e tamam eksi 20 lira ile başlamışsın. para biriktirmek arta kalan bozukları bir yerde toplamak olmamalı bence, harcama üzerine planlı şekilde şekillenmiş bir tüketim algısına sahip olmak gerekli. örneğin gerçekten ihtiyacın yoksa ona harcadığın para boşa harcanmıştır.
Normalde hesabımda tutarım ama neden se hesapta olan parayı harcamak daha kolay oluyor.. bu yüzden -20 tl yi 🤣🤣başkasından alarak açıgı kapattım.. şu an kumarabda ortalama 130 bin var. Amacım ev alana kadar. Elimde kalanların fazlasını kumbaraya atmak var
işte bu eksi 20ler olmasa, belki de 160 bin olacaktı. ufak masraflar birbirine eklendiğinde ciddi paralar edebiliyor. allah daha çok versin. sen yine de düşün harcama yaparken, hatta almaya karar verdiğinde ertele bakalım alacağın o şey olmadan bir eksiklik oluyor mu?
Eşim muhasebeci olduğu için her ay sonu ev hesabımızı birlikte yaparız, küçük oğlum Kerem de bu duruma alıştı, çünkü ister istemez hep şahit oluyor. Bu sabah eşim oglumu okula götürürken, Kerem bir anda “Ben bugün çikolata almayıp 5 lira biriktirdim, siz de biriktirin bence” demiş. Ben de hazır bu kadar istekliyken, eşimle beraber oğluma Halkbank Kumbara Hesabı açtırdık. Hesap açılınca gözleri parladı, şimdiden çok güzel bir alışkanlık edindi. www. halkbank. com. tr/.../kumbara-hesabi