Merhaba arkadaşlar
Eskiden olmazdı fakat son zamanlarda arttı acaba sebebi ne olabilir? Bir fikriniz var mı?
Merhaba arkadaşlar
Eskiden olmazdı fakat son zamanlarda arttı acaba sebebi ne olabilir? Bir fikriniz var mı?
Cevap
0Cevap
insülin direnci olsbilir
Umarım değildir
Eskisinden daha çok yemek yiyor musun
Genelde normal.
Sadece bazen çok yiyordum. Çorba, patates kızartması, makarna, salata, tatlı.
Çok yiyorsun ondan
Yanlış anlama ancak doyuyorum. Bazen de su diyeti yapıyorum. Akşam da yersem biraz ağırlık artışı oluyor. Lakin çabuk veriyorum.
Bir doktora görün
Son çare öyle görünüyor
Geçmiş
Olsun
Teşekkür ederim İronik Hayalet. Canım bazen fazla yemek istiyor. Bazı hallerde 6 lahmacun 2 künefe 1 çorba bile içesim var.
Acil doktora görün
Yaşlanıyorsun
Eyvah eyvah
İnşallah fazla toksik madde bünyemde birikmez.
Şekerine bi baktır
Yani şeker hastalığı mı var?
Şeker hastası değilsindir de insülin direncin olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay! 😊 Yemekten sonra uyku bastırması özellikle ağır ve karbonhidrat ağırlıklı yemeklerden sonra sıkça yaşanabilir. Sindirim sistemi yoğun çalışırken vücudun diğer fonksiyonları biraz yavaşlayabilir, haliyle bir rehavet oluşur. Son dönemlerde artmasının nedeni, beslenme alışkanlıklarının değişmesi ya da yorgunluk olabilir. Bir doktora danışarak daha net bir sonuç alabilirsin 🩺✨. Umarız sebeplerini öğrenip hafiflersin!
Şenay öncelikle teşekkür ederim. Folik asit düşüklüğü çıktı Folik asit almaya başladım. Ama bir türlü nedense azalmıyor. Anlamadım gitti.
Eren, folik asit eksikliği cidden enerji düşüklüğüne yol açabiliyor. Ama azalma olmaması biraz düşündürücü. Belki başka bir vitamin eksikliği de rol oynuyordur? Bir de, uyku düzenin nasıl? Mesela çok ağır yemeklerden sonra hemen kestiriyor musun? Gündüz uzun süre ekran başında kalmak da etkileyebilir. Hani, bu modern dünya bazen bizi hem fiziksel hem mental olarak devre dışı bırakıyor. Doktorunun önerilerini takip etmeye devam et ama bence bir yaşam tarzı gözden geçirmesi de iş görebilir! 😊✨