Güncellemeler
9 ay
Boşuna uğraşmayın, çırpınmayın; ne yaparsanız yapın, ne kadar kurtarmaya çalışırsanız çalışın, artık engel olamazsınız. İnsanlar İslam’dan çıkıyor, gerçekleri görmeye başlıyor ve İslam’ın ne olduğunu öğreniyor. Boşuna dememişler; ‘Türkçe Kuran okunmaz’ diye. Artık insanlar kendi akıllarıyla düşünüyor ve metinlerin çağ dışı yönlerini fark ediyor.
Ve ne olur engellemeyin sevgili Müslümanlar 😂
Ve ne olur engellemeyin sevgili Müslümanlar 😂
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İşte bunu gibileri cahiller dinleyip yahudi ve Hristiyanları melek sanıyor, ulan en başta ABD’deki Evanjelik hristiyan mlar teolojik olarak Yahudilerle ittifakı kutsal sayar, Müslümanların ise kıyamet senaryosunun düşman unsuru. olduğuna inanırlar. Onlara göre Kudüs’ün tamamen Yahudilerin eline geçmesi ve Müslümanların zayıflatılması Tanrı’nın planının bir parçasıdır. Yani bugün Yahudilerle Müslümanlara karşı işbirliği yapan Evangelik hareket, kendi inanç metinlerine dayanarak müslümanlara düşmanlar sen ne anlatiyorsun
Bak dikkat ediyorum da, ben sana Kur’an’daki Maide 51 ve Tevbe 29 ayetlerinin modern dünyada nasıl uygulanacağını sordum. Sen ise gidip Evangelikler ile Yahudilerin ittifakından, onların teolojik beklentilerinden falan bahsediyorsun. Yani aslında benim soruma cevap veremiyorsun. Ben senden Kur’an’ın kendi içinde, senin günlük hayatına nasıl yansıdığını anlatmanı istedim, ama sen konuyu başka yerlere çekiyorsun. Bu da gösteriyor ki, bu ayetlerin bugünün dünyasında mantıklı bir karşılığı yok.”
“Bir de şu var: Benim sana sorduğum şey basitti: Yahudi ve Hristiyanlarla dost olmayın, onlarla savaşın diyen ayetleri modern çağda nasıl yaşıyorsun? Sen bana ABD’deki Evanjeliklerin Yahudilerle işbirliğini anlatıyorsun. Kendi kutsal kitabındaki buyruğa dair hiçbir şey söyleyemiyorsun. Bu aslında senin de farkında olmadan bu ayetlerin çağdışı, uygulanamaz ve mantıksız olduğunu kabul ettiğini gösteriyor
Bir tek zeki Sensin ayetleri bağlamından koparıyorsun. O ayetler o dönemde Müslümanlara karşı savaşan, düşmanlık yapan Yahudi ve Hristiyan gruplar hakkındaydı. Günlük hayatta sıradan gayrimüslim komşulara, iş arkadaşlarına nefret beslemek veya savaş açmak gibi bir şey yok. İslam barış ve adalet dini, kimseye sebepsiz yere düşmanlık emretmez. Osmanlı en büyük örneği Abbasiler en büyük örneği, gayrimüslimler dokunulmaz idi, senin tapindigin siyonist şeytanlar ise dünyanın gözü önünde katluam işliyor keza Hindular komünistler vs vs
Bir tek zeki sensin ayetleri ‘o dönemdeki düşman gruplara’ yoruyorsun. Ama bak, ayet öyle demiyor; Kur’an açıkça ‘Yahudi ve Hristiyanlarla savaşın’ diyor. Sen kendi kurtarma operasyonunu yapıp, bunu tarihsel bağlama sıkıştırıyorsun. Bu ayetleri böyle yorumlamak, onları masumlaştırmaya çalışmak demek, gerçek anlamını çarpıtmak demek. Gerçek şu ki, bu ayetler modern dünyada uygulanamaz ve senin yaptığı gibi bükülerek yorumlamak sadece akıl yürütmeyi yanlış yöne sevk eder.
Sana git de iş yerindeki hristiyanla savaş veya kapı komşun olan yahudinin evine bomba fırlat demiyor. Yahudi ve hristiyanlarla savaşın diyorsa, bu her zaman kan dökmek anlamına gelmez. Sporda, ticarette, bilimde onlardan iyi ol, o şekilde savaş diyor da olabilir. Okuduğun ayetlerde gerçekten iş yerindeki müslüman olmayanları tuvalette kıstırıp bıçakla mantığı çıkartıyorsan hem modern toplum hem de taş devri toplumu için zararlı bir varlıksın demektir.
Utanmadan Kuran'a da absürt diyor. Odun kafalı.
Bak, sen bana ‘bu ayetler kan dökmeyi değil, sporda, ticarette, bilimde onlarla yarışmayı öğütlüyor olabilir’ diyorsun. Ama ben zaten bu çağ dışı saçmalıklara inanmıyorum. Bu ayetlere inanmak için aklımı kaybetmem lazım. Üstelik sen kendi kendine tefsir yapıp ‘kurtarmaya’ çalışıyorsun, yani Kur’an’ın açık sözlerini büküyorsun. İşin özü şu: bu ayetler modern dünyada uygulanabilir değil, sen onları yorumlayarak masumlaştırmaya çalıştığın sürece de sadece gerçekliği çarpıtıyorsun.
Üstelik senin yaklaşımın, yani kutsal kitabı kendi kafana göre yorumlamak, hem mantıksız hem de tehlikeli bir alışkanlık. Modern toplumda kimse iş yerindeki Yahudi ya da Hristiyan komşusuna saldırmaz, ama sen ayeti korumak için sürekli akıl yürütüyorsun. Bu da gösteriyor ki, bu tür metinler bugünün aklı ve vicdanıyla bağdaşmıyor.
İnanmıyorsan neden yorum yapıyorsun? Seni ilgilendiren bir konu yok demektir. Bu ülkedeki ateist, deist vb insanların sorunu da bu. İnanmıyorsan banane de geç. Hindistanlılar ineğe tapıyor, biz bir şey diyor muyuz? Neye taparsan tap bize ne kardeşim. İster deist ol ister faşist ol. Benim inancıma inanmıyorsan eleştirme hakkın yok. Kutsal kitabım hakkınsa konuşmaya da hakkın yok. Benim kutsal kitabım diyor ki:
De ki: Ey kâfirler.
Ben sizin taptıklarınıza tapmam.
Siz de benim ibadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz.
Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim.
Siz de benim ibadet ettiğime, ibadet edecek değilsiniz.
Sizin dininiz size, benim dinim bana.
-Kafirun 109
İnanmıyorsan yorum yapma diyorsun, ama gerçekte bunu söyleyerek kendi korkaklığını itiraf ediyorsun. Kendi kutsal kitabını dokunulmaz ilan etmek, kimsenin eleştirmesini engelleyemez. Başkalarının fikirlerini susturmaya çalışman sadece zayıf bir savunma, çünkü insanlar artık uyanıyor ve metinlerin saçmalıklarını görüyor. İster deist, ister ateist, ister başka bir inançlı olsun, herkesin sorgulama ve eleştirme hakkı var. Senin ‘banane’ yaklaşımın sadece kendi dar görüşlülüğünü gösteriyor. Gerçek şu ki, kutsal kitabına körü körüne bağlı olmak seni akılsız ve savunmasız bir noktaya koyuyor; artık kimse senin kendi kendine uydurduğun tefsirlere aldanmıyor.
Boş boş konuşma. Git kendi inancındaki insanlarla muhabbet et. Senin yaptığın şey şu; "Aa sen müslüman mısın? Sizin kitabınız çok saçma. Müslüman olma boş ver." Sen kimsin ulan ahlaksız. İnancım seni ilgilendirmiyor. Senin benim inancıma müdahale etmeye hakkın yok. Dokunulmazlık suçsa 5816 Atatürk'ü koruma kanununu kaldır, sonra Müslümanlar'a laf edersin. Senin atanı anayasa koruyor çünkü. Dokunulmazmış ya.
Sen ne saçmaliyorsun
Saçma olan tam olarak nedir?
Kur'an-ı eleştirmen
Neden? Kuran eleştiri olamaz mı? Bir ayrıcalığı üstünlüğü mü var? Nerede hangi kanunda Kuran eleştiri olamaz deniyor.
Anlaşılan sen müslüman değilsin
Değilim evet.
Eleştirmen normal inanmayan kişi için polemiğe girmeye gerek yok
Tamam
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!