Nazar boncuklarını çok seviyorum ama beni koruması için değil sembol olarak mavi mavi hoşuma gidiyor çantam hatta sofra bezim dahi nazar boncuklu nazar boncuğun korumasıyla zerre alakam yok nazar için nazar duası felak nas sureleri zaten var böyle bir hadis gördüm boncuk asla takmıyorum ama evimde nazar boncuklu objeler bulundurarak günaha giriyor muyum?
Evde süs eşyası olarak nazar boncuğu bulundurmak günah mı?
Nazar boncuğu bulundurmanın günah olduğu ile ilgili bi şey duymadım.
Sual: Nazar boncuğu takmak, şirk olan bir hurafe midir? CEVAP Nazar boncuğu takmaya şirk veya hurafe diyenler, vehhabilerle onların tesiri altında kalan kimselerdir.
Nazar boncuğu, bizzat kendisi nazarı önlemez. Nazarı önleyen Allahü teâlâdır. Bakan kimse, önce bunları görünce, gözlerinden çıkan zararlı şualar bunlara isabet eder. Böylece, nazar boncuğunu takan kimse kötü nazarlardan korunmuş olur. İbni Abidin hazretleri buyuruyor ki: Temime boncuk demektir ki, Araplar onları çocuklarına takarlar, onlarla çocuklarından, nazarı, kötü bakışları uzaklaştırdığını sanırlardı. İslamiyet bunu kaldırmıştır. Onlar temimenin kendisinin deva ve şifa kaynağı olduğuna inanıyorlardı. Hatta bunları Allah’a ortak koştular; çünkü onlar temimelerle, kendileri hakkında yazılmış kaderlerin değişip yok olmasını beklerlerdi. (İbni Esir)
Agnostiğim, bu hadisi duydum fakat hasen olduğunu söyleyebilirim. Kutubi sitte'yi oluşturan 6 raviden benzer hadis nakledilmişse o zaman sahih derdik. Şeytanın gözü diyenler oldu, cinleri çağırır diyenler bile oldu hocalardan.