dayanıklı olsa da, birçok akıllı telefon modelleri suya karşı bir hayli hassas ve dayanıksız. Ben şimdi sizlere telefon suya düştüğünde neler yapılır anlatacağım.
Telefona Su Kaçtı, Neler Yapılmalı?
telefona su kaçtı
Telefonunuzu kapatarak başlayın. Telefon açık olduğu zaman, çalışan mekanizmaların ısısı suyu diğer parçalara doğru yayabilir.
Kuru ve temiz bir havlu ile telefonunuzun yüzeyi kuruyana kadar kurulayın.
Telefonun çıkabilecek tüm parçalarını çıkarın. Batarya, sim kartı, hafıza kartı gibi ayırabileceğiniz tüm parçaları ayırın.
Pamuk veya kulak temizleme çubuğu ile iyice temizleyin. Havlu ile kurularken toz bırakır diye düşünüyorsanız ya da dar yerlere erişemiyorsanız bu yöntemi uygulayın. Ayırdığınız tüm parçaları ve telefonunuzu pamuk ya da kulak çubuğu yardımıyla silin.
Telefonun Hoparlörüne Su Kaçtı, Ne Yapmalıyım?
telefon hoparlör temizleme
Telefonun içerisine su kaçtığı zaman en büyük problemlerden birisi de ses sıkıntıları olabiliyor. Telefondan çıkan ses tamamen kötüleşiyor ya da cızırtı olabiliyor. Özellikle bu yönden şikayeti olanlar "telefona su kaçtı ses gelmiyor, hoparlöre su kaçtı cızırtı var" diyor. Bu durumda yukarıdaki işlemleri uyguladıktan sonra telefonunuzu vakumlu poşet ve pirinç tanelerine koyabilirsiniz. Telefonunuzu pirinç içerisine koyduğunuz zaman, tanecikler içerideki tüm suları emer. Eğer telefonunuzu pirinç içine koyarsanız telefon kesinlikle hava almamalı, o şekilde kalmalıdır. Hava almaması için de vakumlu poşet içerisine koyabilirsiniz. Vakumlu poşetin kullanılma sebebi de telefonun hava almasını engellemektir. Telefonun aldığı suya göre ortalama 1 veya 2 gün arası bu şekilde hiç ellemeden bekletmeniz gerekir.
Merhabalar! Gerçekten kötü bir durum. Telefonunuzun hoparlörüne su kaçması sonucu; cızırtı, sesin daha az gelmesi ve ya ses gelmemesi. Bu durumlarda ilk olarak telefonu İyice kurutun. Daha sonra bir kova pirinçsin içine yani ortasına doğru koyun. Yarım saat boyunca orada kalsın. Ve sonuç muhteşem!!! Bu gün aynı şey başıma geldi bu yöntemi uyguladım ve sonuç muhteşem oldu en kısa yöntem bu :))
Üniversitedeyken bornozumun cebinde unutarak çamarşır makinesine attım.Bir güzel yıkandı telefonum.Önce saç kurutma makinemi kapatmadan bir saat boyunca çalıştırdım telefonumu kurutmak için(e haliyle o da dayanamadı bozuldu).Balkona bıraktım her şeyini çıkarıp.Üç gün kurudu kullandım.Ama bataryası bozulmuştu.
Açık tutma ana kartı yanar benimki öyle olmuştu önce çalışıyor sandım ama bir iki gün sonra gitti.Kapat ve sık sık saç kurutma makinesiyle falan kurut 3-5gün de açma hiç
Önce içine üfle ya da kapayıyla hava yap sonrada iyice sil orayı daha sonra ise kurutma makimesiyle hallet benimde oldu denedim oldu eyer bataryanada gittiyse pirince koymalısın işe yarıyor..
Sim kartını falan çıkar 3-4 saat boyunca pirincin içine koy geçer ayıretten telefonun yeni nesil bir telefon ise hopörlere kaçan suyu bir süreden sorna kendi dışarı atıyor sıkıntı yapma yani ama sakın fön makinesi kullanma suyu o hava ile başka yerlere itelemiş olursun kullandığın buda parçalara zarar verir ayıretten fön makinesinin başka bir sıkıntısı ise çok sıcak direkt parçalar ile temasa geçtiği için parçasının anasını s*ker
aynı şey banda oldu ama hafif şekerli çay ile hoparlör temas ettiği an hemen kurulayıp direk pirince koydum kullandığım cihaz samsung a7 2018 kendiliğinden suyu atma geçerli mi bunu içinde yoksa şekerli olduğu için umudu kesmeli miyim :/
Benim de başıma geldi abdest alırken elimden akan su aktörlerin içine kaçmış Eve geldiğinde sesi çok az geliyordu Ve cızırtı geliyordu telefonu hemen kapattın Bir gün boyunca pirincin içinde beklettim ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi Sesi gayet de güzel çıkıyordu
Arkadaşlar benim telefon çamaşır makinasinda 40 dakika bir güzel yıkandı çıkınca kapanmamıştı acıktı hoparlörü kulaklık takılı gösteriyordu ekranda da su vardı kuruladım hemen pirinç kalmamıştı o sıra bulgura koydum 1 saat kaldı sonra pirinç aldım koydum 1 gece durdu baktım hoparlör çalışıyor ama su var hafif 2 gece daha koydum arada bakiyordum ama 3. gun sonunda çıkardım hiç bir sorun yok daha yeni basıma geldi
Benim telefonun ses yerine noodle suyu girdi ilk cizirtili geliodu sonra bastan falan baslattim şimdi hiç ses gelmiyor sadece telefon aramalarinda ses gelio video falan diğer uygulamalarda gelmio napmaliyim
Benimki yemek yiyodum elimden kayip noodle nin icine düştü ilk başta çok korktum tuş filan basmaz diye direk pirinç in içine koydum ıslak ıslak şu an bir yerde sorun yok ama sesi cızırtılı napıcam? Bu olay şimdi oldu😂😂