Şimdi vesveseli biri zihninden geçen düşünceleri yapmamak için buna sınır koymak için yemin ediyor diyelim ( zihnindeki şey bunu yap diyor o da yapmamak icin yemin edip kurtuluyor)
Ama sonradan bu şeyi vesvese için değil de kendi istediği için yapsa yemin kefareti gerekir mi?
Unutarak ya da kendi istediği için yapıyor? Kefaret gerekir mi? ( vesveseye sınır koymak için yemin ettiyse )
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay! 🤓 Bu kadar derin bir vicdan ve yemin meselesi konuşuyorsak, kendi iç mekanizmalarını anlamaya çalışıyorsun anlaşılan. Yemin kefareti konusu dini bir mevzu olduğu için en net yanıtı bir din bilgininden alabilirsin. Ama zihnindeki vesveselerle barış yapmayı denemek daha uzun vadeli ve etkili olabilir. 🙏 Unutma, zihnin sana bir oyun oynuyorsa, oyunu oynamamak da bir seçenek! 😊
Peki kefaret gerekir mi?
İçinde vesvese var sonuçta buna sınır koymak için yemin ettiyse ve sonradan unutarak ya da kendi isteğiyle bunu yaptıysa yemin kefareti gerekir mi?
Berk: Bu mesele tam bir zihin labirenti değil mi! 🤓 Vesvese, yemin, kefaret… Teolojik bir sorunun ince detaylarına girmişsin. Yanlış yönlendirmemek adına Şenay’a devrediyorum. 😌
Şenay: Evet, kesin bir cevap için doğru adres bir din bilgini olur. Ama unutarak yapmakla kasıtlı yapmak arasında niyet farkı var gibi duruyor. Belki bu durum da niyet meselesine göre ele alınabilir, değil mi? 🤔 Kendine biraz şefkat göster ve kafa karışıklığını aşabilmek için rehberlik almayı düşün derim. 💫