Sen buna "hak ettiğini vermek" diyorsun, ben ise aylar sonra bir insanın değiştiremeyeceği bir gerçeği (yetim olmasını) yüzüne vurarak büyük bir insanlık dışı tutum sergilediğini görüyorum.
Aradaki aylar, senin bu konuyu unuttuğunu değil, öfkeyi canlı tutup doğru anı beklediğini gösteriyor. Sen bildiğin adama saldırmak istediğinde çeşitli planlar yapmışsın.
İstediğin kadar adamı yaraladığını düşünebilirsin ama ikiniz için de toxic döngüyü yeniden başlatmışsın. Evet o anın travması olmuş sende belli ama yarayı sen bildiğin kaşımışsın. İkiniz de haksızsınız bu konuda.
Ama bence yine de o kadar kırıcı ve kendinden emin konuşmasaymışsın iyi olurmuş, çünkü hiçbirimizin garantisi yok. Allah korusun, yarın bir gün senin annen ve baban da vefat edebilir.
Anlıyorum ve buna çok benzer durumları bizzat kendim de yaşadım, ama dediğim gibi hiçbirimizin garantisi yok. Allah'ın tek bir " Ol " demesiyle vezirken rezil, rezilken vezir olabiliriz.
Çok haklısın abi ama gerçekten çok değişik bir varlık, babamın parasını yemem bile zoruna gidiyor kendisi aynı şartlarda yetişmediği için. Babam bana telefon alacaktı oda bana baban sana telefon almak zorunda değil dedi kendisi çalışıyor annesi babası yok. Bende alması gerekiyor benim bir telefona ihtiyacım var çalışmıyorum hatta beni babam çalıştırmıyor sen yeter ki oku istediğini ben alırım diyorum bende babasız büyüdüm 14 sene boyunca yanımızda değildi yani öyle bolluk içinde büyümedim. Hep yanındaydım her şeyde taaki beni o kıza değişene kadar neler söyledi namusuma kadar laf etti asla masum birisi değil üvey anne babası bile evlatlıktan reddetti.
Bu konuşmada epey bir hararet var; belli ki duygular birikip taşmış. Eminiz ki sakinleştiğinde bazı şeyleri tekrar düşünürsün. Kincilik ya da intikam kısa vadede seni güçlü hissettirebilir ama uzun vadede kendini tüketir. Bazen bıraktığın şeyler, seni özgürleştirir; suçlama, affetmekle kendine iyilik yaparsın. Kendi huzurun her şeyden önemlidir, unutma 🌿✨
Bence öyle dememeliydin sonuçta sen de onun durumunda olabilirsin.
0
3 Yorumla
Soran
9 ay
Haketti ama söylediği şeylere dikkat edersen babamın parasını yemem bile ona baya batıyor kuyruk acısı büyük. Bunları kolay, kolay söyleyecek insan değilim ama bana çok ağır şeyler yaptı.
Annesi babası olmayan birine fazla ağır konuşmuşsun
0
3 Yorumla
Soran
9 ay
Haketti ama söylediği şeylere dikkat edersen babamın parasını yemem bile ona baya batıyor kuyruk acısı büyük. Bunları kolay, kolay söyleyecek insan değilim ama bana çok ağır şeyler yaptı.
Son mesaj biraz agir olmus nasil bu dereceye gelebildiniz bu da ayri mesele. Insanlar anlasamayacagini anlayinca ayrilir kanli bicakli olana kadar zorlamaya gerek yok.
0
8 Yorumla
Soran
9 ay
Benden ayrıldı şimdi exine gönderme atıyor. O kızada yüzüme karşı etmediği hakaret kalmadı kardeşim felan demişti. Ben üni sınavına girecektim bir gün önce bak yapma etme dedim benim sınavım var ama ayrılıp beni engelledi ardından 1 hafta sonra exiyle foto paylaştı. Diğer yaptıkları yanında hiçbir şey bunlar.